Neskutočná bolesť zubov

Príspevok v téme: Neskutočná bolesť zubov
Panoramix090

Dobrý deň prajem.

Chcel by som Vás poprosiť o radu, čo mám robiť. Už mesiac trpím bolesťami od zuba, resp. teraz už je zub vytrhnutý, ale bolí to neskutočne stále. Najskôr mi bol zub liečený, potom zablombovaný. V noci som od bolesti musel ísť na pohotovosť, kde mi plombu odvrtali, a povedali mi, že mi moja zubárka musí vybrať nervy zo zuba a budem mať mrtvy zub. Tak sa aj stalo, nervy vybrala, a týždeň ten zub nechala otvorený. Bolesť trochu ustúpila, ale nie celkom. Následne mi oznámila, že zub sa zachrániť nedá, lebo je tam perforovaný koreň a že mi ho musí vytrhnúť. Tak mi ho vytrhla ( zub 37 ) Zub sa pri trhaní zlomil na viac častí, keďže bol bez výplne, a po hodine boja vybraný, čo tak pevne držal v sánke. Teraz tam mám kráter a neskutočné bolesti. Nič mi na to nezaberá. Ani Panadol Extra, ani Ibalgin, ani Flector. Dostal som aj ATB ROVAMYCINE 3 MU, 2x denne, dobral som ich, a bolesť stále neskutočná, nedokážem v noci ani spať. Stále chodím k zubárke, tá mi tam do rany strčí takú ostrú kefku, strašne to bolí, a potom dostanem drenáž. A takto sa trápim už vyše mesiaca. Už začínam byť z toho zúfalý. ďakujem za akúkoľvek radu.

Ratka

ahoj, tak ako pisala rebarbora, môžeš mať aj prievan v uchu.
Tak tu je starý babský recept, možno sa si bude zdať divný, ale veľmi to pomáha. Takže: zoberieš si veľké noviny, stočíš ich do kornútka, úzky koniec s maličkým otvorom vložíš do ucha. Polož si hlavu na stôl, prilož kornút a požiadaj niekoho, aby tie noviny zapálil. Pomaličky ako to bude horieť,ucho sa ti začne zohrievať, ak tam máš prievan, slabo to buchne a tebe sa veľmi uľaví. Robím to takto už roky a teraz aj svojim deťom. Niet lepšej úľavy od bolesti ucha. Keď to buchne vlož noviny do kýbla s vodou a do ucha si daj vatu.Jediná nevýhoda je,že budeš mať v byte trocha smradu.

rebarbora1970

Poznám to aj ja sama mala som podobné problémy a trpím aj chronickým prievanom. Boli noci ktoré som celé prechodila a prerevala. Tiež som si dávala ibalgin a kombinocvala som ho s novalginom ale počas zápalu to bolo nič moc.
Dosť mi pomohla stará babská receptúra
dala som si do uch cesnak hlavne v noci, pozor aby nezašiel do ucha a uvarila som si odvar z klinčekov a týmto som ranu vyplachovala.
Tiež som skúsila pri bolesti zohriať morskú soľ dať do igelitového sáčku zabaliť šatkou priložiť na celú časť tváre kde je problém a natiahla som si na hlavu počas doby kým to vychladlo čiapku.
Išlo to pomaly ale výrazne sa mi uľavilo.

Mattwo

Kamarátka mala ten istý problém. Najskôr brala Valetol:
www.liekinfo.sk

Ten jej zabral prvé 2 dni a potom brala Zaldiar ( ten je na predpis už ), kt. jej pomohol najviac:
www.liekinfo.sk-(-31104.aspx