Plynatost co vam pomohlo?

Lucia13

Dobry den
Mna tiez dost trapi naduvanie a rozne ,niekedy az dost hlasne skvkoty.Mam len 13 a uz mam taketo problemi :/.A aj tak je to v skole najhorsie hlavne pri pisomkach alebo ked zostane ticho,proste zacne mi na celu triedu poskvrkavat v bruchu,je to dost neprijemne.Hlavne minule sa mi tak stalo, na celu triedu pocas pisomky mi tak nahlas skvrklo ze az ucitelka sa ma pytala ze ci som pocas prestavky nejedla a ja som je len zahanbene odpovedala ze, nie som hladna ale ma dost boli brucho.Bolo to uplne hrozne :/..uz som si hladala rozne stranky a recenzie na nejake produkty ale nema niekto skusenosti s tym degasin...ak ano bola by som vam velmi vdacna za odpoved :)

RNG

Na zeleninove a strukovinove sacharidy treba brat enzym alpha galactosodase, najdes ho napr v roznych enzymatickych zmesiach a potrebujes ho na dobre strukovinove jedlo az 1500 AGS, co najdes napr v 2 kapsuliach Jarrozymes plus.
Inac travenie je vec dostatku kyselin roznych enzymov, mikrovlaknin a probioptik. Cokolvek z toho ti chyba v dostatku moze sposobit plynnatost vseobecne.

martinanudna

RNG uz dlhsiu dobu ma travi kazdodenne naduvanie . Zacala som uzivat probiotika co by som mala popripade zmenit sosivicu fazulu a podobne latky sposobujuce naduvanie nekonzumujem. Co by bolo vhodne okrem probiotik uzivat. Coho sa vyvarovat este? A ake ptobiotika su na to najlepsie.?

klara19

možno by pomohla jednoduchá očista pečene,citrónová šťava,med,cesnak,olej alebo kurkuma,olej,konkrétne recepty nájdeš cez google

martinanudna

RNG uz dlhsiu dobu ma travi kazdodenne naduvanie . Zacala som uzivat probiotika co by som mala popripade zmenit sosivicu fazulu a podobne latky sposobujuce naduvanie nekonzumujem. Co by bolo vhodne okrem probiotik uzivat. Coho sa vyvarovat este? A ake ptobiotika su na to najlepsie.?

astalavista

Ja poznám české probiotiká, ktoré sa dajú objednať cez internet. čítala som na ne celkom dobré reakcie, volajú sa biopron. A treba sa vyhýbať niektorým potravinám, ale to asi už vieš, ako kapustovitá zelenina a strukoviny, aj také pivo nie je najlepšie.

RNG

Lekarne su na lieky, nie na potraviniove doplnky.
Hladaj zatial najma cez internet, z dovozu, lebo na Slovensku su doplnky pridrahe a ubohy vyber.
Skus napr iherb.com odkilal objednava hodne ludi zo Slovenska, lebo maju najnizsie postovne na Slovensko.

costa rika

no, sladke jem, ale muku nie, hlavne chlieb a pecivo,kolace nie, vyhybam sa kysnutym cestam celkovo, a muku len zriedka, to sladke je hlavne cokolada, takze nie keksiky z muky.
tak psylium si zozeniem lahko, tj mikrovlakniny budem mat, tie enzymi bude asi problem, lebo neviem, ci ich v lekarni najdem.mozno len internet alebo nejake natura predajne?

RNG

Mikrovlakniny sa nachadzaju v niektorych potravinach ako napr jablko obsahuje 3 gramy pektinu.
Ale je ich celkove primalo, preto ich odporucam si doplnat kazdodenne aspon 15 gramov. Hladaj ich pod menami, psylium, inulin, arabinogalaktany, pektiny glucomanan v roznych internetovych obchodoch,mnajma zo zahranicia, lebo na Slovensku je vyber slaby a ceny privysoke.
Na enzymy odporucam najma pancreatin, zivocisny enzym velmi podobny nasmu pankreatickemu, druhe su podstatne drahsie, hoci niektore ako Dairy na stravenie mlieka, alebo rozne ine specialne niekto individualne potrebuje na precistenie tela.
Zdroj kyselin je najma Betain HCl, pepsin HCl, L-lysin HCl a podobne.