Zblaznena do spevaka

Príspevok v téme: Zblaznena do spevaka
singer

Zdravim, prednedavnom som objavila spevaka o ktoreho existencii som dovtedy nemala ani tusenia ..Bol slavny najma v 70. rokoch, vtedy zlozil aj svoje najvacsie hity, no spieva doteraz aj ked je uz stary, ma momentalne 69 rokov.
Su to teda take tie stare hity, od sucasnej hudby sa to velmi odlisuje..ide o to ze odkedy som nanho nadabila som ako zmyslov zbavena..Jeho hudba ma mimoriadne oslovila, je to presne styl ktory sa mi paci, nejakym sposobom ma to zasiahlo..
na youtube stravim niekolko hodin denne pocuvanim jeho nadhernych skladieb a pritom nedokazem udrzat v sebe plac..vlastne uz niekolko dni za sebou vkuse placem, len co si pustim nejaku jeho skladbu ale teraz mi staci nanho uz aj pomysliet a hned mi je do placu..
z coho presne, to mi nie je jasne..ako keby som chcela zit v dobe ked bol slavny, vtedy najviac koncertoval- vyvolava vo mne tuzbu zit v minulej dobe a nie v sucasnosti ..ten pocit mam v sebe uz odjakziva ale teraz sa ako keby znovu a silnejsie prejavil..v podstate som ako keby v depresii, nic sa mi nechce, nic nema pre mna zmysel, chyta ma len nostalgia ze sa tomu spevakovi nemozem viac priblizit..tym nemyslim ze sa teraz chcem s nim zoznamit alebo nieco take, ziadne nerealne tuzby sa mi nepremietaju v hlave ale nejako velmi ma to poznacilo a ja uz neviem normalne fungovat..
ozaj je to pre mna ako nejaka zavislost- neustale pocuvanie skladieb, videi, rozhovorov s nim na youtube.
a meno spevaka radsej neprezradim, asi by ste ma vysmiali :)

Angelika3

Hej, akurát že príspevok je z roku 2013, takže ak by ťa to náhodou držalo ešte doteraz, tak potom už máš nárok na obavy o svoje psychické zdravie :-D

Filip TT

Ja som myslel, že Pavol Hammel :)

Ale ten Barry je naozaj sympaťák, to ti musím uznať. Neboj máš celkom pekné obdobie, aj "nešťastné" lásky majú svoj význam. :)

Herbia34

Nedavno som ho objavila- neznamy spevak.? Znamych všetci poznaju.
Tebe sa pačia pesničky, a cez ne si si ho zidealizovala.
Povedz mu že sa ti pačia pesničky, a ked bude mat nejaké akcie pre ludí, tak by si sa ho mohla na niečo aj opýtať.Alebo ho popros o fotku s podpisom a niečo mu kratke napíš, ako osobnosť-tých piesní- lebo nevieš aký je vskutočnosti
To ta prejde a objavíš aj inú hudbu.
Ma 65-70 rokov?Určite sa ti nebude smiat ale bude rad.

Angelika3

No tak tiež sa pridám, ako asi tak 15 ročná som bola zamilovaná do speváka Falca a normálne som strašne revala, že zomrel :-)
teraz mi to príde úplne absurdné, aby človek toľko myslel na niekoho, koho ani len v živote nevidel naživo :-D
jasné, že to dávno pradávno prešlo, teda keď som sa zamilovala do živého chlapca, ktorý dokonca hovoril po slovensky :-)))

No ale chcem povedať ja som si tiež častokrát poplakala napr. pri pesničkách Leonarda Cohena, čo tak napr. jeho Susanne, môže byť smutnejšia pesnička?
A tiež som proste typ, ktorý má rád atmosféru "oldies" piesní, ale aj filmov a tým myslím fakt že roky 50,60,70,80 mňa nebaví snaď jediny moderný film.
Čo tak napríklad taký Corado Catani z Chobotnice, už len tá atmosféra staršieho filmu vo mne vyvoláva celkom iný pocit "tamtej" doby a keď ho zabili plakala som ako blázon a doteraz mám zimomriavky, pritom som si vedomá, že ho nezabili naozaj :-))
Proste z tej staršej hudby, filmov, seriálov ale aj kníh ešte sála taká nejaká duša, alebo ako by som to nazvala, to je možno to čo cítiš pri tom spevákovi a čo ťa dokáže dojať. Ak mám byť úprimná, myslím si, že časom to opadne a postupne ťa to prejde.
Predsa každá pieseň sa časom trocha otupí, omrzí, fakt. Ako môže sa ti naďalej páčiť, ale prestaneš to cielene vyhľadávať.
A možno by ti prospela aj nejaká zmena v živote, lebo evidentne ti niečo chýba a potrebuješ prísť na nové myšlienky.
S nejakým tým posunom v živote, prichádzajú aj nové záujmy či nové nasmerovanie myšlienok.

ped

V jednej skladbe bolo veľa nôt, až príliš, až príliš, ale nepočúvala sa tá skladba zle. Dal som si ju aj zo desaťkrát.

ped

Hudobník bude úspešný len vtedy, keď vie do tej hudby vložiť seba, iskru, emóciu, bez toho je to o ničom. Nie je to ľahké. Len vtedy sa stane skladba ever greenom. Povedať vtip je ľahšie. Raz som počúval cover jednej metal pesničky, on bol taký veselý, že som to nechápal, ale like som mu nedal, odber však áno.