Zelený jačmeň + chlorella veriť/neveriť? (zníženie cholesterolu)

Príspevok v téme: Zelený jačmeň + chlorella veriť/neveriť? (zníženie cholesterolu)
winki

Viem koľko tém je na túto tému, chcem si to zosumarizovať a hlavne vedieť vaše názory, či to má význam. Nechcem to žiadne stiahnuté články o pozitívach tie mám prejdené. Prikladám link na jeden negativistický článok.

Rozhodla som sa, že to skúsim aj keď niesom presvedčná ani že je to také zázračné, ale ani, že je to také bezvýznamné. Prečo? Lebo som si začala všímať výsledky svojej krvi a zistila som, že už pár rokov mám hodnoty cholesterolu mierne zvýšené nikdy mi k tomu doktorka nič nepovedla, ale mna osobne to trošku zaskočilo a chcem s tým niečo robiť takto, lebo inak nevidím dôvod na zvýšenie cholesterolu. Jem veľa zeleniny, ovocia, delná strava, chleba a mlieko len minimum a mäso tiež obmedzujem.

Takže aké sú vaše osobné skúsenosťami s týmito doplnkami stravy?

winki

Veď práve, ona mi ho dala len preto, že som mala problém s plúcnymi chlamídiami a dala mi tieto výsledky len aby si to obvodná porovnala a nemusela mi brať zas toľko krvi.

Agnes999

No s tymi bielkovinami ti neviem poradit, ja zas nemam zdravotne vzdelanie. Ja okrem toho cholesterolu ziadne ine problemy nemam. A moje hodnoty chol. si uz nepamatam, oni mi lekari ani nikdy ten papier s vysledkami nedali.

winki

mám ešte zvýšené bielkoviny v moči...ale to je z toho ochorenia obliciek a bmi mam minuskové....čo je podla mna blbosť....ved mám 57 kg už :D

winki

kurnik...teraz kukam výsledky.....cholesterol celkový 6,23 a referenčné hodnoty v zátvorke sú od 2,9 do 5,0. tak teraz neviem....

Agnes999

No asi to nemas az tak velmi zvysene, nie je to este na liecbu. Ja to mam tiez tak. Mne sice lekari povedali, ze mam zvyseny cholesterol, ale nic viac. Max. mi dal jeden odporucenie, ze nech nejem tak vela masa a zivocisnych produktov, ked som povedala ze ved ja nejem, tak neveril. Niekedy mozno pojdem na preventivnu prehliadku, pokial viem, raz za dva roky mam z poistovne narok. Furt beriem tie vyzivove doplnky, tak uvidim, ci to fakt pomaha, alebo ci to vtedy bola len nahoda.

Agnes999

winki: Nemusia na to brat lieky, pokial to nemaju nejak extremne vysoke tak im na to lieky nedaju. Mne to tiez zachytili viaceri lekari, ze ho mam zvyseny, ale ani jeden mi nechcel predpisovat lieky, lebo este to nie je ziaden extrem. Tak ja len dufam, ze v tom pripade mi ani nejake vazne zdravotne rizika nehrozia. Ty uz to mas moc zle, chcu ti davat lieky? Vyskusaj tie doplnky vyzivy a daj vediet co ti pomohlo.

winki

VIeš len to ma zaráža, že doktorka nefrologicka ku ktorej chodím celý život a mám chronické ochorenie, ktoré nieje liečiteľné k tomu nikdy nemala žiadny komentár. Aj naposledy povedala, že cholesterol v poriadku....až keď som si doma pozrela výsledky a zistila, že tam je plusko a na nete zistila priemerné hodnoty tak som zistila, že ich mámzvýšené a to už pár rokov dozadu.

Agnes999

Citujem z jednej stranky "Existuje genetické onemocnění nazývané hypercholesterolémie, kdy pacienti mají kvůli dědičné vadě cholesterol v krvi trvale zvýšený, přestože se stravují normálně. U nich je pak riziko vzniku onemocnění vyplývající z nadbytku cholesterolu velmi vysoké." No proste s tym treba nieco robit. Stravou sa to v tomto pripade znizit neda.