Psík a operácie

Príspevok v téme: Psík a operácie
ewka.

Ahojte, chcela by som sa poradiť s niekym, nakoľko sa neviem rozhodnuť. Mám 10 r. yorkshirku. Je malinká má len 2 kg. Neskutočne ju milujeme, preto sa bojíme urobiť nasledovný krok. Na ľavej časti hrudníka sa jej pred 2 rokmi vyhodila hrčka. V tom čase lekár povedal, že to nič nie je. No hrčka narástla asi na 3 cm, taký oválny tvar , plus v blízkosti má dve malinké hrčky. Ale trištvrte roka to už nerástlo. No boli sme na kontrole a pre istotu sme to ukázali a lekár povedal, že to je lepšie vybrať. No ale psík má aj choré srdiečko. Lekár povedal, aby sme sa nebáli, že dá šetrnú anestézu. No bojíme sa ju dať uspať, bojíme sa, že ked sa jej telíčko otvorí, či sa na miste, kde mala hrčku nevytvorí rakovina ( hovorí sa u ludí, že ak sa niečo zoperuje, dostane sa tam vzduch a bác ). Neviem ako sa rozhodnuť, aj jedno je nebezpečné aj druhé. Možno tu hrčku nie je potrebné vybrať, nič ju nebolí, papá, kaká...a má už svoj vek..ale zase ak by to opäť začalo rásť, nebolo by to dobré. V pondelok sa máme objednať.
- a dávaju sa tieto veci aj u zvieratiek na rozbor ?

viete, ak by sa jej niečo stalo, asi by som to nezvládla. :(

Livis

Mojmu psikovi tiž jorksirovi pred tyzdnom taktiez operovali hrudnik.. mal prekusnuty sval lebo jeden pes ho kusol a taktiež mal hrčku,... velmi som sa bála že sa nepreberie z narkozy alebo žeby sa operacia nepodarila.. operáciu zvládol a teraz už je všetko ako má byť. zatiaľ :)

Naja85

Ewka, ak ma fenka falosku, odporucam skryt v tej dobe vsetky hracky, lebo ich povazuje za steniatka(je to mile, ako sa v tej dobe sprava, ale nie je to pre nu dobre podporovat ju v tomto spravani). Ak jej zacnu opuchat bradavky, treba skusit davat zabaly a davat pozor, aby si ich neolizovala. Tiez treba davat pozor, kolko toho v tej dobe zje(moja fenka ma vtedy dost velky apetit) a samozrejme zamestat jej hlavu, aby nemala cas na somariny spojene s falosnou gravitidou.

ewka.

včera sme boli vybrať štichy, strašne sa bránila, až bol dr. nervozny už. Taký malý havino a tolko sily v sebe :)) ale podarilo sa.
No a snes prišli výseldky a sú OK. Nebolo to zhubné, takže sa strašne tešííííme :)))

ambrozia, aj nám povedali, že tie hrčky sa tvoria, lebo nebola po prvom háraní kastrovaná. Že ak neplánujete šteniatka, je to najlepšie čo môžete pre fenku urobiť. My sme nedali vtedy, nechceli sme ju trápiť. A falošnú graviditu sme mali asi v januári. Stále hrabala pod seba v pelíšku a nosila si takú plyš. hračku so sebou. Aj do postele sme ju museli dať, lebo v noci ju hľadala. A bola neskutočne prítulná. Ona je síce vždy ale toto bolo až moc. Doslova pri tvári mojej spala nalepená :)) bolo to milé :)) Ale prešlo to tak samé od seba..už je zase normálna.

ale som rada, že to nemáte zhubné. Však si poprečituj čo prebieha kastrácia, či je nebezpečná a ako sa bude fenka správať potom...poraď sa s niekym kto to už má za sebou aké majú skúsenosti...držím palce :)

ambrozia

ewka, ako sa darí tvojmu psíkovi?

Ja som bola s mojou fenečkou na veterine, ohľadne tých hrčiek na mliečnej žľaze, a že vraj to nie sú nádory, ale mlieko. Ona sa dohárala a teraz je falošne gravidná. Tak aj rozmýšľam nad kastráciou. Bojím sa, aby neskôr nedostala rakovinu.

ewka.

tak máme 7 dní po operácii, pozajtra ideme vybrať štichy. Psík sa má veľmi dobre našťastie. Musím na ňu dávať veľký pozor, lebo už aj na gauč vyskočila, čo by nemala ešte. Namáčam jej ranku repíkom a pekne sa hojí. Už len aby výsledky boli dobré.

Čo sa týka premorenia organizmu, my do tejto kategorie nepatríme, takže hrčka z toho asi nemože byť. Granulky odmieta už roky papať, inak má kvalitnú stravu / lepšiu než ja /. Keďže má 10 rokov, už tri roky ju nedávame proti ničomu očkovať. Ona vonku chodí len po chodníku, nič nepapá vonku, takže sa nejakej nákazy nebojím, preto ju očkovaním nechcem trápiť.

ambrozia : to je mi ľuto. Neodkladaj a zájdi k veterinárovi. Ja lutujem, že ked to mala maličké ako šošovička to nevybral vtedy. No vtedy, že netreba to nič nie je a pozri ako to narástlo. Vtedy že nebojte sa, nie je to zhubné a teraz povedal, že nevie na pohľad či je alebo nie je...Preto sa výsledkov tiež bojím...Ale tebe najprv možno urobí sono alebo rentgen, možno vzorku zoberie.

Daj vedieť čo a ako...

kaciatko_7

Tie hrčky psíkom vznikajú podľa mňa hlavne z premorenia organizmu... očkovanie, antiparazitné prípravky, granulová strava... a ešte keď psíkovi niečo je, prídete do ambulancie a hneď nejaká injekcia, alebo tabletka,,, aspoň ja mám také skúsenosti, "na prázdno" sme ešte nikdy neodišli všade plno chemikálií, najhoršie je asi to očkovanie a zamorenie kovmi (preto sa podľa mňa objavujú najmä starším psíkom, dôsledok každoročného očkovania)... mám tiež psíka, vlastne troch a ten najmenší a zároveň najstarší bol nedávno chorý zrejme od kliešťa, je po infúzií a injekciách, už je na tom našťastie dobre... ale kde sa chcem dostať je, že som začala viac bádať po nete a hľadať nejaké alternatívy, našla som niečo zaujímavé, čo pomáha hlavne ľuďom chorým na rakovinu... zarazilo ma, že to odporúčajú aj zvieratkám... ide o cds, obdobu mms, odporúčam si to preštudovať, viacerí s tým majú dobré skúsenosti, ja ešte nemám ale plánujem pre seba (detoxikovať sa) a možno aj mojich miláčkov
tachyon-ostrava.webnode.cz

ambrozia

ewka, ako sa darí tvojmu psíkovi?

Pred pár dňami som našla 18 mesačnej fenke 2 hrčky vedľa strukov alebo prsníkov. Pred týždňom sa dohárala a chcem sa spýtať, či to môže byť rakovina.

Naja85

Angel, ako sa nazyva ten zazracny gelovy pripravok?

Co sa tyka vyzivovych doplnkov, podla mna je to teraz taky moderny trend. Moja fenka tiez berie chondroprotektiva kvoli DBK, ale ci to aj nejako posobi, to je otazne. Asi su to skor peniaze vyhodene do vzduchu(aspon v mojom pripade).

agel123

Deria . gel je len nosic a je ich viac druhov poda toho na co to presne treba. vo vseobecnosti sa stale dava klbovy vyziva co u zvierat je rozhodujuce, u zvierat to funguje neskutocne ucinne pritom je to pre ludi. ak potrebujes vyriesit nejaky zdravotny problem tak mi napis sem

Deria

ewka, prajem tvojmu psikovi, aby sa rychlo zotavil a hlavne, aby to nebolo zhubne.
agel, mohla by si zhruba prezradit o co ide a co to gelove terapie? co za gely sa pouzivaju?