Psychické problémy - neviem ako ďalej

Príspevok v téme: Psychické problémy - neviem ako ďalej
ma_ria

Ahojte. Budem sa snažiť byť stručná a aspoň v skratke opísať svoje problémy. Takže už pár rokov trpím psychickými problémami, podľa vyjadrenia psychiatričky ide o depresívno úzkostnú poruchu, sociálnu fóbiu, panickú poruchu, tá ma začala viac trápiť približne pred rokom, takže mávam značné problémy vychádzať sama von, väčšinou idem len v niekoho doprovode. Už predtým mi tieto psychické problémy dosť bránili v normálnom fungovaní a teraz je to ešte horšie, kedže mám obavy chodiť aj sama von. Veľmi ma trápi, že nie som schopná chodiť ani do práce a zarobiť si nejaké peniaze, kedysi som brala lieky, ale nepomohli mi natoľko, aby som toho bola schopná, v každej práci som po kratšej dobe skončila, lebo sa mi psychický stav zhoršoval. Cítim sa ako zablokovaná, nemôžem robiť veci, ktoré by som chcela, kvôli tejto pliage. Ak by mi niekto vedel nejakým spôsobom pomôcť, čo robiť, prípadne, keby niekto vedel o nejakej práci, ktorú by som mohla vykonávať doma a niečo si privyrobiť, samozrejme myslím slušné privyrobenie, budem veľmi rada ak sa mi ozve na email: ma_ria@centrum.sk . Prosím len ak to myslíte seriózne. Vopred veľmi pekne ďakujem

luciano

Dobré je, že navštevuješ psychiatričku, zlé je, že ti ešte nedokázala pomôcť. Neviem, či ste vyčerpali už všetky možnosti medikamentóznej liečby. Som presvedčený, že nie. Na každú duševnú poruchu existuje pomoc v podobe vhodnej kombinácie liekov. Napríklad vhodná augmentácia antidepresív a antipsychotík dokáže niekedy urobiť zázraky. Trvaj na tom, že chceš vyskúšať všetky možnosti, ktoré medikamentózna liečba ponúka.
Ináč vhodnou doplnkovou liečbou býva aj psychoterapia. Aj tá vie spoločne s liekmi efektívne pomôcť.

Mexy

Podobný problém som mala pred rokmi, bola som ešte dospievajúca, mala som nízke sebavedomie a žiadnu sebaúctu, mala som aj obavy chodiť von medzi ľudí, bolo to všetko spôsobené rodinnými problémami aj výchovou. Musíš poznať príčinu prečo máš takéto stavy a začať to riešiť od koreňa problému. Ak navštevuješ psychiatričku, zrejme si to s ňou preberala. S pracovnou ponukou Ti nepomôžem, ale rada Ťa vypočujem ohľadom tohto problému.