Nevypadnuty mliecny zub - horny hryzak

Príspevok v téme: Nevypadnuty mliecny zub - horny hryzak
TinaM

Dobry den,

mozno mi niekto poradi. Nase polrocne steniatko uz vymenilo zubky,vsetko v poriadku. Az na horne tesaky, najprv mu vyrastli horne tesaky nove, po troch tyzdnoch (ked ich uz mal uplne vyrastene) vypadol mu jeden mliecny tesak. No teraz (po 6 tyzdnoch) ma stale na jednej strane obidva (mliecny aj trvaly) tesaky tesne vedla seba. Mali by sme ist k veterinarovi a dat mu ho vytrhnut? Vobec sa mu nekyve, drzi ako prokovany. Okrem toho, ze sa mu tam zadrziava potrava, mam obavy z toho, ked uz bude mat kompletny chrup a zrazu mu ten tesak vypadne-aby mu nevypadol aj ten trvaly, ked sa tlak uvolni.

kate12345789

Nášmu psíkovy jeden mliečky vypadol a jeden ostal tesne vedla trváleho .. zverolekár povedal že ten zúbok može vypadnuť ešte že máme počkať kým bude mať 1 rok že zvyčajne dovtedy sa vymenia všetky zubky .. ak mu nevypadne dáme mu ho vytrhnúť ..

TinaM

tak verim, ze to takto dopadne aj u nas. Len ma trochu desi, ze su tam svorne, vedla seba uz 6 tyzdnov a ten mliecny sa netvari, ze by mu bolo tesno :)
A kedze je to ten velky horny tesak, bola by som nerada, keby on potom prisiel :(

ambrozia

Moja fenka mala to isté, zasa dole. Mala 2 zúbky mliečny a nový vedľa seba, no nakoniec jej mliečny zúbok vypadol sám a ten nový sa pekne dostal na miesto toho vypadnutého.