Canesten 6 - sprievodné javy (pálenie v pošve)

Príspevok v téme: Canesten 6 - sprievodné javy (pálenie v pošve)
jasmine

dobrý deň,
chcela by som sa opýtať tých žien ktoré už majú skúsenosť s týmito tabletkami
Včera večer som si jednu zaviedla. Dnes ako som vstala sa tá tabletka zo mňa vylučuje, chápem, že to je normálny proces keďže sa rozpúšťa. Čo ma však troška znervózňuje je mierne pálenie v pošve. Stalo sa to aj vám alebo ste okrem výtoku s rozdrvenou tabletkou nič iné nezaregistrovali? Nemôžem povedať, že by to bolo neznesitelné, ale skrátka mám taký pocit ako keby bolo niečo zle a dosť ma to otravuje.
...teda je to podľa vás iba vedľajší účinok alebo už nežiaduci a mala by som ísť za lekárom?

... a ešte jedna maličkosť, pred tým ako som si tabletku zaviedla som ešte užila micomax (ale v lekárni mi povedali, že by to nemalo vadiť)

Vilmusa333

ahojte, ja som mala s mykozami problemy non stop, nechcelo to prejst a nevedela som co stym, nezaberali mi tabletky, ani canesten, ani masticky a tak. Ako posledne som skusala kuru wobenzymom, trvala niekolko tyzdnov, ale za tie roky mi toto ozaj zabralo a dokonale. A wobenzym je fajn aj pri opakujucich sa zapaloch mocovych ciest.

akinom007

No poviem Vám svoju skúsenosť brala som takmer vsetky cipky a masticky vo su na trhu a nikdy mi žiadne nesposobovali neziaduce účinky až posledny rok pociťujem po canestene to co popisujete rovnako pri cipkoch a to iste pri kreme...

kristína

dobrý.. ja som mala tiež niečo podobné akurát včera. Prekonávam zápal moč. ciest a pri silných atb som si nejako nemala čas zaobstarať aj probiotiká. Mala som pocit, že dostávam slabú pošvovú mykózu, tak som si preventívne kúpila v lekárni canesten combi. Keď som si včera dala tú tabletku, spočiatku fajn, ale potom prišlo postupne divné palenie, tiež to nebolo niečo ukrutné, ale bolo mi to dosť nepríjemné, pretože som mala zase nutkanie na močenie a pálenie a nevedela som, čo sa deje. Tak som sa rozhodla tú tabletku vybrat, pretoze ja som si ju vložila cez deň. Po chvíli už pálenie prešlo, nepríjemný pocit na nutkanie tiež. Dnes mám akokeby ešte z toho pálenie. Asi nejaká alergická reakcia na klotrimazol.
Ráno som sa poriadne poumývala, vypláchla ešte zbytky a už je to lepšie.
Ani krém mi nejako dobre nerobil, a predtým som s inými prípravkami ako sú vaginálne gule a pod. nemala problém. Skús nájsť niečo iné.
osobne odporúčam a mám overené Multi-gyn actigel. Je to čistá príroda a veľmi mi pomohol :) .. Nezľaknite sa, ono to prvých pár minút akokeby páli, ale potom už je to fajn a rýchlo lieči a dobrý aj na prevenciu.