Endoskopia a rajsky plyn

Príspevok v téme: Endoskopia a rajsky plyn
Jimy

Zdravim,
je uz taka moznost zvolit si pri zakroku tlmenie rajskym plynom.
Ma uz niekto s tymto skusenost?..Potrebujem vediet, ako to zaberá, ci vazne nebudem nic cítit ze mi robia (od vsunu hadice do krku - cez vysetrenie - az po vytiahnutie).
Nakolko to uz mam 3x za sebou a bez tlmenia, je to neprijemne ale da sa to prezit:)....Rajsky plyn stoji 10e, takze preto sa pytam, ci tento komfort stoji za 10e. Dakujem.

Jimy

tak to ste zlaté, ze ste take statočné:)....ale nechcel by som sa vidiet ako pri zákroku vyzeram a co vsetko robim:D....proste dávi ma, grgám, sliny z ust, voda z nosa a z ocí, a este tu hadicku citim jak mi štekli creva..no konec:D

kikalu111
kolonoskopiu mi este nerobili, pravdupovediac, bojim sa toho jak cert kriza:)
Den pred zakrokom len pit tu slanu vodu a nic nejest, potom dostanes injekciu na znecitlivenie,..ale aj tak, do analu ja nikoho nepustim:D..mozno tak v celkovej narkoze, to si mozu robit co chcu:)

anuci123

Neboj ja som na gastre bola už asi 11 krát a vždy som to prežila. A to mám len 19 rokov, ja viem že to je nepríjemné pre každého ale dá sa to vydržať aj keď to vyšetrenie trvá len cca 2-3 minútky tebe sa to zdá ako večnosť ale keď budeš spolupracovať tak to bude rýchlo.

kikalu111

Ja som to podstupila uz 4 krat a bez nejakeho plynu, je to neprijemne ale tie 3 min hadam vydrzime a skor ked uz tak zit takym sposobom aby sme nemali problemy ktore potrebuju pre liecbu podstupit endoskopiu :) a za 10 e to nestoji za nic radsej vydrz, urcite je to lepsie ako keby ti robili kolonoskopiu

Leela333

To nie :-/ Čiže neviem porovnať, či v tom bol nejaký rozdiel, ale pochybujem, lebo ja som žiadnu úľavu ani nič podobné necítila.

Leela333

Ja osobne som ho mala a bolo to, akoby som ho ani nemala. Neviem, či to bolo nešikovnosťou lekára alebo čím...