Myasténia Gravis

Príspevok v téme: Myasténia Gravis
JahO_Odka

Zdravím, moja mamina ochorela na chorobu Myasthenia Gravis. Má už po 50-ke.
Chcela by som sa spýtať, či tu niekto nemá skúsenosti s touto chorobou. Ako jej môžem pomôcť? Môže nejak cvičiť? Je neustále v depresii, všetko vidí hrozne čierne.
Doktor jej odporučil diétu, no občas "zhreší", nemá pevnú vôľu a pohybu sa vyhýba. Neviem či sú to len výhovorky, alebo či ozaj nemôže nič robiť.
Bola by som veľmi rada, keby ste mi poradili čo a ako.

Katusiiiik2

Ahojte ludkovia,diagnostikovali mi MG,mam 24 a zacalo to vsetko po porode...caka ma operacia detskej zlazy,som v rakusku a bude ma operovat stroj nie clovek...prosim vas mal niekto operaciu??? Ako dlho trva?? Ako sa potom clovek citi?? Ja cakam na papiere od chyrurga ale uz...som nervozna a neviem co bude dalek..budemm rada ak sa niekto ozve aj na FB volam sa katarina BIlikova ....rada si budem pisat z osobou ktora ma tiez MG...dakujem krasne za odpoved.

luci459815

ahoj ja mam myastheniu uz pomaly 10 rokov a viem ake to je byt v tom stave v akom je tvoja mama prve dva roky mi to trvalo kym som sa z toho dostala..vies ono je to tazke ked nevladzes sa sama ani len ucesat alebo okupat je to tazke...:/ jednoznacne musi cvicit tie svaly musia zacat pracovat ja som sa dlho vyhybala pohybu a preto mi roky trvalo kym som zacala znova zit plnohodnotny zivot...poradim ti mne pomohlo to ze mi mama zohnal;a z utulku male steniatko mali sme ho vnutri aa donutilo ma v podstate ist s nim von a mala som vdaka nemu pohyb svet som nevnimala uz az tak cierno aa dostala som sa stoho...skus..bude to dobre..:) popripadne este psycholog...vela sa rozpravajte ale nie o chorobe nech nato nemysli ...mne sa obcas tato choroba ukaze aby som nahodou nezabudla...a schorobou je to zle cez leto a cez zimu...cez leto nech je len na chladku ak sa da...mne furt pride zle od tepla...a cez zimu zas cele je zkrehnute a to zhorsuje stav....

RNG

Ja z nicim neobchodujem, vyprosim si ohovaranie!
Cvicenie odporucam kazdemu, treba ho na posilnenie toku lymfy, ktora nema pumpu ako krv ma srdce a pohybuje sa len v dosledku cionnosti svalov. Inac je to nase "odpadove potrubie" a ked netece dostatocne, telo sa velmi zamori a poskodi v dosledku toho.

JahO_Odka

Ddana, to som rada, že sa s tou chorobou dá fungovať. Lebo mňa dosť vyplašilo, keď som sa o maminej diagnóze prvý raz dopočula.

JahO_Odka

Pán RNG, vy ste ma asi nepochopil. Ja som sa nepýtala na Vami odporučené doplnky, s ktorými obchodujete. Ja som sa pýtala, že či môže pacientka s myasténiou cvičiť :)

ddana

Mám priateľky s touto diagnózou a zvládajú ju v pohode. Dokonca jedna kámoška je s ňou už okolo 30 rokov. Musí si dávať pozor na veľkú námahu a nepreháňať to. Inak funguje doma normálne aj v záhradke. Ak je mamina na liekoch určite je dobre stabilizovaná. Stav sa jej môže zhoršiť infekciou, operáciou a pod.
www.myasthenia.sk

RNG

en.wikipedia.org
Je plno protidepresnych doplnkov, ako napr 5-HTP, SAM-e, Picamilon , L-DOPA a podobne, ale clanok uvadza spojenia tejto choroby s inymi tzv autoimunnymi, kde rozni lekari poukazali na ich spojenie s roznymi kombinaciami chorob, ako napr borelioza, chlamidie, viralne poskodenia nervov atd, a tieto sa daju patricne adresovat, pozri cez Google.sk pod rng, autoimunita, chlamidie, borelioza, herpes.
A to aj vtedy, ked lekari pre nepresnost testov pacienta prepustia ako negativneho na tieto nakazy.