Liečia AD depresiu alebo je len potláčajú ?

RNG

Doplnkami polotovarov alebo latok stimulujucich vyrobu monoaminov sa tak isto daju zvysit ich hladiny v mozgu. To je uz davno dokazane, zialbohu prostriedky na to su potravinove doplnky a lekari nechcu mat nic spolocne s potravinovymi doplnkami, ale len s patentovanymi chemickymi liekmi, ako ich ucia skoro vylucne v skolach .

luciano

A vysadenie AD spôsobí to, že monoamíny budú viac zanikať, ako sa ich bude tvoriť, preto sa depresia vráti. AD sa spravidla z toho dôvodu užívajú celý život.

luciano

Antidepresíva v žiadnom prípade neliečia, ale len potláčajú príznaky. V podstate sú to akoby lieky proti bolesti, ktoré neliečia chorobu, ale len potláčajú bolesť. V tomto prípade duševnú bolesť.
Dobrú náladu spôsobujú tzv. monoamíny, ktoré sú tri: serotonín, noradrenalín a dopamín. Ich nedostatok spôsobuje depresiu. Mozog vtedy tvorí málo monoamínov. Lieky však nespôsobujú to, že monoamínov sa začne tvoriť viac, ale zabraňujú tomu, aby monoamíny zanikali. To znamená, že monoamínov pribúda a depresia je tak potlačovaná.

Saskia22

ja si myslým, ze len potlácajú , a zvysok je na cloveku ako tak samom .. skus brat SAFRAMYl - je to nieco prírodnejsie ako chemické AD sice na 14 dni to stoji 12 eur .. ja to berem zatial len 7 den, vraj úcinok sa dostavý po 14 dnoch .. uvidim

j11

Ja si nemyslim, ze kazda depresia je sposobena len nedostatkom serotoninu v mozgu. Podla mna ide aj o to, aky silny je clovek. Ak sa niekto bude lutovat a prehnane prezivat svoje psychicke stavy, tak sa asi dopredu nepohne. Mozog a psychiku treba zatazovat aj napriek problemom, aby mozgove bunky lepsie pracovali. Treba pravidelne uzivat napr. vitamin B. /uz ani neviem preco/. Nam jeden filozof hovoril, ze ludia, ktori su veriaci, tak sa lahsie vyrovnavaju so stratou blizkej osoby /stretneme sa na onom svete/.