Gynekolog alebo urolog?

Príspevok v téme: Gynekolog alebo urolog?
mallička

Môj problem začal obycajnym svrbenim v oblasti močovej rury resp. pošvy. Najprv som si myslela že je to mykoza, ale nebol to spravny predpoklad. potom som spozorovala \\\\\\\"opuch\\\\\\\" alebo ako to nazvat presne medzi mocovou rurou a vchodom do pošvy. neviem ci opuch je správne slovo, skor to je nieco ako \\\\\\\"mechúrik\\\\\\\"....v zrkadlče do vyzera akoby som mala opuchnutu moč. ruru.... co s tým?

Maoam

ako alternativu mas dermatovenerologa, ale ten by ti tiez vzal oba stery, zalezi akeho mas gynekologa, niektori to neradi robia, tak potom chod ku koznemu (dermatovenerolog)

Maoam

gynekolog, s tym, ze ti musi vzat ster ako z posvy (ak je zapalena vulva, tak odtial), plus extra este ster z mocovej rury (ten je neprijemny, ale prezijes, je to kratka zalezitost)

musi sa zistit, ake su patogeny, ci ide o mykozu alebo bakterialny zapal alebo mix oboch a podla toho sa potom nariadi liecba

uretra sa zo zapalu vulvy velmi rychlo chyti, zavisi ale od patogenov a stavu sliznice, kedy viac, kedy menej a kedy vobec