Mám ešte vôbec šancu vyrásť?

Príspevok v téme: Mám ešte vôbec šancu vyrásť?
Sandriaaaa

Viem, že veľa z vás ma za to odsúdi už kvôli môjmu veku, ale bola by som rada a veľmi vďačná keby tu náhodou bol niekto, kto s tým má nejaké skúsenosti alebo o tom niečo vie. Do anorexie som \\\\\\\"spadla\\\\\\\" keď som mala 12 rokov, možno si poviete že čo som to za tupé dieťa, že v mojom veku ste behali vonku a také veci ako váha vôbec neriešili. Ale teraz už viem, že sa to môže stať aj v takých prípadoch ako ja. Paradoxne som vždy bola jednotkárka, všetko som chcela mať perfektné, len som...bola trochu baculatejšia (ale stále som z toho mohla vyrásť). Neviem čo ma to vôbec napadlo, ale začala som držať nejakú \\\\\\\"diétu\\\\\\\" a stále zmenšovala svoje jedlo, až nezostalo skoro nič. A raz (už presne neviem za akých okolností) na mňa mama strašne nakričala a hustila do mňa aké som tučné prasa, bola na mňa naštvaná a ja som si odvtedy všetky situácie, keď na mňa bola nahnevaná spájala s mojou tučnotou. A tak som chudla... Ale to už je za mnou, našťastie. Trvalo to asi rok a pol, potom sa to celé prevalilo a doktorka ma chcela poslať na psychiatriu, lenže ja som sa chcela vyliečiť a tak som odprosíkala mamu aj doktorku, aby mi dali šancu pribrať doma. Niečo som pribrala, neviem presne koľko ale keď ma naposledy vážili skoro 10kg a teraz jem normálne., aj keď sa snažím si vyberať skôr tie zdravšie jedlá. Teraz 14 a problém je v tom, že mám len 158cm a moji rodičia obidvaja 180, myslíte že som si svojou hlúposťou zapríčinila to, že sa mi definitívne zastavil rast? Vážne som veľmi krpatá a vždy bývam zo všetkých najnižšia, čo je dosť blbé... Myslíte že ešte mám šancu niečo povyrásť?

ppp

Ahoj. Tiez som zacala s "dietou" a vlastne PPP, ked som mala 12rokov. Merala som vtedy 168cm, odvtedy som nevyrastla ani o 1cm! Teraz mam cez 25 rokov, vyska rovnaka ako v 12 tich.

mario 456

Ako píše mifor sú aj nižšie ja som mal babu čo mala154 cm a bola super. Nevrav si krpatá si nízka krpatý je ten čo ma 120 _130 cm .

mifor

Veď sú aj nižšie baby, no a? 158 cm, to je naozaj strašná tragédia, to už ani nižšia nemôžeš byť. Ja mám necelých 145 cm a som naozaj od každého najnižšia, no tak sa nezbláznim. Aj keď ja mám inú príčinu nízkeho vzrastu.

irise.

Ahoj,
mas rovnaku situaciu ako ja ...ako 12-13rocna som mala tazku anorexiu,tiez som prestala rast, ale po tom ako som zacala normalne jest som vyrastla este 6 cm (zo 153 na 159) ,sice trosku neskor,aj menzes mi prisiel neskor... (treba dodat ze som nemala predpoklady na vysoku postavu,ale tymto padom som neprerastla ani mamu...takze iste moj rast ovplyvnila anorexia)..

co ti poradim,je jest vsetko,hlavne vela vit. D, a kalcia! ja by som mozno zasla za endokrinologom,nech ti skontroluje hormony...

inak ja mam 22 uz:) ak chces,napis dejlajt1@azet.sk