Mam uplny odpor k tomu,čo ma nezaujima

Príspevok v téme: Mam uplny odpor k tomu,čo ma nezaujima
Natttalia

caute!mam ,pre mna ,dost velky problem kedze tento rok maturujem.mala som v plane zacat sa pomaly ucit no ale toto teda nie....akonahle som si precitala par zaadani,dostala som uplnu nechut,odpor a sok.cele styri roky sme sa ucili vela uplne nepodstatnych veci(rozdelenie hlasok atd) ,ale naslo sa aj vela zaujimavejo. No to v otazkach samozrejme nieje. Odmietam sa ucit take gramaticke zbytocnosti a viem,ze skodim sama sebe ale neviem to ovplyvnit strasne ma to hneva!!! Cela odpoved je zamerana na ucivo,kt.sa neda odovodnit uvazovanim a vobec nieje subjektivne,ale vsetko su to nejake gramaticke ulohy,kt.ked vidim by som najradsej vyhodila von oknom!!!!! Len sa na to pozriem a chyti ma taky hnev :( co mam robit,nechcem sa ucit taketo...zbytocne veci... "Cim viac sa ucim,tym menej viem"

kafe

na to, aby si mohla niečo odôvodniť uvažovaním potrebuješ vedieť nejaké tie suché fakty (poučky, definície a všetky tie "zbytočné veci"), aby bolo všetkým jasné o čom konkrétne sa bavíte - nie jeden o koze a druhý o voze.
Myslíš, že komisia na mature potrebuje zistiť, či vieš uvažovať? Nuž, ano, aj to by sa žiakom zišlo, ale žiaľ, to naše školstvo ešte tak ďaleko nedospelo. Nie sú to zbytočnosti, sú to veci, ktoré od teba vyžadujú na maturite. Bodka. A tak sa k nim aj stavaj, nepchaj do toho emócie, nehodnoť, či sú to dôležité veci alebo zbytočnosti - nepomôže ti to, práve naopak. Len ti to učenie sťažuje.

p.d.

Ja uz asi zaspavam, lebo som isiel napisat nieco uplne ine a napisal som nieco ine:)
Mna napr. prestalo totalne ale totalne bavit jazdenie na bicykli. Ja mam k tomu taky odpor, ze to nechapem. Tak som si kupil motorku, ale nakolko mi chyba pohyb, tak si idem kupit aj kolieskove korcule:)))
Ja si pripadam na bicykli jak blb.

p.d.

Pred nastupom na nejaku skolu si treba poriadne zistit, co sa na tej skole studuje, prip. navstivit prednasky, ak sa to vobec da. Ja som sa na vyske toho naucil strasne vela, ale v praxi to nevyuzijem absolutne nijako. Povedali mi, ze tam sa studuje teoria. Asi tolko.

Emily opat

Ale Nattalka, vsak pocitaj si trosku toto forum. Hned pochopis, ze gramatiku treba. Ja tu valim oci. Niekedy staci na zaradenie cloveka tych par riadkov... Samozrejme su aj ludia co su dislektici a ti zato nemozu, ale pochybujem, ze by ich tu bolo tolko :))))
A ver tomu, ze aj pre lepsie ucenie cudzich jazykov, treba poznat pravidla toho svojho.
Ja zijem uz nejaky ten rok mimioSR a veru si budem pytat nejaku dobru knihu slovenskej gramatiky na nejaky sviatok. Tiez mi nezaskodi zopakovat si, lebo nieco som pozabudala.

nirv

No, gramatika je dosť dôležitá, sú zamestnania, kde sa bez nej nezaobides, a úprimne, je to hanba, neovladat gramatiku.