Lekárka odmietla navštíviť pacienta !

Príspevok v téme: Lekárka odmietla navštíviť pacienta !
j.h.

Zdravím Vás,
starý pacient volal lekárku aby prišla mu pomôcť v chorobe.
Pacient bol sám, nevládal si udržať v dome poriadok, aký má byť.
Po príchode lekárka zbadala, že tam neni veľký poriadok, /zápach nebol/, odmietla pokračovať vo vysetreni a odišla. Muž za neaky čas zomrel.
Prišlo my na myseľ, ako Slovenska charita ošetruje v afrických štátoch ludi, v nehygienickych chatrčiach a plných zápachu, aj chytlavych chorôb a neodmietnu vstúpiť do vnútra.
Má právo takto lekárka odmietnuť príchod k pacientovi ?
Prosím o Vaše reakcie. Dodávam, našej rodiny sa to netyka.
Ďakujem.

Iveta Michael

Mne to tiež príde trocha čudné...lekári sú profesionáli a ako takí sú zvyknutí na všelijaké prípady a miesta...pravdupovediac nechápem..

nirv

On bol ťažko chorý, žil sám a nevedel si zavolať sanitku, áno? Kde ma príbuzných? Nechce sa mi veriť že by ho lekarka odmietla kvôli neporiadku, a smrad hm, ten býva aj v podstate udrziavanych domoch, nie ešte zanedbanych. Lekári ošetrujú bežne zanedbanych chorých pachnucich ľudí, aj alkoholikov a bezdomovcov. Jednoducho mi to celé príde ako nezmysel. Odkiaľ to máš?

ambrozia

Lekárka by mala vyšetriť každého pacienta, či je čistý alebo nie je, ale neverím tomu,že odišla len kvôli neporiadku. Možno bol starý pacient nervózny a urazil ju, alebo čo. A dedo nemal príbuzných, aby sa o neho postarali?

j.h.

Lekárka mala v dedine ordinaciu, avšak mala v tej dobe určený čas pre návštevu chorých v obci. Bolo to cez deň a asi po prvý krát. V noci to nebolo.

To bolo v čase, kedy pohotovost, pracuje až po ordinacnych hodinach lekárky.

šumichrast

tak predovsetkym slovenska charita v afrike, to je nieco ineho. ti ludia vedia do coho idu a idu tam dobrovolne. ani bezpecnostnu sluzbu v hypermarkete nebudes predsa porovnavat so specialnymi jednotkami niekde v afganistane.
ak bol stary pan naozaj v takom ubohom stave, ze mu islo o zivot, bolo treba volat pohotovost a nie obvodneho lekara. lekari z pohotovosti maju moznost poskytnut inu zdravotnicku sluzbu ako obycajna lekarka.
dalsia vec je hygiena - uz by sme si mali konence uvedomit, ze su iste hranice, ktore by civilizovani ludia nemali prekrocit. preco by mal lekar vysetrovat spinaveho, zanedbaneho a pachnuceho cloveka. tebe by to bolo prijemne? ak stary pan nevladal postarat sa o seba, mal to niekto zabezpecit a pomoct mu. napr. susedia, ktori na neho zrejme kaslali cely cas, ale ked lekarka odmietla do toho bordelu vstupit, hned boli plni kritiky.
je smutne, ked niekto zomrie a jednym z dovodov je neposkytnutie pomoci. ale obavam sa ze dotycny pan bol sam na seba odkazany uz dlhsi cas. nenasiel sa nikto, kto by mu pomahal. takze zodpovednych za jeho smrt je viacero ludi, predovsetkym ti, ktori sa o neho mohli ale nechceli starat.

ika211

Tazko povedat, ja poznam pripad, kedy bol dedko dlhodobo chory a v dedine mali lekara, tak ho ustavicne k dedkovi volali namiesto zachranky.Podotykam, ze lekar nemal v obci svoju ordinaciu, len byval nedaleko.Neraz sa stalo, ze dedkovi sa aj niekolkokrat denne pohorsilo a rodina toho dedka aj niekolkokrat denne toho lekara k dedkovi volala.A nevadilo im, ze je noc, ci den...Mna osobne by to urcite vytocilo, lebo aj ked som lekar, mam pravo na sukromie a od takychto pripadov je tu snad zachranka. Nepoviem raz za cas, ze niekto takto lekara oslovi a poprosi o pomoc, ale doslova takto si z niekoho robit dvorneho lekara by sa asi nepacilo nikomu.

j.h.

Ja si myslím, že takto postupovať nemala. Keby sa to stalo v našej rodine, ja by so s nov "zatočil" ak sa patrí.