Tabletka

Príspevok v téme: Tabletka
mishel_

Tabletku "po" som užila 17 hodín po styku o 9 dní by som mala dostať menštruáciu ale na 3 deň po tej tabletke som nejako často začala chodiť na malu potrebu, bolí ma hlava a mam bolesti v podbrušku . Čítala som si znaky tehotenska a potreba sa tam vyskytuje ja len dúfam že je to tou tabletkou myslíte si že mi ta tabletka mohla toto spôsobiť alebo ako to je ? viete niesom pripravena mať dieťa a veľmi sa bojim otehotnenia

xx_Michaela8

Źeny, potrebujem radu.
Včera som užila tabletku PO asi 6 hodín po nechránenom styku. Večer mal manžel oslavu a v priebehu celej noci som vypila asi 3-4 pohárikov, kde ráno mi prišlo veľmi zle a začala som zvracať. Čo to môže znamenať ? Je možné že tabletka nezaúčinkuje tak ako by mala? Môžem otehotnieť? Áno, mám manžela, ale obidvaja sme mladí a detičky ešte nechceme.

jaja8

My sme tiež mali pred týždňom nehodu, tak som užila tú tabletku, ale nejak jej neverím, neviem, znie to pekne, že daný problém vyrieši jedna tabletka, ktorá je inak pekne drahá, ale v letáku píšu, že sa musí užiť najlepšie do 12 hodín, to sa ešte dá chápať, ale a že ak by som mala styk po tejto tabletke tak nezaberie....čo to je sprostosť? veď keď raz užijem tú tabletku, tak hormón v tele začne pôsobiť, čiže teda zabraňuje ovulácií, alebo degraduje prostredie maternice a tá nie je schopná prijať oplodnené vyjíčko, tak to predsa v tele musí pôsobiť nejaký čas, veď k uhniezdeniu vajíčka nedochádza hneď a teda by mala byť ochranou aj pre následný styk ak by bol vykonaný bezprostredne po jej užití, pretože by mala v tele pôsobiť nejaký čas....celé je to divné. Neviem neviem, či malo zmysel to brať, ja som nemala žiadne príznaky, nebolo mi zle ani ma nič nebolí ani nič, dnes som si robila po 7 dňoch test bol negatívny, len ho ešte zopakujem, pretože uhniezdenie vajíčka do maternice môže trvať aj dva týždne a až potom sa produkuje prípadný tehotenský hormon, celý kameň úrazu v mojom prípade je ten, že ja som mala plodné dni.

Nina2606

Viete mi niekto poradit?Vzala som tabletku po v deň ked mi skoncila menstruacia.Neviem ci to malo zmysel ju brat...uz preslo sedem dni a dalsiu menstruaciu z tabletky po som nedostala..Teraz
neviem ci zabrala alebo nie...

escap

Žena nemá istotu, či a ako tabletka po zabrala, keď ju užila. Ak nemala plodné dni a k počatiu by nedošlo tak či tak, vzala ju zbytočne, zbytočne si narušila hormonálny systém, pretože aj bez nej by neotehotnela.

Ak však mala plodné dni, tabletka mohla účinkovať dvojakým spôsobom.
Jej cieľom je teoreticky zabránenie počatia (anti – koncepcia), v skutočnosti sa jedná väčšinou o potrat v skorom štádiu.

Tabletka po môže zabrániť ovulácii, čiže uvoľneniu zrelého vajíčka, ak sa užije v predovulačnom období, inak zabraňuje zabraňuje uhniezdeniu už oplodneného vajíčka vo výstelke maternice, a teda má skorý abortívny účinok. Žena v tom prípade otehotnie a tabletka po počaté dieťa usmrtí :(.

...

Skusenosti s tabletko PO mam oboje, raz zabrala raz nie. Prve priznaky tehotenstva boli belesti prs s potrebou staleho nosenia podprsenky, po case bradavky zhnednu, co sa odlisuje od vedlajsich priznakov tabletky po, kedy prsia tiez bolia ale jedna sa skor o palivu bolest. Bolesti v podbrusku su pocas tehotenstva viac krcovite, po tabletke po islo o typicku predmenstruacnu bolest. Uz hned v prve dni tehotenstva sa objavili ranne nevolnosti, nechutenstvo. Po tabletke po som som nic take nespozorovala.

Tabletka Po moze mat naozaj rozne vedlajsie ucinky. U mna trvali od uzitia tabletky az po menstruaciu (ktoru som mala nacas, nie skor ani neskor). Zacali bolestami hlavy, vykyvmi nalady, striedavym zvysovanim a znizovanim libida, zhorsenim pleti, bolestami v podbrusku, navretymi prsiami.

Cas po uziti tabletky po je psychicky velmi narocnym, zachovat pokoj nie je lahke, najlepsie je chvilami sa zamestnavat inymi cinnostami, ktorymi cas jednoducho prejde. Nevahat vyuzit odbornu pomoc (pripadne i tu anonymnu).

Tehotensky test odporucam robit, az ked sa nedostavuje menstruacia. Urcite si ho vsak urobit este pred navstevou lekara. V pripade, ze ste tehotna je lepsie komunikovat s lekarom, ked uz tuto informaciu sama mate.

mishel_

No len mňe je to podozrive, viem že je to hormonálne svinsto ale nikdy v živote ma nebolela hlava a zrazu 5 dni v kuse, neviem čo s ňou ...
hlavne špinenie, výtok . Strašna bomba pre ženske telo .

lorinnes

ta tabletka je svinska..dufam ze uz nikdy ju nebudem musiet pouzit...mala som podobne priznaky..bolesti v podbrusku, busenie srdca, navaly tepla..uz po 5 hodinach sa to zacalo..potom za 5 dni špinenie to trvalo asi 6 dni po dalsich dnoch dalsie spinenie..
už nikdy nebudem taka nezodpovedna :-(

lea128

Moja znama mala uplne take problemy ako ty. Tehotna nebola, bolo to sposobene tak ako tu uz bolo spominane velkym hormonalnym zasahom do organizmu. U kazdeho sa to prejavuje inak a v inej miere. Gynekologicka jej vtedy povedala, ze tuto tabletku uz nikdy v buducnosti urcite nema brat...

mishel_

Ďakujem uľavilo sa mi lebo teraz som vo veľkom strese a nemôžem to povedať doma by ma zabili už mi ostava fakt len čakať ale tie bolesti hlavy sú neskutočne a zapal močových ciesť som mala neraz