Kríže...

Príspevok v téme: Kríže...
mufinka123

ja som v tomto trocha nováčik...priatela bolia kríže a teda dost, vracia sa mu to s pravidelnostou asi kazdy mesiac ,je na týžden odpisany co lezi doma ,lebo ho to boli....dneska som sa nasrala a povedala, mu ze vecer ideme na pohotovost ,ze mu daju injekciu,alebo infuzku alebo nieco a sa mu ulavi a zajtra si pobeha lekara ,ktorý sa mu na to pozrie...otázka znie....je dobrý napad ist na pohotovost zatial nech mu utlmia bolest a zajtra ma ist najprv k obvodnej,alebo kam....? a ak pojdeme dnes na pohotovost na ktoru? je z ruzinova tak do ruzinovskej nemocnice? a plati sa tam?

Emilim

Ja mam velke bolesti chrbta v hornej castichrbta pod krcnou chrbticou. Vystreluje mi to uz do ruky lavej aj do krku. Trva to uz 2 tyzdne, stale je to horsie. Pred dvoma tyzdnami som okopavala na zahrade, na druhy den som si nasla na krcnej chrbticivelky vred velkosti 5 centov, na druhy den mi praskol, ale odvtedy mi je velmi zle a mam akoby seknute vlavo v chrbte, toci sa mi chvilami hlava, je mi spatne od zaludka, zle sa mi dycha. Beriem lieky na vysoky tlak a antidepresiva. Vedel by mi niekto poradit co to je? Rano sa chystam k lekarovi, stale sa to zhorsuje. Dakujem

ema123

Na pohotovosť len ak má bolesti, ktoré už nevie vydržať. Ale problém sa tým nevyrieši, len na chvíľu utlmí.
Určite musí ísť k obvodnému (už to tu máme znovu) a ten ho pošle buď k ortopédovi alebo k neurológovi (ak by išlo o vysunutie platničky) Bolesti chrbta/krížov môžu mať veľa príčin a môže trvať dlhšie, kým sa presne zistí z čoho to je a odstráni príčina.