slepacia polievka

mia

Spravna slepacia-ano suhlasim aj 3hod.,ale kuraciu varit 3hod.to by bolo rozvarene blato.A co sa tyka zeleru,moze sa pridat ako nahrada za petrzlen,ale neni nad petrzlenovu chut.Ked varim slepaciu polievku,zo starsej sliepky,zeleninu davam az ked je do polky uvarena sliepka.Vegetu davam hned jak mi zovrie polievka a odoberem penu.Pocula som,ze niekto tu penu tam nechava.Slepacia polievka sa vari velmi pomali,aby sa nevyparila voda,lebo ta sa nema pridavat,uz to neni ono.To je iba moja skusenost,ale respektujem vsetky kucharky,lebo kolko kucharov,tolko chuti,no nie?

ariela

Slize, rezance, cestoviny, neviem ako to este nazvat.Ked mam dobru naladu, varim do polievky pismenka, vyraba ich firma Cessi.

ariela

Spravna slepacia polievka by sa mala varit tri hodiny!!!
Moj recept: kup si v obchode chladene kuracie chrbty, doma ich riadne vyumyvaj v teplej vode, daj do hrnaca s vodou, pridaj ocistenu mrkvu, petrzlen, zeler,jednu celu cibulu - osupanu a ttri cele struciky cesnaku.Polievku treba priviest do varu, ked sa zacne prudko varit, treba pridat jednu kocku Masoxu a jednu zelenu papriku a takto varit tri hodiny.Ked uz je zelenina makka, pridavam do polievky este nasekany ligurcek a polievka sa moze jest.Vyborne do takejto polievky su tenucke jemne slize.Dobru chut.Uz mi slinky tecu....

lorak

my dávame na štipku noža muškátovy oriešok, 2-3 guličky nového korenia a tiež zeler, ktorý tu v receptoch postrádam. Cibuľa môže byť aj so šupkami.Polievka od nej má peknú farbu. A zo sliepky je ta polievka vždy silnejšia, ako s kurčaťa, ale každý má rad niežo iné.