Bolesti v podbrušku, výtok a hnačky

Príspevok v téme: Bolesti v podbrušku, výtok a hnačky
Janka18.1

Dobrý deň. Mám problémy s bolesťami v podbrušku. V priebehu 4 rokov, ma brucho bolelo tak, že ma hocikedy začalo bolieť. Bez ohľadu na to, či som niečo zjedla, nezjedla... pred rokom som začala mať aj problémy s výtokom. Dáko som to dokopy nespájala. avšak pred pár mesiacmi som začala mať bolesti v podbrušku. Moč sa mi výrazne zhoršil. Zistili mi v ňom dáke bielkoviny či čo to. Pred asi 2 mesiacmi, ma brucho bolelo tak, že som to ani nevedela vydržať. len na diéte a podobne. Stále mi doktori nevedia čo zistiť. Potom mi to prešlo a teraz asi pred 2 týždňami sa mi to zasa zhoršilo. Začalo ma to podbruško bolieť ešte viac ako predtým. Z ničoho nič som mala kŕče a cítila som, akoby som mala vedľa vaječníka nejakú hrčku, ktorá mi o vaječník tlačí a to vyvoláva kŕče. Z toho ma niekedy začne aj poriadne bolieť brucho a preháňať. V posledných dňoch som mala v podbrušku také bolesti, že som mala aj problémy s dýchaním. Cítila som to ako keď máte zastavené vetry, alebo keď dlho beháte a potom sa vám nedá nadýchnuť, lebo vás to ťahá. presne to som cítila, len mňa to ťahalo a tlačilo. Navštívila som dneska gynekologičku a tá sa na mňa pozerala ako na debila, že keďže som nemala pohlavný styk, tak to nemôže mať nič spoločné s vaječníkmi. ako je to možné, keď som to na internete hľadala a už dlho mi aj tak nevedia nič nájsť? Viete mi poradiť? čo sa to vo mne asi tka deje? myslíte, že mám zmeniť gynekológa? ďakujem za odpoveď

e-Terapia

V prípade bolestí v podbrušku treba absolvovať viacero vyšetrení, najmä gynekologické, lekár by mal spraviť aj sono vaječníkov, kde by sa zobrazil zapal alebo cysta.
Dobre by bolo spraviť aj kultiváciu, pretože bez ohľadu na pohlavný styk sa baktérie môžu preniesť z konečníka do pošvy.
Od všeobecného lekára si treba žiadať výmenný lístok na sono brucha na vylúčenie zápalu slepého čreva, nepriechodnosti čriev atď. A v neposlednom rade treba ísť ku gastroenterológovi.
Netreba to preceňovať, najmä ak sa zle cítite.

Sona12345

Ahoj Janka, co ti nakoniec zistili? Evidentne mam nieco podobne a chodim ppo lekaroch a vsetci sa tvaria ze mi nic nie je.

RNG

Zialbohu je plno mikrobov co sposobuju zapaly criev a otazka je, pre co sa vobec dostanu do criev a probiotika ich tam nepotlacia.
Nuz dovodov je viacero, ale hlavne su nedostatk zaludocnych kyselin, co ich ma uz v zaludku znicit, nedostatok enzymov, takze ich podporujeme v crevach nestravenymi zvyskami potravin a nedostatok mikrovlaknin, ktore maju do seba nasavat rozne roxiny a vyniest z tela, ale hlavne tym ze mikrovlakniny podporuju probiotika, tj mikroby co su nam uzitocne tym ze dotravia jedlo, vyrobia rozne vitaminy ale hlavne ze vyrobia hromady protilatok ktore v crevach ale po absorbcii do krvi aj inde v tele potlacaju rozne skodlive mikroby

ADY3511

Baby googlim tu o priznakom a teoreticky to sedi na Crohnovu chorobu coz je zapal traviaceho traktu....skuste si to pozriet mozno je to prave to co nas vsetky trapi

ADY3511

Ahojte dievcata, mam rovnake priznaky...bolesti vajecnikov ktore prisli z cista jasna len tak (take bolesti mam len tesne pred menstruaciou co znamena ze idem na toaletu a uz mm cervenu)chodim ku gynekologovi ako na klavir uz sa mu to nepaci a je z toho nervny...prv mi povedal ze je to len ovulacia ale neprestavalo ma pobolievat brucho prisla som znovu a to uz uznal ze to ovulacia nebude tak mi predpisal medociprin plus este cosi zo spodu...no ulavilo sa mi len na par dni. Znovu zacali bolesti a ked mi este meskala menstruacia 2tyzdne nabehla som ku gyn.znovu tento krat mi povedal ze som tehotna, spadla mi sanka a zacala som sa smiat lebo viem ze to nie je realne kedze som mala len chraneny s...no lekar trval na svojom, nezobral mi stery iba krv ze to urcite budem tehotna...samozrejme nie som. S neuveritelnymi bolestami som zasla na gyn.pohotovost trvalo vecnost presvedcit ich aby ma vysetrili a znovu som sa dockala len sona ktore bolo dobre ale stery ziadne, poslali ma naspat k mojmu lekarovi ale ten znovu hudol len svoju piesen ze je vsetko ok ze to som uz len stara, ze nemam uz 20rokov a ze uz mam mmat dieta. doprosikala osm ho aby mi zobral aspon jeden ster este cakam na vysledky....ceresnicka k tomu nic mi nie je som zdrava ako ryba ale predpisal mi dvoje antibiotika....som zufala uz neviem co mam robit lebo tento moj problem trva od 23 januara a do dnesneho dna sa nic nevyriesilo...baby ak niekto viete poradit sem so vsetkymi radami...a zaujimalo by ma ci sa niekto Vas nedal ockovat proti rakovine krcka maternice.

Janka18.1

Simonuca- máš len bolesti v podbrušku alebo aj hnačky a podobne? to čo som ja písala?
teraz idem na vyšetrenie mimo nášho mesta, tak uvidíme ako to bude a čo mi zistia...dúfam, že už konečne niečo :/

simonucka

Dobrý deň. Mám presne také isté príznaky. Už od januára mám skoro neustále bolesti v podbrušku, niekedy pichanie a inokedy len tupá bolesť. V koncom februára som bola na vyšetrení u urologa, ktorý mi povedal že je všetko v poriadku. Na to ma následne poslal ku gynekologičke. Tá mi spravila stery, sono a prezrela ma, som zdravá ako rybička. Takže to musím len trpieť a trpieť. Tiež mám podbruško aj nafúknuté. Je to dosť nepríjemné, takže, držím palce, dúfam že tebe pomôžu...

Janka18.1

Martina210

-a na aké vyšetrenia by som mala požiadať? My sme ohľadom toho dobiedzali a stále mi tvrdila, že sa o nič nejedná, že netreba a podobne. Ty by si mi vedela niečo odporučiť? Vieš no a najhoršie je to, že tým, že mám len 17 rokov a ja som dosť takej tichej povahy, tak ja si neviem takot dovoliť. Preto som tam včera poslala moju maminu a doktorka sa na ňu zhnusene pozrela a keď mamina povedala, že je moja mamina, tak sa jej spýtala...Ešte aj vy? Načo ste sem vy chodili? Proste niečo na spôsob, že načo sa ide hádať ešte aj mamina. a k tomu výtiku sa vyjadrila, že to má každé dospievajúce dieťa v mojom veku, že to je úplne normálna vec. Tak jej mamina povedala, že to nemôže byť normálne, lebo je toho veľa, že sa to už ani prať nedá, keďže gynekologička mi zakázala nosiť vložky. a Tá gynekologička si aj tak stále mlela svoje. :/

mima.0

-prepáč, ale takto to nechcem písať. skús mi napísať na e-mail a tam ti napíšem meno gynekológa :)

mima.0

Zo zvolena? môžem sa spýtať ktorá gynekologička vo Zvolene to bola? alebo aspoň kde má pracovisko.. Len tak ma to zaujíma, tiež chodím do zv.

Martina210

janka 18.1
Nemala by si sa nechat lekarmi len tak odkopnut,ze nevedia co ti je.Byt tebou tak dobiedzam nech ma poslu na kadejake vysetrenia.Nechcem strasit,ale tie stavy co opisujes niesu v poriadku.