Ludia, podme spolu zlozit nejaku melodiu!

Príspevok v téme: Ludia, podme spolu zlozit nejaku melodiu!
brmbrm

Zlozme spolocne kratku melodiu - mozu sa pridat aj uplni laici bez znalosti teorie hudby. Plati 8 pravidiel:
1. Tu si otvorte virtualne piano www.onlinepianist.com
2. kliknite vpravo hore na tlacitko "keyboard keys" aby ste ho zapli (bude obtiahnute zelenou farbou) -> na klavesoch piana sa vam zobrazia pismenka, ktore ked stlacite na klavesnici odohraje sa v piane prislusny ton
3. najdite si ton ktory sa vam paci a ktory vhodne doplna predchazajuce tony (vytvara melodiu) ktore tu napisu uzivatelia pred vami.
4. ton nezapisujte standardnou hudobnou notaciou, ale sem dajte len pismenko ktore stlacate na klavesnici a ktore v danom virtualnom piane zahraje prislusny ton
5. jednotlive tony v nasej spolocnej melodii sa hraju za sebou v tempe ako ked si klepkate nohou o cosi rychlejsie od sekundovej rucicky - prva, druha, tretia, stvrta, prva, druha,... atd
6. tony sa pisu malymi pismenami. mate k dispozicii 1) KRATKY ton, ked do klavesy na piane v danej dobe len tuknete ("prva"). oznacuje sa velkym "K" za danym pismenom tonu (napr. a K), 2) DLHY ton, ked klavesu podrzite po celu jednu dobu ("prvaaaaaaa"), neoznacuje sa nijak, je to zakladna forma, 3) PRAZDNY ton, co je v podstate akoby tiche miesto v melodii - v danej dobe sa nezahra ziadny ton, oznacuje sa pomlckou "-".
7. naraz sem mozete zapisat maximalne 5 za sebou iducich tonov
8. kazdy ton je potrebne ocislovat poradim, aby bola jasna naslednost. ak dvaja ludia zaslu ton na rovnake poradie v rovnakom case, platia tie tony ktore boli pridane skor.
------------------------------------------------------
zacinam prvy:
1. e
2. u
3. p

P.S.: nebojte sa obmienat ci aj uplne opakovat rovnake tony ci cele sekvencie ostatnych - vytvara to aspon jednoliatost celej melodie. skuste sa vyhybat tonom ktore posobia prilis disharmonicky a rozbijaju melodiu;)

rhea

:DDD pojdem sa na to kuknut ked dojdem z roboty alebo cez vikend, nechcem tam svacnut barsjaky mimo ton..to ta ako napadlo?? ale mile :))

brmbrm

ESTE JEDNA VEC:
vedla tlacitka "keyboard keys" vpravo hore, ktore mate aktivovat je napravo este tlacitko "SUSTAIN" a to treba zas stlacenim deaktivovat.