Bolesť ucha, asi poranenie

Príspevok v téme: Bolesť ucha, asi poranenie
amarica

Prosím o radu, mám takýto problém:

Asi pred mesiacom som mala zaľahnuté ucho, striekala som si audispray, keď nepomáhalo, tak som si ucho prefukovala striekačkou, až sa nakoniec vyplavila mazová zátka. Ide o to,že aj po uvoľnení ucha som tam mala nejaké divné pocity, tak som si tam vždy prstom šprtala, teraz ma to ucho bolí, nie že by to bola nejaká hrozná bolesť, ale je to nepríjemné, myslím, že som si v tom tuneli poranila stenu, alebo mi to tam opuchlo, bolí už 3. deň, neviem, čo robiť, či niečo kvapkať, alebo použiť nejakú mastičku. Mohol by mi niekto poradiť?

amarica

Tak dnes už ma to ucho bolí menej, ale stále cítim akoby slabé pichnutie občas. Ešte počkám, čo bude zajtra a máš pravdu, s ušami nie sú srandy, navštívim lekára. Ďakujem za tvoj príspevok a prajem pekný večer.

odpovedam

No v prvom rade su tam nesprtaj. Ani prstom, ani vatovou tycinkou, tym si maz len zatlacas do vnutra ucha. Takisto ani audispray nie je vhodny. Ucho disponuje samocistiacou funkciou, nie je treba ho nijako cistit. Audispray je len reklama niecomu, co clovek naozaj nepotrebuje. Nechaj to ucho proste tak, pockaj dva-tri dni, ci sa problem nenapravi. No najlepse bude, ak potom (alebo ihned zajtra) navstivis lekara. Aby si tam nemala nahodou zapal...