Ako mi "nevinna" trava zasiahla do zivota

Príspevok v téme: Ako mi "nevinna" trava zasiahla do zivota
jarcis

Ahojte,

chcem sa s vami podelit o moje osobne skusenosti s uzivanim marihuany. Vidim ze na internete sa najde vela obhajcov tejto rastlinky, ktoru povazuju za dokonale nezavadnu. Nebudem travu nijako odsudzovat, napisem len moje skusenosti s nou a ako na mna z dlhodobeho hladiska vplyvala.

vsetko to zacalo v 16r, ked som sa s tym poprve stretol, ucinok bol velmi prijemny, mysel sa oslobodila, telo uvolnilo a nic mi nechybalo. Ludia co s travou boli uz predtym dlhsie v styku mi povedali, ze je to dobre - ze som "jeden z tych, na ktorych trava ucinkuje pozitivne" tj, nemal som ziadne paranoje, depky ani zly pocit. Odvtedy som zastaval nazor, ze niektori ludia by proste nemali hulit, kvoli tomu ze im to proste nerobi dobre. Kontakty na ludi co to fajcia sa zacali kopit, zacali s tym aj ludia z mojho okolia, a tak sa pocas mojich vyletov von stavala trava coraz vacsia samozrejmost. Necitil som ziadne negativne ucinky, robil som si dokonca priebezne IQ testy ktorych vysledky sa prilis neodlisovali. Na skole som sa uspesne profiloval ako matfyzák, co mal 12h matiky a 6h fyziky tyzdenne, bol som medzi elitou na sukromnej skole. Nic preto nenaznacovalo akykolvek úpadok z mojej strany. No vtedy prisiel polrocny pobyt do zahranicia, kde sa hulilo velmi casto, a bolo to v spolocnosti ovela viac zauzivane. Naviac, skolsky system tam bol dost pozadu, cize nebolo treba sa vela ucit a preto som zlenivel. Po navrate na slovensko som preto moju lenivost pripisoval zaostalemu skols. systemu v zahranici. Známky zacali ist mierne dole vodou, zacal som byt prudko lenivý, a odkladal som vsetko co sa dalo. Potom prisla dalsia zlomova udalost. Kvoli operacii som musel na nejaky cas prestat posilovat, co bolo mojim zivotnym motorom a konickom po dlhy cas. Ubehli po tom 2 mesiace, moja kondicka zmizla, ja som ochabol a zlenivel este viac. Nedokazal som sa premoct, aby som sa dostal do povodnej kondicie, zmaturoval som (nie moc dobre), prisla vysoka technicka skola v cechach, a s nou kopa dalsich zelenych znamosti.

Studium na VS je dost volne a tak som si to vedel vzdy zariadit tak aby som do skoly chodil tak 2-3dni do tyzdna
a ostatok som mal volno. Chodil som podstate len na cvicenia (povinne) a prednasky ma zvacsa nebavili tak som tam moc nechodil.
Cez volne dni som nemal problem spat aj do obeda, a potom cely den sa preflakat bud za PC pripadne vonku s kamosmi na party atd.,
chodil som spavat nad ranom (cca 3-4 hodiny ráno) a tak som mal aj prehodeny biorytmus. Castokrat som vsetko odkladal - prokrastinoval, na poslednu chvilu robil vsechno na knap, ale volny
cas som travil napr sedenim za PC a zabavaniu sa s kamosmi, aj ked som mal co robit a vysledok by ma bavil.

STRATIL som skratka chut do zivota, nic sa mi nechcelo, skoncilo to tak, ze ucenie na zaverecne testy som si nechal na poslednu chvilu, testy som nezvladol a opravne terminy uz boli prilis tazke.

suvislost s marihuanou som si dlho nechcel pripustit, no jeden kamarat mi otvoril oci. Poslal mi dobre napisany clanok, s ktorym som sa stotoznil, uvediem jeden odstavec z neho:

Pravidelné intenzívne užívanie marihuany môže kľúčový vývoj osobnosti narušiť natoľko, že neskôr už nemusí zvládnuť zaradiť sa do plnohodnotného života v spoločnosti, napr. ukončiť vzdelanie, nájsť si prácu alebo perspektívny partnerský vzťah. Dlhodobým a nekontrolovaným užívaním marihuany spravidla klesá sociálna úroveň užívateľa, nemá záujem o vlastný rozvoj, stráca ambície niečo dokázať či byť užitočný pre spoločnosť, upadá do lenivosti alebo neschopnosti spraviť niečo zmysluplné a produktívne.

SUMA sumarum, fajcil som to aktivne priblizne 3 roky, moja vôla robit nieco zmysluplne a produktivne vyrazne klesla, zlenivel som, zacal prokrastinovat a zlajdacovat v uceni a vobec vo vsetkom. Moja povodne atleticka postava sa zacala podobat skor na kopu pudingu.

Uz som ale prisiel na pricinu. Prestal som s hulenim, zacal znova cvicit, a moja vôla robit (aspon nieco zmysluplne) sa vyrazne zlepsila.

ZAVER:
Taketo ucinky na mna mala trava ani nie tak po dlhom obdobi aktivneho fajcenia. Chcem tymto vystrihat mladych ludi ktori s tym zacinaju, alebo su v tom, aby zvazili tento chodnicek.

Musim ale spomenut, ze poznam aj ludi, ktorych trava vyslovene poháňa, dokaze ich dokonca aj nastartovat na lepsi pracovny vykon v praci. Taki ludia sa mi ale zdaju byt velkou vynimkou. Je to zkratka dost individualne, ako to na koho zaposobi, preto to ani neodsudzujem. Chcem vas len varovat, aby vas trava neztiahla tam kam mna.
Zazili ste nieco podobne aj vy?

Dadula56

Trava zasadne ovplyvni zivot, ale skutocne to bolo kvoli trave?Taketo eskapady sa deju na VS bezne a trava v tom nie je. Ak ta to vsak prinutilo s tym skoncit a spamatat sa, tak je to v podstate jedno, hlavne ze si sa nastartoval a ides si za svojim cielom.

chaotic good

Ahojte,

v súvislosti s drogovou problematikou dávam do pozornosti stránku: rastamama.sk

Drogy rozhodne nemožno vnímať čiernobielo, teda v rovine dobré-zlé, ale riziká existujú, najmä ak užívateľ stratí mieru a nadhľad... Len tak pre zaujímavosť odporúčame prebehnúť si niektoré príbehy na tej stránke v kategórii Drogová poradňa.

fyrf

pises ze s marihuanou si zacal v 16 tich a potom ze aktivme si ju uzival 3 roky. dost odveci. neviem odkial mas , ze ak by si ju neuzival, nestalo by sa ti to. je dobre svoju lenivost a nezodpovednost zhadzovat na marihuanu. bolo to len tvoje zlyhanie a slabost ze si sa miesto ucenia isiel radsej zabavat. ja poznam XY ludi co nefajcia travu a skoncili ako ty. a poznam XY ludi co fajcia travu denne a skoncili s cervenym diplomom aj technicke skoly.

doubledog

na trave nie je najhorsi jej samotny ucinok, ale skor ta subkultura okolo nej - proste tie lenive particky hulicov, co nic nerobia, len si tak ficia v tej svojej zelenej pohodicke.

venovat svoj volny cas iba marihuane je blbost, je to premrhany cas.

ked uz hulit, tak s rozvahou a s mierou.

agartio

Hulici boli vzdi taki akoby spomaleni v mysleni, zahmlena mysel a realita... podla mna celkovo sa to neoplati robit.

nirv

Zdielam rovnaký názor, že užívanie trávy demotivuje. Poznám dosť ľudí čo hulia a akoby ostali zabrzdeni na urcitom leveli. Tráva je dobrý sluzobnik ale zlý pán:) a samozrejme nie je pre slabé povahy. Myslím že nahulenym ľuďom je jednoducho tak fajn, vďaka opojeniu, že nemajú potrebu niečo riešiť . Ked sa cítia zle, nahulia sa a je im fajn. Ubližujú iba sebe, v zmysle že kašľu na sebarealizáciu. A potom sa preberú v 35 ked je už neskoro. Ale možno by aj tak nič extra nedosiahli:D