Prevod peňazí z Nemecka na Slovensko

Príspevok v téme: Prevod peňazí z Nemecka na Slovensko
Ronca19

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s prevodom peňazí z Nemecka na Slovensko a aká je štandardná dĺžka prevodu. Našla som, že bežne to trvá 2 až 4 pracovné dní, lenže mne boli peniaze poslaná minulý týždeň v stredu a ešte stále ich nemám pripísané na účte. Je to normálne? Ďakujem

mate59

Lulu - poplatky záležia od odosielateľa peňazí.Alebo ich platí všetky odosielateľ platby,alebo príjemca,alebo každý platí svoje poplatky.Výška poplatkov záleží od jednotlivých bánk.

lulu25646486

Môžem sa spýtať ako bol spoplatnený tento prevod? Za koľko eur to bolo spoplatnené v nemeckej banke a koľko v slovenskej?

monushiq_14

Prosim vas je normálne ze mi peniaze z nemecka poslali na ucet v piatok a dnes je už stvrtok a stále ich nemám? ??

lia425

Takže mne sa stalo teraz to iste. Prevod, ktorý trvá z Nemecka na SK bežne 1 deň,maxim.2 dni(závisí od času kedy zadávam príkaz)im tentokrát trval 4 dni.Príkaz som zadávala v nedeľu a úhrada mi prišla na SK účet dnes večer, zrejme potom ako som kontaktovala zákaznícku linku banky, kde mi oznámili, že mali veľa zahraničných platieb a podobné výhovorky. Zvýšila som hlas a oznámila som operátorke, že samozrejme podám sťažnosť. Platí novelizovaný zákon o 492/2009 že SEPA platba sa musí vykonať najneskôr do konca nasledujúceho dňa.

Maoam

Ak dotycny urobil tzv. SEPA-Überweisung (prevod vramci EU), zalezi od banky, 2-4 dni je bezne, ale zavisi od slovenskej banky, kam boli peniaze poslane, kedy to spracuje/pripise.