Uzkost, depresia

Príspevok v téme: Uzkost, depresia
nicoleee.555

Prosim Vás o radu.Áno viacerí si poviete,keby bola natom tak zle tak nevypisuje na internete na nejakom fórum svoje problémy.Ale som už naozaj zúfalá a skúšala som už naozaj všetko.Takže začnem pekne po poriadku.Nehovorí,respektíve nepíše sa mi o tom ľahko ale vzhľadom na to že to tu je anonymné a nemusím to nikomu hovoriť z očí do očí tak to sem napíšem.Mám 15 rokov.Pred troma mesiacmi som bola znásilnená.Podrobnosti písať nebudem.Bolo to nahlásené polícii,neúspešne.Vyšetrovanie bolo dlhé,tažké a bez vysledku.Vraj nemajú dostatok priamych dôkazov kedže som to nahlásila až mesiac potom.Chodila som len k školskej psychologičke,kde ma nahovorila moja triedna učitelka ktorej verím.Školská psych. ma odporučila k psychiatrovi aby mi mohol predpísať antidepresivá,čo ona nemôže a aby sommohla mať nejake terapie.Pretože to so mnou bolo naozaj zle.Potom som tyžden nevyliezla z postele,bolo mi zle nič som nevladala točila sa mi hlava bolo mi navracanie.Mala soms trašne nizky tlak.Neskôr som odpadla a rodičia zavolali sanitku.Mala som strašne nizky tlak len 75/40.Zobrali ma do nemocnice pre kolapsový stav,synkopu.Dávali mi infúzie.Zistili že nemám žiaden zdravotný problém a že toje zo stresu.Bola som tam osem dní.Medzitým ma poslali k psychiatričke ktorá mi povedala že mám posttraumatickú stresovú poruchu,uzkostnú poruchu,sociálnu fóbiu,depresiu.Dala mi antidepresiva.Lenže tie vôbec nezaberajú.Beriem ich už skoro mesiac a nič.Dokonca sa cítim horšie.A odvtedy ma trápi problém s bruchom.Mám neustále krče v bruchu a všetkosa mi tam prelieva.Bola som na plno vyšetreniach na usg brucha na gastro odobrali mi vzorku stolice ale všetko v medziach normy.Zistili že mam syndrom draždivého čreva.Beriem probiotiká myslím že jedne z tých lepších už dosť dlhú dobu,beriem čierne uhlie,mám diétu,delenú stravu ked mám zápchu snažim sa jesť vela vlákniny,dodržujem pitný režim na deň vypijem 3 litre vody.No stále nič.ževraj to je zo stresu ale ja už som zúfalá.Do školy nechodím so vypísaná pretože ked sedím v triede a z brucha sa mi ozývajú tie čudné zvuky,to prelievanie v bruchu je to dosť trápne.Prestala som kvôli tomu chodiť aj medzi ludi.Pretože tie zvuky z brucha su fakt trápne.Kvôli tomu mam aj sociálnu fobiu.Som si vedomá že toje z tohostresu,z toho všetkého čo sa deje ale prosím o radu s tým bruchom.Nevládzem už žiť,ale ja chcem žiť plnohodnotným životom ako predtým.Hlúpe príspevky si nechajte pre seba.Dakujem

jan11

Podla mna by mali volit trochu viac individualny pristup. Rozhovor nic nevyriesi, lebo nic nevylieci a dat vsetkym lieky na ukludnenie podla mna v istych pripadoch liecbu neurychli ale spomali. Podla mna neviem, co sa tu riesi nejaka psychika, ktora podla mna ani v skutocnosti nejestvuje, lebo za tym vsetkym su neurony, ktorych ulohou je zabezpecit prezitie mnohobunkoveho organizmu. Spolupraca tychto buniek by mala byt podporovana a nie inhibovana. Mozno sa mylim.

Mimulus

cry - vyznie to možno pesimisticky ale všetci sa na teba vykašlú. Musíš sa začať spoliehať sama na seba.

janammm

hlavne ries s lekarom, nech ti zmeni lieky ze ti neucinkuju, dlho trva kym sa najdu lieky ktore ako-tak zaberaju, na to brucho najlepsie docasne nieco na uvolnenie...k sertralinu ci cipralexu pridat docasne nejaky lexaurin ci neurol

RNG

Nuz neviem nicole, co si vsetko vyskusala, ale skusila si meditaciu, thai chi,yogu , l-theanine, ten extrakt s 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu atd
Som presveceny, ze si nevyskusala vsetko, len bezne lieky=chemikalie.

Inac napr kapsule firmy Paradise pod menom St John's Wort, narazova davka 3 v pripade depresie, nie viac denne pracuju pomerne velmi dobre, podobne aj L-theanine, 2 x 400 mg ukludnuje znacne. Oboje mozes najst napr na iherb.com
A treba si napravit aj spanok a travenie lebo to vsetko jedno s druhym suvisi.
So zlym travenim nedostavas dostatok roznych zivin, co telo potrebuje, vcitane mozgu a bez nich mas samozrejme rozne zdravotne problemy.
A so zlym spankom s nedostatkom hlbokych faz sa ti to v hlave nevie poriadne usporiadat a mas tam hrozny binec,co zvysuje stres, zvacsuje nedostatky neurotransmiterov a rabuje ta o klud.
Spanok potrebuje cez den silne svetlo a v noci uplnu tmu.Inac sa to zo serotoninu nevytvori dostatok melatoninu=spankoveho hormanu a teda nemas dobry spanok.

rene1337

Toto je riesenie ? Davat psychiatricke lieky zene ktora bola znasilnena ?
Totalne nezodpovedny pristup.
Trauma,depresie,uzkost samozrejme nadopujme ju vsak to prejde to je akurat tak na samovrazdu.
Este tu pisete ake komu zabrali...
Velmi hlupy postup.

Emilim

NICOL tie tabletky ti potom nesadli. Antidepresiva zacinaju zaberat aj po mesiaci. Mne napr. zabrali az asi 15 antidepresiva. Tieto moderne AD mi robili este horsie. Zabrali mi tie najstarsie AD Amitriptylin a lexaurin. MALle tieto nove nie- tie mi skodili.

nicoleee.555

dakujem Vam za rady:)
RNG dakujem ale to vsetko som uz vyskusala ale nepomaha to vobec.
Sakra ja proste len nechapem cosa to deje.Zila som si stastny zivot,zabavala som sa ved som este mlada,mala som plno kamaratov,nebol den kedy som sa nesmiala a to na kazdych blbostiach.Teraz sa to vsetko od TOHO DNA zmenilo.Ja vlastne ani nezijem,len prezivam zo dna na den.Citim len pocit prazdnoty a beznadeje.Radia ze pri depresii treba prijat pomoc odbornikov.Ved ja beriem antidepresiva,vyskusala som uz dvoje.Beriem lieky na uklludnenie na spanie,ktore aj tak neppomahaju.Chodim k psychologicke na rozne terapie.a ze treba pohyb? Najst si nejaky konicek? Vy si to viete predstavit? Zaluby sa hladaju kkurva strasne ttazkoo ak mate bolesstimnic nevladzete a vsetci ludia skoro sa vam otocili chrbtom.Ja som sa fakt snazila,fakt som sa chcela vratit zas do normalu,ale to fakt nejde.Snazila som sa ale dospela som k takemu nazoru ze jeto zbytocne.Uz nemam chut ani silu ani naladu nieco robit.Fakt nechcem vyzniet ako psychopat aj ked si to omne myslite od kedy ste zacali citat co ilen prvu vetu tejto temy ale nemam chut zzit.Som natolko zzufalla ze tu vypisujem na nejakom fore pre cudzich ludi ktori si ajtak omne myslia ze to nemam v lave vsetko v poriadku.No ja fakt nemam.

amanda23

anemarie, nemyslim psychologicku, mala si volat svojho psychiatra, pripadne poziadat niekoho a jednoducho tam ist objednana-neobjednana, nato tam je, aby ti pomohol a ak tvoja liecba nie je uspesna a nemieni ju menit, nacase menit lekara, teda v pripdae, ze mu o vsetko, ako ti je aj porozpravas a nezatajujes, ze ti je fajn a pod.

annemary

amanda23- moja doktorka-aku myslis psychoterapeutku?ta robi len do obedu a moj doktor-psychiater k nemu mam ist az o dva tyzdne v piatok som s nim volala.
Mam hrozne a tazke myslienky a neviem ci ich ustojimn a tak ma napdala linka dovery