Vytok - je to normalne?

pia

CITUJEM to co napisal jeden popredny odbornik gynekolog. Mudr. Kliment:

,,Výtok nie je znakom choroby ale signálom životných prejavou pošvy za predpokladu že nie je spojený s dyskomfortom. Niektoré ženy nie sú schopné odlíšiť normálny výtok od príznaku choroby. V pošve sa u zdravých žien nachádza 30-50 druhov rôznych baktérií a mnohé z nich majú potenciálnu schopnosť za určitých okolností vyvolať aj zápal. Mnoho žien sa dožaduje liečiť aj prirodzený výtok aj keď nemajú dyskomfort a ak lekár odoberie kultivácie z pošvy tak mu vždy vyjde vo výsledku nejaká baktéria. Pokial sa sústredí na "liečbu" týchto baktérií tak je problém na svete. Opakovanou antibiotickou liečbou sa naruší stabilita pošvového prostredia a postupne sa v laboratórnom náleze zjavujú rôzne na antibiotká rezistennté baktérie. To je dôvod na opakovanú liečbu a stav sa dostane do začarovaného kruhu. Na konci je potom vážny dyskomfort, ktorý je už ťažké liečebne ovplyvniť Preto si zvážte či máte skutočne problém a prípadne sa poradte so svojim gynekológom aby overil či je výtok prejavom zápalu alebo nie. Mal by overiť či je v pošve normálne pH, či nie je zmenená farba výtoku, či výtok nezapácha a hlavne či v mikroskopickom obraze nie sú prítomné leukocyty, trichomonády alebo kvasinky. Laboratórne vyšetrenie - kultivačné overenie mikrobiálneho osídlenia má v tomto prípade len pomocný význam a pokial sa diagnostický proces nezačne jednoduchým overením príznakov zápalu môže to byť cesta do začarovaného kruhu problémov."

RIGHT

Najlepšie spravíš keď zájdeš ku gynde nech ťa pre tvoj dobrý pocit ošetrí;) aspoň sa tu potom nemusíš doťahovať z arogantnými ľuďmi, ktorý ti tak veľmi pomáhajú tým, že ťa tú zhadzujú za to, že si si to overila ako každý druhý človek :) veľa štastia

monika2

M25 - ty si povedala ze PODLA TEBA je to ok. no mne to neznelo tak ze si si tym ista ze je to ok. ja som potrebovala vediet toto: "Ak vytok NEPALI, NESVRBI, NESPOSOBUJE IRITACIU V OBLASTI VULVY, NEZAPACHA, je ok a netreba toriesit, v opacnom pripade ano."

a este jednu otazocku pia ako ti nasli ten nalez na krcku maternice? da sa to zistit sonom?

M 25

ježišmaria, však monika, ty nevieš čítať?? to isté som ti napísala ja hned na začiatku, asi pred dvomi dnami ?! to si až teraz v pohode, ked ti to napísali?? či si sa len teraz naučila čítať a chapať?!

pia

Monika: nemas zac, tak ku gynekologovi sa chodi na preventivu raz rocne, kde ti spravi sono, sono prsnikov, cytoster, prezrie atd...