Biely jazyk, bolesť hrdla

Príspevok v téme: Biely jazyk, bolesť hrdla
auu

dobry den,
dnes ma zaclao boliet hrdlo, kazde prehltnutie je bolestive aj sa cítim choro ale vsimla som si pri koreni jazyka biele povlaky. v zadu v krku tiez svetlejsie bodky. posledne dni som mala vela sladkosti a tak sa bojim ci to nie je pliesen :-( ale aj sa trosku citim chora, som unavena, podrazedena. na hrdlo som si kupila jox. nemoze to byt pliesen?

amanda23

preboha, plesen.. ako ta to mohlo napadnut...vsimni si vzdy, ked si chora, hlavne ked su bolesto hrdla, vtedy je jazyk biely mapovity,az taku bielu kasu mozes zoskrabavat hlavne rano.. odbornici na cinsku medicinu prave podla jazyka krasne diagnostikuju na zaklade flakov, ktory organ nie je v poriadku..pri zvysenej teplote byva cely povleceny jemne bielym povlakom. ak su biele "mapy" bez nejakej vyraznejsej priciny, moze ist o toxiny v tele, oslabenie organov. Neplas sa, si len prechladnuta riadne..

simka111

určite chod k lekárke,,, skus kloktať šalviou a dobre je ked to budeš kombinovať šalviovým sprejom Florsalmin.. aspon mne to pomáha, závisi od toho v akom stave to máš.. ak ta to boli príliš, tak čaj bude už asi len podporna liečba pri liekoch....

ako oklad je dobrá rasca alebo tvaroh...

auu

ahojte, dneska mi aj strašne napuchlo vo vnútri v krku až po trup, cítim opuch keď pijem a hnusnú bolesť. tiež sa mi velmi zle kašle, určite aj priedušky prechladli, davam si prieduškovy čaj, striekam jox a pijem šťavu z cibuli a cukru. paralen som zatial nedavala teplota len zvyšena. čo mám dať na opuch??