Strašne mi záleží na tom, čo si druhý myslia. Ako to zmeniť?

Príspevok v téme: Strašne mi záleží na tom, čo si druhý myslia. Ako to zmeniť?
tinaBB

Strašne mi záleží na tom, čo si druhý myslia. Veľmi to ovplyvňuje môj život a chcela by som to zmeniť. Rozišla som sa s chlapcom, ktorý je skvelý ale je to kamarát mojho bývalého, no a trápi ma to čo si kto o tom myslí, že si ma dvaja kamaráti vymenili alebo takto si domýšlam. Aj v iných oblastiach, napríklad trošku som pribrala a vravela som si teraz si určite medzi sebov ľudia vravia aká som pribratá. A ked aj počujem čo o mne niekto vraví a ani to nieje pravda aj tak ma to trápi.
No chcem to strašne zmeniť. Chcem aby mi to bolo jedno a záležalo mi len na tom čo si myslím a čo chcem ja. Ako to mám zmeniť, má to niekto tak ako ja. Už som rozmýšlala aj nad psychologičkou lebo ma to dosť ničí..

zuska-bluzka

dievča mať tak tvoje problémy... radšej všetku tú energiu ktorú venuješ premýšľaniu čo si iný o tebe myslia venuj niečomu efektívnejšiemu a prospešnému ako pre teba tak aj pre iných. ver mi, že väčšina z tých ľudí, ktorých takto riešiš na teba ani nepomyslí ako je deň dlhý ;)

Sejla

savox má pravdu, k tomu niet čo dodať.
Niekedy ma prekvapí, že na toto fórum prispievajú aj ľudia, čo majú čo povedať k veci:)
Prestaň sa brať tak vážne, žijeme krátko a potom umreme. Načo ti je nejaká prestíž, či dobrá mienka obmedzencov, ktorí hľadajú len koho ohovoriť? Najdôležitejšie je dať si pohov a poriadne si to tu užiť za ten krátky čas..

savox

takze suma sumarum tebe nezalezi na nazore inych, zalezi ti len na sebe. ten nazor sa totiz tyka iba teba. ale kazdy ma dost starosti a zaujmov ktore su pre neho podstatne interesantnejsie a dolezitejsie nez si ty. tak sa upokoj a nebud natolko na seba naorientovana. egocentrizmus v tejto podobe ti len ublizi.

savox

najvacsia chyba je mysliet si, ze druhi sa nejako zvlast o nas staraju. kazdy sa stara hlavne sam o seba. takze nebud naivna, nikto nevenuje tolko pozornosti tebe, preco by to robil? preco by sa mal niekto zamyslat nad tym ci si pribrala, ci si sa rozisla s tymto alebo hentym, koho to preboha zaujima? taketo myslienky maju len velmi egocentricki ludia. bezny clovek vie, ze ho ma kazdy v pazi, tak ako ma on v pazi kazdeho. tak sa prosim ta nezamyslaj nad tym co si kto o tebe mysli, kazdemu si ukradnuta. ved aj tebe je kazdy ukradnuty, zaujimata o nom len to, co si mysli o tebe. ale ake ma starosti, nad cim rozmysla, cim sa trapi, to ti je jedno. preco by druhi mali byt ini, preco by im malo zalezat na tebe viac, ako tebe zalezi na nich?

Mimulus

No podľa mňa to nie je o tom, že ti záleží čo si druhí o tebe myslia, pretože na tom záleží všetkým ľuďom.
Podľa mňa si citlivejší človek, ktorý vždy prikladá veľký význam tomu, čo sa okolo neho deje alebo hovorí. A napriek tomu, že sa ho to netýka tak má toho plnú hlavu - či sú to niekoho problémy, klebety...
Ja už neviem, možno mám podobný problém ale tohoto sa nezbavíš len tak.
To, že si citlivý človek len tak ľahko nepotlačíš. Aj ja som to skúšal - skúšal som to ignorovať, počúval som jedným uchom dnu a druhým von, ignoroval niektorých ľudí no a nakoniec som dospel iba k tomu, že je mi v skutočnosti takto lepšie a že sa vlastne zmeniť nechcem.