Orechy!

Príspevok v téme: Orechy!
smaragdicka

vysvetli mi to niekto????
ako mozu byt zdrave? na den moze normalny clovek prijat cca 2000 kalorii, ked chudne tak rapidne menej... ved 100 g orechov ma cca 600 kcal a 50 g tuku... ako mozu byt take zdrave a vsade ich odporucaju? viem ze su bohate na bielkoviny a na vitaminy, a ze tie tuky su ,,akoze,, zdrave.. ale su to TUKY...!!!

Nela41

Už to tu bolo niekoľkokrát povedané takže sa nejdem opakovať + pozri si odporúčanú dávku.. vôbec nemáš jesť 100 g denne

smaragdicka

nikaroxy..dakujem za prispevok, mas pravdu, isto je to zdravsie... tie prispevky prve ani nekomentujem, lebo to viem aj sama, ze nie je tuk ako tuk, len som chcela vysvetlit, co je na tuku v orechoch ine.

nikaroxy

Vlašské orechy predstavujú bohatý zdroj nenasýtených mastných kyselín omega-3, draslíka, železa, vápnika a zinku. Konzumácia vlašských orechov sa odporúča ľuďom, ktorí majú problémy so srdcom, imunitným systémom, nervami, ale aj obličkami (vzhľadom na nízky obsah sodíka). Sú výbornou potravou pre mozog, a tak by nemali chýbať na jedálnom lístku študentov a ľudí vyššieho veku.Ja cez skúšky spapám aj za sáčok a páli mi to :D Ale robím fitness takže určite je zdravšie dať si hrsť orieškov, ako hrsť čokoládových bonbónikov nie? ;-)

nirv

Nie je tuk ako tuk. Orechy sú prírodne, zdravé, dobre pre mozgovú činnosť. Tuk napr. v hamburgeri jr niečo úplne iné a zdraviu škodlivé.