Prstovanie

Príspevok v téme: Prstovanie
Klaudi159951

Potrebujem poradiť. Mám 14 rokov a páči sa mi jeden chalan , aj ja jemu a smeruje to ku chodeniu. Proste normálne sa spolu bozkávame a tak , ako pri chodení. On má 17 , takže je starší. Problém je ,že minule keď sme boli spolu ma chcel vyprstovať a ja som sa toho dosť zľakla. Povedala som mu ,že teraz nie , lebo kúsok od nás boli kamaráti a my ste len tak pomimo sedeli. Lenže bojím sa ,že to bude nabudúce chcieť spraviť a ja sa necítim pripravená na to. Naozaj mam z toho taký strach a neviem podľa mňa je to priskoro. Lenže myslím ,že ak mu poviem ,že sa bojím si bude myslieť , že som ako malá a bude to pre mňa hanba..Čo by ste robili na mojom mieste ? A oprávnene sa bojím prstovania alebo to nič nie je ?

laurora

Klaudi, je to urcite skoro, hlavne ked citis, ze to este nechces urcite to nerob, pretoze to budes len lutovat...este spolu ani nechodite a nie si nato urcite pripravena. Ste hlavne mladi, ktovie ako dlho budete spolu, este viac sa na nho naviazes a ked ta nahodou dotycny opusti este viac ta zrani, ked s nim budes mat nieco viac. A hlavne raz ta vyprstuje a potom si bude mysliet, ze chces aj sex. Povedz mu, ze este nie, bude to svedcit o tom, ze sa nedas zmanipulovat a vies povedat aj svoj nazor a to nebudes znamenat ze si mala, ale ze si rozumna...a ked to nepochopi, je to debil, ktoremu ide len o jedno...

Nikola123

toto nieee: kráásne napisané, súhlasim na 110% ak nie viac :D

zazila som nieco podobné a viem co to je :( to ze si mu nedovola je správne !!!

toto nieee

klaudi, smeruje to k chodeniu a on ťa už chcel prstovať???? čo myslíš, prečo to chcel ten chalan robiť? lebo ťa má rád? Keby ťa ľúbil, vážil by si ťa a na niečo také by ani nepomyslel. A to si ešte dieťa. Chcel to preto, lebo jemu by to robilo dobre, z jeho strany je to veľmi sebecké. Chlapci v puberte (a bohužiaľ nielen vtedy) sú viac poháňaní žiadostivosťou a tá je niečím úplne iným ako láska. Láska je niečo povznášajúce a čisté a nie niečo, čo ťa vrhá do telesnosti a čo v tebe zanecháva pocit hanby. Áno, hanbiť by si sa mala skôr za to, že by si dovolila, aby ťa prstoval než za to, že by si odmietla. Nehanbila by si sa pred mamou, babkou, rodinou, keby sa o tom dozvedeli? Že si dovolila, aby nejaký cudzí chalan (ktorý je dnes tu a o pár mesiacov pri inej) vraj z lásky strkal prsty do vagíny ich dcérky? Môžeš si ho vôbec vážiť, že ani spolu poriadne nechodíte a už toto chce? Zaujímaš ho vôbec ty samotná, aká si, alebo ho zaujíma len to jedno, či budeš prístupná jeho návrhom, aby niečo s tebou zažil?

Prstovanie z jeho strany neznamená, že ťa ľúbi, len že ho to vzrušuje a chce na uspokojenie svojho vzrušenia použiť tvoje telo. Prepáč, drsne som to napísala, ale to je celá pravda. A ver, že by dlho neostalo len pritom. Tak by vyžadoval viac a viac - a o láske dovolím si tvrdiť pritom veľa nevie - ani ty nie (alebo už uvažujete o spoločnej budúcnosti?) Dovolíš, aby ťa niekto nútil robiť niečo, čo nechceš, len preto, že vraj je to normálne a že to patrí k chodeniu? Tak načo s niekým potom chodiť za takých "podmienok"?

Na takéto intímnosti máš ešte dosť času - a nakoniec, sexuálne zblíženie naozaj patrí do manželského vzťahu dvoch zrelých ľudí. Ty nie si ani zrelá, ani manželka a ešte ani nevieš, čo je to niekoho skutočne milovať. To, že sa ti niekto páči alebo aj s ním chodíš neznamená, že jeho požiadavky sú oprávnené a ty mu musíš vo všetkom vyhovieť. Veď ťa môže kedykoľvek nechať a spomienky na to, čo ti "robil" budú veľmi trpké. Si dievča, máš svoju hrdosť a ak toto dovolíš každému chalanovi, ktorý sa ti bude páčiť, len aby "si nevyzerala malá" alebo aby si ho nestratila, stratíš zakrátko samu seba, pocit vlastnej dôstojnosti. Tak sa radšej zachovaj čistá a neporušená pre toho pravého, ktorý príde v čase, keď budeš na to pripravená a ktorý by kvôli tebe vydržal bez sexu až do svadby. To je úcta a láska... Aby keď sa pozrieš do zrkadla videla si dievča, ktoré nie je len takou ľahkou korisťou pre hociktorého muža, ale perlou len pre toho jediného.

Nejako som sa rozpísala. Nezabudni, stále máš výsadu povedať NIE!

Kvety zla

Mas 14 rokov, co znamena, ze si primlada na sexualne aktivity (a ano, "prstovanie" patri medzi sexualne aktivity) - aj z pravneho hladiska. To, ze si sa toho zlakla svedci o tom, ze na to jednoducho este nie si pripravena, co je dobre a normalne. Vysvetli mu, ze sa na to jednoducho necitis, a ze si bude musiet pockat. Ak to nie je debil tak si pocka, ak to je debil tak je lepsie ak sa ho zbavis.