Kazivé zuby

Príspevok v téme: Kazivé zuby
Leila19

Dobrý deň! Chcela by som sa poradiť a opýtať sa, či náhodou nemal niekto podobný problém a čo nakoniec bolo príčinou. Ide o to, že sa mi v poslednom časte (jeden rok) začali kaziť dosť zuby, pribudlo mi 5 plomb. V detstve som mala stoličky zapečatené, potom okolo osemnástky sa mi pečate postupne vykrušili, a zubár povedal, že dospelým sa zuby neoplatí pečatiť, pretože sa kazy robia najčastejšie medzi zubami a z boku zuba. No mne sa akurát odvtedy tak zhoršil chrup. Kazy mám na stoličkách dole, dala som si spraviť biele výplne (čo asi tiež nebolo najlepšie riešenie). Inak ústne hygienu som nezmenila, práveže si teraz čistím zuby ešte dôkladnejšie (zubná niť, medzizubné kefky, okrúhla kefka), a stravujem sa taktiež rovnako. Mám pocit, akoby sa mi akurát v tých hlbších štrbinách po pečatiach robili kazy, ale zubár povedal, že to tým nie je. Neviete, čím by to mohlo byť? Prípadne čo by mi pomohlo (nejaké gély, pasty, vitamíny)? Desí ma najmä to, že to ide tak rýchlo, inak mám zuby celkom dobré (rovné, pomerne biele). Ďakujem

RNG

Ustne probiotika mozu pomoct, najma tie co obsahuju bakterie pod menom Bliss. Pomahaju aj na ochranu zubov, proti rozkladnym bakteriam, co napadaju zubnu sklovinu, aj zvysuju imunitu proti chorobam hornych dychacich ciest a dokonca aj stredneho ucha. Najdes ich napr cez iherb.com pod Jarro-dophilus, oral probiotic lozenges.

vitavi

Kvalita chrupu záleží od kvality vnútorného prostredia. Ak je prekyselené, odoberá sa vápnik zo zubov /a z kostí/. Strate vápnika zabrániš tak, že vylúčiš prekyseľujúce potraviny, hlavne sladkosti a mäso a zahlieňujúce potraviny - mlieko a mliečne výrobky. Sladkosti podporujú množenie baktérie, ktorá spôsobuje zubný kaz.
Mlieko a mliečne výrobky ti nedodajú vápnik na stavbu zubov. Vápnik z mlieka sa usádza v mäkkých tkanivách, do zubov sa nedostane.

radovanPE

kkup si zubnu kefu CURAPROX 1006 je to malá v lekárni a dosiahneš s nou až dozadu, kde obyčajná zubná kefka ti nevyčistí zuby a vzadu to ide tažko.Nejedz sladké cukríky a hned po dojedení a dopistí sladkokyslého nápoju nechod si hned umit zuby ale počkaj aspon 2 hodiny, lebo si poškodíš len si vtirš kyslost do skloviny a zušuchaš poškodiš si ju a najlepšie ked sa poradíš so zubným lekárm.Si myslím je to geneticky dané že máš také zuby aj ked niečo sa dá urobit hlavne dodržiavat ustnu hygienu a mnohý tak robia a napriek tomu sa im kazia zuby.Možu to suvisiet a mat pozadie či nemáš iný problém s vnutornostami tak sa možu kazit zuby.

alex5879

mne sa tiež robia kazy len na žuvacích plochách, medzizubné nemám žiadne... tie časti sú veľmi členité, preto sa kazia. Skúšala si elmex geele? používa sa raz týždenne a vydrží dlho. Ja som si kvôli tomuto kúpila jednozväzkovú kefku (je určená pre ľudí so strojčekom ale myslím že uškodiť nemôže), ktorou si čistím zuby práve na plochách.