Mladá baba a jednoducho som v koncoch..

Príspevok v téme: Mladá baba a jednoducho som v koncoch..
SELENA.k.

Co by ste robili kebyže máte 21 rokov, len strednu odbornú máte a neviete na aku vysoku máte isť lebo neviete co chcete byť a čo vás baví a robota sa vam nedá nájsť a z nikade sa vám neozvu, na jednej vysokej ste pohoreli lebo ste išli študovať niečo čo ste vobec nemali radi ale trh to potrebuje( ekonoliku) žijete na slovensku( juh, fiľakoovo), nemáte nijaké vplyvné známosti, ste priemerný v ničom viac menej nevinikáte matika vám nejde a pod. takže ekonom alebo informatik z vás nebude, viete priemerne po anglicky a iný jazyk neviete, nemáte prax iba minimálnu ( absolv. prax) ste priemerne pekná, žiadna modelka, krátke vlasy. nie steale žiadny workoholik čo sa vie tlačiť do zadku a byť na silu milá a makať ako fretka do večera... no čo by ste robili lebo ja vobec netuším čo mám robiť, ja už z toho ani nie som zúfala lebo už som asi v takom stave letargie že moje "ja" sa s tým zmieruje že budem asi len (pod)priemerný občan a už ani nemám sny, teda ja som nijaké sny ani nemala... teda žiadne konkrétne len žiť pri mori, byť chudá a mať plat aspon 800 euro aby som si mohla čo pokupiť a cestovať a mať nejaku ľahkú prácu... NO a ešte priatela ale toho som nemala a kedže už mám 21 a som panna a mala som len jeden 5 mesacny vztah tak už o vzťahu ani v tom najnaivnejšom sne nesnívam :D Viac ma trápi tá karierna časť lebo by som strašne chcela mať peniaze a trošku si užívať život a skrášliť sa. No čo by ste robili, lebo v takejto situácií je podla mna teraz velmi vela mladých ludí na slovensku. dúFAM žE TO nevyznelo ako sťažovanie sa len som proste v takom bode neviem vobec co by som mala robiť, ja si posielam životopisi na nejake robotičky čo si najdem na nete ale to sa neozývaju proste je logicke že s takym životopisom sa neozvu :D, A mam sem tam brigadu taku jednodnovu lebo tu viac nie je, A INáč NEVIEM normálne sa hanbím hovoriť že takto žijem lebo to je uplne tragicke ako to tu čítam, ako nemam rakovinu ani nič ale proste je to ubohe že ani vzťah ani kariera v rozbehu ja fakt neviem či to je 90% predurčených na takéto a 10% budu majstri... no neviem proste čo by ste poradili aj ked viem že to je problem ked nemam ciel a nic take orientačné...

Vojtoo

zewa

mne psycholog poradil ze mam ist pracovat za pás do samsungu :)
no neviem.. mozno mal pravdu, a trollujem prave zo samsungu :D na samsungu :D
psycholog je len clovek, tiez sa moze mylit, ak poradi zle, moze to mat fatalne nasledky.
preco ju nepodporuje jej rodina??
kazdy ma mat osobneho psychologa?
na keru onu potom mame v genetike zakodovane,ze si mame pomahat?
takto ludstvo daleko nezajde..
(v genetike je to zakodovane tak,ze sa takmer vzdy rozhodneme moralne, tj. postrazis mi notebook? ak to niekto bude chciet ukradnut, moralka ta bude silno tlacit, aby si kricala po zlodejovi, ci h onechas ist? ma to limity, iste, ale na co ma rodinu, ked jej nepomoze? to si potom zalozim pásovu linku na psychologov :D tj. psychologicke uciliste :D )
a neverim psychotestom, ale zo srandy ich zopar skusim, co mi povedia.. ono staci mat blby den a uz sa skresli vysledok.. a vice versa..
a ziadny psycholog ani tabletky nezmenia jej pohlad na poloprazdny pohar, ono totiz aj vzduch je hmota, cize neexistuje prazdny pohar, nie v tomto vesmire..

lilyianka

tak lebo bude určite "rozumnejšie" ostať vo Fiľakove nie? ako píše Jesicca, treba sa vedieť aj uskromniť a netreba si myslieť, že hneď získa prácu za 1000 eur v čistom ;) je to mladá baba bez praxe a tým pádom sa musí držať nohami na zemi a nie snívať nemožné..... postupom času sa môže vypracovať ....

JessicaI

Aja02 prepac, ale podla mna nieje to uplne tak ako si pisala.
Treba sa trochu na zaciatok uskromnit najst si byvanie s dalsimi pracujucimi alebo studentami a da sa zit a pracovat aj v BA.

Aja02

lilyianka, lenže do BA sa ti neoplatí ísť robiť pokiaľ nezarobíš aspoň 700€. V Bratislave sú vysoké náklady a pokiaľ tam človek nezarobí istú sumu, tak je nezmysel pracovať tam. Ja som napr. tiež pozerala v BA prácu a je jej tam dosť, ale je slabo zaplatená. Nečakám zázraky, ale z toho platu by mi vyšlo asi len zaplatiť bývanie a to je celé, preto vety typu "choď do BA" nemajú veľký zmysel.

edmont 123

vo Filakove nemáte hypermarkety ? tam by si sa urcite zamestnala, aspon na niaky cas, nieco zarobis a porozmyslal co dalej

emma m.

Nemyslim si, ze by si mala taky tragicky zivot, ale toho si si vedoma aj ty. Tak to mas uz prvy krok k tomu, aby si sa pohla dalej. Mas pravdu, na Slovensku je to take, ake to je, ale netreba zabudat, ze buducnost mozu menit hlavne mladi ludia. A nielen tu plati, ze treba zacat od seba. Pises, ze nemas ziadne nadanie alebo nejaky sen, co by si chcela robit. V podstate vacsina mladych ludi, pokial od mala netuzia po niecom konkretnom, tak velmi ani nevedia, co by chceli v zivote robit. Preto netreba este zufat. Zivot je krasny v tom, ze mas vela moznosti, a ty si mozes vybrat, ktorou cestou sa vyberies. Ak sa ti nebude pacit praca, ktoru si nakoniec vyberies, nikdy nie je neskoro odist a skusit robit nieco ine. Niekde, ale zacat musis. Mozno aj prave praca, ktoru nebudes mat rada, ta privedie k niecomu, v com budes nakoniec vynikat alebo co ta bude v zivote tesit. Najcastejsim problemom, s ktorym sa u ludi stretavam je, ze nemaju motivaciu, lebo sa vopred vzdaju. Ty chces nieco dosiahnut, ale nevies co a nic dobre na sebe nevidis. Chcela by si zit pri mori, takze ak to naozaj velmi chces, musis ist pracovat niekam, kde maju more. Takze aj ked nevies co chces, musis ist za kazdou moznostou, ktora ta posuva dalej a hlavne snazit sa dosiahnut to co chces. V dnesnej dobe je uz moznosti vela. Mozes zacat napriklad tak,ze skusis najst pracu v inom meste. Kde je viac pracovnych prilezistosti. V prvom rade sa vsak musis snazit najst nieco, co ta bude tesit a co chces robit, a potom za tym ist. Aj ked sa ti to sto krat nepodari aj tak ist dalej a hladat moznosti. Nenechat sa odradit neuspechmi. Prave naopak. Mozes sa nimi motivovat. Ist dalej, skusit nieco ine. Mnohokrat nie je dolezity ciel, ale cesta, ktorou ides. Urcite si uz pocula niekoho uspesneho ako spomina na svoje zaciatky. A mnohokrat to neboli lahke zaciatky. Tak sa drz. Hlavu hore a do boja ;)

321action

vam uz s tymi psychologmi a psychiatrami akurat dobre *ebe.. to bude za chvilu asi najlepsie platena robota v SR