Denný režim

Príspevok v téme: Denný režim
bubu777

ahojte chcem sa poradiť, ako by mal byť rozvrhnutý dení režim ?

07- 08:00 raňajky
10- 11:00 desiata
13- 14:00 obed
16- 17:00 olovrant
18- 19:00 večera

Viete mi prosím poradiť či časové rozdelenie je v poriadku a čo je nejvýhodnejšie kedy jesť.

napr. raňajky - chlieb, šunka a zelenina, jogurt activia ...
( nechcem sa obmedzovať v jedle, k všetkému si dávam veľa zeleniny)

desiata - jablko, pomaranč.. (ovocie)

obed - väčšinou menu (polievka a hlavné jedlo, ale vždy pri polievke som už zasýtená, mám si radšej odložiť hlavné jedlo neskôr)

olovrant -doteraz som si nidky nedávala olovrant lebo som vždy bola najedená z obedu, viete poradiť niečo dobré na olovrant ?

večera - cestoviny, šalát,niečo si pripravím - snažím sa menšie porcie(môže byť večera aj cestovina, zemiaky, ryža ? )

- snažím sa naučiť zdravo jesť, cvičím a chodím aj na spinning, robím brušáky, a nič.. vôbec ani necítim že by som schudla .. snažila som sa iba ovocie a zeleniu jedávať ale už ma to nebaví..

Preto ak by ste si našli čas a poradili trošku :)

Ďakujem .

Kiviki

Ahojte. Môžem na večeru odtučnený tvaroh ale so škoricouvým cukrom lebo čistý mi nechutí a potrebujem to ochutiť. A kolko toho tvarohu môžem zjesť keď teraz nemôžem cvičiť ? Je to vôbec vhodné ? :) Ďakujeeem (isto sa poďakuje aj bubu :))

lolypop

Len rozhodne nie vajíčka na večer ! Ty potrebuješ aby sa ti jedlo na večer trávilo ked spíš vajíčka sa rýchlejšie trávia , tie by som volil na raňajky.Ale len bielka napr , spravíš si 4 vajíčka 2 žltka dáš preč a ostatné 2 zješ., čiže tvaroh , ak nezvládneš 250g stačí aj 125g ten pred spaním..A chýbaju ti tam zdrave tuky tj. v rýbách , oliv. oleje , orechy.A rozhodne by som pridal kuracie cecky so zeleninou , a ryžou.A biely jogurt.A pitný režim 3-5 litr H20

doremi

cestoviny, ryza, zemiaky na veceru isto nie, ak chces schudnut, tak nejaky ten egg cheese, tofu al. cottage, al. odtučneny tvaroh + zelenina, prip. jogurt a pohanka

na ranajky skus namiesto chleba knackerbrot al. ciste vlocky/ pohanku/ otruby s jogurtom- inak, este k tym jogurtom, aktiviu isto nie, ta je strasne presladena tymi umelymi aditivami a tym, ze je zbavena tuku je to len riedka biela sladka zbrnda :D cize jogurt nejaky s 3%tukom, bez smotany, biely, najlepsie bio, al. este ovci je dobry :)

na olo, ak nie si hladna, tak co ja viem, mozno par kuskov orechov, goji, al. este lanove/ tekvicove/ slnecnicove semienka su fajn...

a na obed by som sa ozaj na tu polievku vykaslala...nase telo ju nepotrebuje, to je len mytus ...co hlavne potrebuje je dost cistej vody, aspon 2l :)

urcite to nevzdavaj, das to urcite, len to chce cas :)

Lilly

ach, načo to tak komplikuješ, ten rozvrh myslím.

Len dodržuj odstup medzi jedlami cca 3 hodky. Ked som ja presla na polo-vegetariánstvo, tak som jedávala pravidelne každé 3 hodiny. To si telo proste pýta. ani som sa nemusela dívať na hodinky a vedela som, že aha už je 11 hodín, lebo som o 8 mala ranajky a teraz som hladná. :D No proste chcem tým povedať, ze nestresuj sa, že aha teraz mam v rozvrhu olovrant, tak musim jest olovrant , i ked moc nie som hladna. Najlepšie je : počúvaj svoje telo :)

Nekombinuj bielkoviny a sacharidy spolu - chlieb a sunka.
Pri polievke si vždy už zasýtena, a čo tak skusiť si dať len to hlavné jedlo ? proste sa na polievku vykašlať.

A ty už ako sa snažiš schudnúť novym režimom ? Ked si pisala, že necítiš , žeby si schudla. Buď to chce ešte čas alebo je niekde chyba. Treba ju nájsť.

Dadula56

Na veceru si daj nejake bielkoviny skor (ryba, maso, vajicka...) a na olovrant, ak nie si velmi hladna si mozes dat napr. pohar acidka.