Chudnutie a posilovanie

Príspevok v téme: Chudnutie a posilovanie
sunflow

Ahojte. Mám takú otázko, lebo nemám v tom jasno. Snáď sa tu nájde niekto kto pomôže :D Chcela by som schudnúť a zároveň vytvarovať postavu. No nepotrebujem chudnúť nejakých 10 kg. Som len trošku nesúmerná. Cvičím kruhový trénning kombinácia kardia a posilovacích cvikov ako sklápačky , výpady a také rôzne. No známa mi povedala, že pri posilovaní určite neschudnem, skor priberem lebo sa mi zväčšia svaly... je na tom niečo pravdy ??

klaxina

možno niečom na tom pravdy je. mala by si posilovať s nižšími váhami, aby ti nerásti tak prudko rýchlo svaly

Nena1

Tvoja známa nič nevie o cvičení. Ženy majú problém nabrať svalovú hmotu! Riaď sa tým, čo napísal dole "odpovedam". Má to hlavu aj pätu. Zároveň treba upraviť jedálny lístok. Jesť v malom množstve jednoduché sacharidy (ryža, zemiaky, zelenina, ovocie) plus dostatočný prijem bielkovín (chudé mäso, ryby, strukoviny, tvaroh, vajcia...). Jesť pravidelne 5-6x denne v malých dávkach. Zároveň cvičiť,cvičiť,cvičiť. Aj kardio! Je jedno v ktorom dennom čase ho vykonávaš. Už dávno neplatí, že najlepšie je ráno na lačno..Veľa šťastia!

gotexans

sunflow, tak po poriadku.. civcit treba, bez toho neschudnes, a co sa tyka priperani, nikde neni napisane ze ti narastu svaly, je vela programov a su aj neobjemove. ved cvici ktokolvek a ma pekne sumernu postavu. a na kardio sa vykasli- prave som zistil ze je to uplny marketingovy tah. ak chces behat tak rano na lacno ked sa spaluju tuky najlepsie . kukni si tuto stranku agelfitness.com kde mame super vysledky popripade mi napis , najdes na na azete

odpovedam

Ak budes kombinovat posilovaci trening s intervalovym kardi treningom, je to dobre riesenie. Co sa tyka chdunutia, hlavne sa nespolihaj na vahu, radsej si meraj obvod napr. pasu, ci tuk ide prec.

Dalsim podstatnych faktom je, ze ak robis tzv. jednoklbove cviky, chudnutie nebude efektivne. Skus mrtvy tah, rumunsky mrtvy tah, atd. Proste cviky, kde sa fakt zapotis ;-). Ak dookola vykonavas rovnake cviky, telo si zvykne a prestane sa tak namahat. Postupne to nebude efektivne. Na youtube mas vela cviceni, aj to, ako ich obmienat. Inspiruj sa tym.

Svaly ti nejako vyrazne nenarastu, pokial nepojdes do objemoveho treningu. Davaj si nizsie zataze, rob dlhsie serie. Kardio intervalovy trening (45-60 minut) si davaj 4x do tyzdna. Ostatne dni cvic viacklbove cviky.