Uzkosti, depresia rady a tipy

Príspevok v téme: Uzkosti, depresia rady a tipy
jonas

Rad by som bol keby sme si dokazali navzajom poradit skusenostami s touto ZVLASTNOU chorobou. Prispevkov je tu vela ale riesenia skoro ziadne. Vlastne som sa nikdy nedocital, ze niekto sa vyliecil. Podla mojich skusenosti sa to kazdy snazi utlmovat ako sa da- lieky, meditacia, sport... Ja osobne tymto trpim uz 8 rokov. Spustac bol strach z rakoviny. 2 roky som sa kazdy den stresoval a potom prisli panicke ataky. 3 roky boli dost tazke. Dennodenny boj sam so sebou, hoci lieky som si nikdy nedaval. Nemam k nim doveru. Mal som par pokusov nasadit serlift, cipralex ale dostaval som hrozne triasky a tak som ich zahodil. Teraz po dalsich 5 rokoch mozem skonstatovat, ze stale to mam v sebe niekde skryte a aj ked si na to par tyzdnov nespomeniem, vzdy sa to vrati v najmenej vhodnej chvily. Rozdiel je, ze uz tak nepanikarim. Ked je pracovne stretnutie skocim na zachod a dam sa dokopy. Obchodne obedy riesim podobne. Nedokazem vysvetlit co to cele je. Ale osobne si to predstavujem ako dlhodobym stresom NAUCENIE mozgu par stavov ako keby prichadzala uplna katastrofa - u mna stiahnutie hrdla a hrude, zavrat, panika a mozog to potom lubovolne pusta - ja osobne pozorujem ze to nema system. Mozem letiet 10x lietadlom a na 11x to dostanem. Mozem mat dobry mesiac a dalsi den to dostanem. Po rokoch uz citim ze sa to blizi. Ako keby mozog tlacil do tela tu paniku. Snazim sa vzdy celou volou bojovat ale malokedy mam uspech. Pozitivne je akurat ze uz sa nad tym clovek aj pousmeje, ze zase somarina prichadza. Vela sa snazim sportovat. Beham, plavam a bikujem. Dobre viem, ze sport je najlepsia prevencia. Lebo podla mna cely problem je v sebavedomi. Keby bol clovek silny vnutorne- pri prvom naznaku to posle kade lahsie, parkrat sa mi stalo, ze som mal vazne super zaujimave stretnutie a uz sa zacala tlacit panika- jednoducho som si v duchu povedal- pal do prdele a ani som si neuvedomil a bolo to vyriesene. Lenze takto sa stale natahovat je zbytocna strata sil a energie. Ja som dospel k zaveru ze su len dve moznosti lieky alebo sport. Lieky neuznavam, nakolko liek ktory ma na 3 A4 vedlajsich ucinkov nie je liek. Sport na druhej strane je beh na dlhu trat. Ale je to jedina cesta si zvysovat mentalne sebavedomie a tym padom potlacat tieto negativne pocity viac a viac. Moja manzelka po x rokoch pochopila ze to nemam z pitneho rezimu :) budem rad ked par ludi napise ako s tymto bojuju a hlavne ci niekto sa dostal na uroven kedy mu to uz absolutne nezasahuje do zivota. Dakujem. Jonas

holubienka12

Je to tazke,ked je chory mozog.Potom z toho trpi cele telo,cely clovek.Zdravym sa lahko povie,treba si to upratat v hlave,nastavit spravne,ale nie je to take lahke ako sa zda a nie vzdy to zaberie.

Jonas

hmmm sr..at na to?
ja osobne tazko, neviem ci sa dokazem s tym niekedy zmierit. Proste vsetko to je ABSOLUTNY vymysel, len hlupe pocity, tak preco sa mam cely zivot nechat otravovat VYMYSLOM????

Lebo proste je pravda ze pokial clovek neni panom sam nad sebou tak to nemoze skoncit dobre.
Jeden den sa clovek boji ist elektrickou, alebo autobusom a co bude potom? o rok si mozog zmysli, ze boj sa neviem...nastupit do auta, boj sa ludi so slnecnymi brilamia...neviem trepem, ale moze to byt skutocne cokolvek...
a clovek sa nemoze donekonecna prisposobovat a stale len okresavat svoje moznosti...

Vzdy som cakal ze niekde sa docitam ze boze ludia, nebudte blbi staci robit toto a toto a budete to mat za sebou...lenze nic take som zatial nenasiel. Mozog proste sa prepol do stresoveho modu a ani za svet ho neviem upokojit.

Je pravda s rybim olejom, ktory kvoli omega 3 obnovuje nervove zakoncenia. Lenze prve vysledky su minimalne po 9 mesiacoch pouzivania pravidelneho.

p.d.

Ja proti poslancom nemam vobec nic a ani nemam vo zvyku nadavat na vladu alebo nieco pod. Vies, na vsetko sa da pozerat dvojako ako napr. u tych dohodarov. Ked zaviedli odvody z dohody, tak podnikatelia znizili stavy, ale keby ich nezaviedli, tak by ludia v podstate pracovali tak, ako keby robili na cierno - nulove dochodkove zabezpecenie...
Na strane druhej vela ludi prislo tym padom o pracu na dohodu. Ale co je v tomto pripade dobre???

p.d.

Dakujem Mimulus, ja len pisem na zaklade toho, co som prezil. Ja nemam patent na rozum.
Mne pomohlo, ked som sa na tie psychicke problemy vyprdol, hoci ma samozrejme ze ovplyvnuju, ale ak to clovek v sebe nepotlaci, tak si privodi len zbytocne trapenie. S..ť na to ako hovori klasik.

Mimulus

p.d. Hmmm - :D Máš vo veľa veciach pravdu a tvoje príspevky sa vždy dajú čítať - žeby skúsenosti? :)

Ale aj cez ten postreh - nemám pravdu? Ak ťa ovláda tvoja vlastná myseľ tak je to to najhoršie čo sa môže človeku stať.

p.d.

Vies, Mimulus, len taky postreh. Ak si clovek uvedomuje, ze ma psychicke problemy, tak este ma sancu, ze sa z toho dostane. Ak si to neuvedomuje, tak si myslim, ze je odpisany na dobro..., ale taki ludia vacsinou o tom ani nevedia.

Mimulus

holubienka12 - opäť sa s tebou stotožňujem. Síce len s tou prvou polovicou ale opäť si to napísala tak ako to je. Ja zatiaľ nemám problém robiť bežné veci a ž na pár výnimiek.

holubienka12

Odkaz pre jonasa.Teraz som mala pocit ako keby som hovorila ja.Idem s detmi v aute,uz si predstavujem,ze ak mi pridwe zle,co urobim alebo ako sa zachovaju oni.Minule mi zacalo busit srdce v kabinke a uz pri dalsom pokuse sa mi zapla kontrolka ci sa to nezopakuje.Niekedy mam pocit,ze si clovek uchovava len tie zle pocity a dobre su niekde vzadu poriadne schovane.Clovek si ich privolava aj ked nedobrovolne sam.Podvedomie je silnejsie ako vedomie.Ty mas byt hrdy na seba aku mas pracu,co si v zivote dosiahol a nie rozmyslat o tom ako sa strapnis.Urcite by si si nasiel inu pracu,mozno lepsiu.ved vsetko zle je na nieco dobre.Mas dobru kondicku ked sportujes,tak ta nemozu rozhadzat nejake pochmurne myslienky.Asi to bude tym,ze ma clovek oslabenu nervovu sustavu,alebo je to udel.Neverim tomu,ze to niekedy u mna vymizne aj ked hladam vela moznosti.To by som sa musela niekam odstahovat,kde nebude ziaden stres a take miesto neexistuje.Mala by som ist na plavaren,ale moj rozum uz protestuje,co ak tam bude hrozne teplo a vydychany vzduch?presne to co ja neznasam tak sa tomu radsej branim a pockam az bude vonku teplo a bude sa dat plavat vonku.Z uplne banalnych veci dokazem vyvodit totalnu katastrofu.Niekto sa niecim podobnym vobec nezaobera ma sa fajn.Ked si spomeniem ake to bolo predtym,tak mi je do placu,co som vselico robila anieco podobne ma vobec netrapilo.