Štúdium zdravej výživy

Príspevok v téme: Štúdium zdravej výživy
IvanaIva

Som tretiačka na strednej pedagogickej škole a chcela by som ísť študovať na vysokú školu zdravú výživu, hygienu,bezpečnosť a kontrolu potravín,ochranu zdravia alebo niečo podobné.
Vybrala som si buď slovenskú poľnohospodársku univerzitu v Nitre (to mám najbližšie a je to aj najreálnejšie) alebo potom nejakú univerzitu v Bratislave.
Ale... má štúdium zdravej výživy vôbec zmysel ? Nájdem si po ukončení štúdia dobrú prácu ? Nechcem ísť za prácou niekam ďaleko od domova, bývam v Nitrianskom kraji a chcela by som tu aj zostať. Tak teda má to zmysel či nie?
Poprípade je tu niekto kto zdravú výživu študuje?

Jaja15

Eeusa, pobavila si ma...možno v USA tým zarobíš veľké prachy, ale na Slovensku nie....Ano ľudia trpiaci rakovinou hľadajú alternatívnu liečbu, ale nie ak im povieš čo každý onkológ.....Dajú veľa peňazí za doplnky, ktoré by im mohli pomôcť, ale asi ti nezaplatia veľkú sumu za jedálny lístok....

pišta00

Fakulta sportovních studií MU Regenerace a výživa ve sportu, študuje tam jeden môj veľmi dobrý kamarát, prednášky mávajú normálne s doktormi, športovými lekármi výživovými poradcami a majú to zamerané na šport a výživu celkovo nie len pre športovcov, keď som bol u neho na návšteve v Brne bol som sa tam pár krát pozrieť na ich prednáškach, školu majú parádne modernú, prednášky mali úplne super na úrovni a za tých 120minút som sa strašne veľa vecí dozvedel.. aspoň mňa to bavilo počúvať a hlavne nikto sa tam k nim nechoval ako k prvotriednemu odpadu ako to je na väčšine slovenských vysokých školách... Ak máš nejaké otázky čo by ťa zaujímalo, môžem sa ho popýtať

******

Ahojte,aj ja by som chcela študovat vysokú školu ohladom vyživy ludi a poradenstva ohladom vyživy. Na akú vysokú školu by som teda mala,ist? Dakujem :)

aduchen

eeusa prosim ta mohla by si ma kontaktovat na moj mail vargovaa15@gmail.com ohladom toho na akej skole v amerike studujes? Mam ozajstny zaujem ist studovat takyto smer tiez do usa :)

Lesna_vila

Som studentkou V. rocnika SPU v Nitre a nestotoznujem sa s nazorom, ze je to univerzita s nizkou urovnou. Studium ma bavi a naplna, no i tak som mala znacne peripetie a to hlavne v uvode studia...jedinou nevyhodou SPUcky je fakt, ze tam okrem ludi, ktori sem ist chceli, studuju aj taki, ktori to mali ako variantu cislo II. A potom idu na skusku x krat a nakoniec ju spravia, tym sa vlastne neoddeluju plevy od zrna a vyssie postupuju aj ti, ktori vedia a aj ti, ktori maju iba vydrz. To ti vsak moze byt jedno, dnes titul a "Ing." razitko na cele uz nikoho neohuria, dolezite je to, co vies a teda fakt, ze tu mame aj v hojnom mnozstve tupela je vlastne prinosom, lebo vedomostami vedla mna,teba, ci toho,koho to bavi zhoria ako fakla...ak ta to naozaj bavi, chces to robit a budes v tom dobra, tak pracu si najdes :) Ja sice nestudujem odbor "vyziva ludi",ale som na totoznej fakulte a poznam ludi, ktori to studuju...kazdy semester chemia, anorganika, organika, biochemia, biofyzika, somatologia cloveka a rozne ine predmety, ktore ucia + skusaju aj MUDr., ludia casto posmesne reaguju na studentov SPU, lebo sme pre nich smradlavi hnojari, studujuci neprerspektivnu skolu (lebo rezmiaky rasia doma z koberca a vobec, vyrobkov neSR vyroby je dost), ale na to, ze zabezpecujeme chlieb nas kazdodenny do spotrebitelskeho kosa uz akosi zabudaju a nie iba to...polnohospodarstvo je vsade okolo, nie iba v potravinach...:) Ale to uz je na inu temu, tak vela zdaru pri vybere tej spravnej skoly a celkovo pri studiu kocky :) Vyberte spravne, potom je to radost a uplne iny svet :))))

eeusa

zdrava vyziva je najvychytenejsi smer aspon mimo slovenska. je to odbor blizky medicine pretoze pracujes v nemocnici alebo v sukromnom odbore, mozes konzultovat ludi co chcu schudnut, alebo mixovat influzie, a varit alebo radit pre tych co maju cukrovku, rakovinu atd, vlastne by si bola doktorka zdravej vyzivy. ja to studujem v usa a zarabas v tomto smere strasne velke prachy :)

Nikola123

Viem, ze ani štúdium denného nieje zadarmo ...mesačné výdavky (strava, interntát, cestovanie,knihy...) sú zhruba tých 250 €, tak aj toto je jeden z tých dôvodov preco by som chcela ist na vysoku skolu az o rok, pretoze si chcem na nu aspon z casti sama zarobit, a je mi blbé vsetko pýtat od rodicov, ked oni sami toho majú dosť..

IvanaIva

Nikola no ja by som to externé, ani neviem prečo, ale asi preto že už nechcem byť každý deň v škole... už by som bola radšej niekde inde....aaa čo sa týka školného to si aj ja zaplatím sama lebo od rodičov v žiadnom prípade takú sumu pýtať nechcem, aj keď to školné nie je nejak extra vysoké ako na iných školách. Takže by som musela ísť do práce... a ak si niečo nájdem tak aj pôjdem. s pedagogikou ktorú mám teraz mám taký odbor, ku ktorému už nemusím mať vysokú školu.. :) lenže problém je v tom, že mestá nemajú ani na plat učieľom a nie ešte ľuďom s mojím odborom....
aa ešte som chcela že aj keď pôjdeš na denné štúdium bude to určite doooosť veľa peňazí, čo som čítala na internete... tak už naozaj neviem čo sa viac oplatí... :D

Nikola123

ja ak by som išla tak by som šla do tej Nitry, a asi na denné, pretože asi by som nestíhala prácu a popri tom aj tá škola. A pracovať by som musela pretoze to skolné by som si musela zaplatiť sama. Tak z toho dôvodu asi skôr to denné.

IvanaIva

rhea: akože a čo sa ti na tom nezdá ?!
Áno myslím si, že je to univerzita na nižšej úrovni ako na príklad UK v BA. A podľa toho akí ľudia tam chodia. Ale nehovorím, že to musí byť pravda, tak neviem prečo tu máš podpichovačné komentáre. Nikto ťa o odpoveď neprosil... :)
A áno mám pochybnosti o tom či by ma na prijímačkách zobrali ale asi si si nečítala všetky príspevky, kvoli čomu tie obavy mám.