Neviem co mi je - diagnozy sa postupne vylucuju

Príspevok v téme: Neviem co mi je - diagnozy sa postupne vylucuju
parazit

Zdravim,

uz niekolko rokov trpim na zle travenie - nafukuje ma, prehana, nepodarilo sa mi definovat, z coho. Jedine co mi zistili je alergia na mlieko, ale po jeho vysadeni sa nic nezmenilo. Okrem toho byvam otapena, malatna, unavena, nic sa mi nechce, to travenie a bolesti hlavy mi uberaju energiu. Na gastre som bola - urobili mi endoskopiu, gastroskopiu, odber krvi, vsetko bolo v poriadku. Z ich pohladu nemam problem. Na neurologii mi dokonca kvoli toceniu hlavy a zavratom robili ct, eeg ale aj tam vyslo vsetko v poriadku. Na alergologii mi robili test na histaminovu intoleranciu a tiez je v poriadku. Diagnozu syndrom drazdiveho creva nejak nechcem prijat - neovplyvnuje sa to stresom, v podstate som v zivote spokojna a stastna az na tuto oblast. Mavam silne PMS ale nekontrolovali mi hladinu hormonov. Takisto neviem, ci to nemozu byt parazity, ale zeby az tolko rokov? Neviem si predstavit, co dalej po tych vsetkych vysetreniach. Skusala som aj detoxy, traviace enzymy, vsetko mozne proste. Zdravy zivotny styl. Dieta bez histaminu mi celkom pomohla. Ale histamin to vraj nie je, tak ja uz fakt neviem. Pravda je taka, ze som uz celkom zufala, neviem na akeho lekara sa mam obratit a zacinam si mysliet, ze mi sibe. Konzultovala som to aj s psychiatrom, ci to nie je psychosomaticke ale nic vazne nezistil.
Mate niekto podobnu skusenost? Alebo napad, kam sa mam obratit? O tych parazitoch neviem vela, aky lekar to zistuje?
Dakujem pekne za odpovede a nejake povzbudenie, fakt som zufala, pretoze uz x rokov ma tento problem ubera o zivotnu energiu a pohodu.

odpovedam

ty si proste musis napravit crevnu mikrofloru, nemusis mat kvasinky ale nejaku inu disbakteriozu, a probiotika ti ju postupne vytlacia. a je jedno ci si brala probiotika a nepomohli. asi si ich brala zle a v takomto stave je to dlhodoba zalezitost. ja osobne som mala tiez taketo problemy asi 2 roky a naprava flory mi trvala mozno polroka? ale citelne zlepsenie asi po mesiaci. kup si psylium a probiotika. mne na to stacili aj Biopron 9 z lekarne. a kazdy den, niekolko mesiacov si vecer daj polku jablka (pektiny) alebo lyzicku psylia s vodou, a za 20 minut si daj tabletku probiotika a nic uz nejedz do rana. rano si tiez daj lyzicku psylia vo vode. potom rozne skus aspon jedno jablcko denne zaradit, alebo aj inulin, napr inulinove kavovinove zmesy (cigoria) namiesto kavy. to su vsetko veci podporujuce probiotika.
ak ta pocas tohoto niekedy este prezenie, tak hned potom si treba dat za lyzicu psylia a potom za tym tabletku probiotik a potom normalne vecer. chvilu to aplikuj a uvidis, ale je to dlhodoby proces, nevzdavaj to, ked nebudes mat vysledky po tyzdni. ja som este tiez popri tom mala parkrat taketo problemy, ale uz asi tak po mesiaci stolicu uplne normalnej konzistencie.

doubledog

skusal som vselico

spravil som si sankhapraksalanu,
zaradil som obdobie lahsej stravy az obcasneho hladu, niekolko kur biorezonancnymi a informacnymi preparatmi, dalej fytoterapia a manualna terapia (co su vlastne masaze s pomocou olejov)
este sa chystam na ocistu pecene horkou solou

parazit

Doubledog, a ako si s tym zabojoval? Proste to preslo? Ci si si niecim napomahal? Mne sa to totiz bohuzial zhorsuje. Dufam, ze to nic vazne nebude, ale vazne veci sa vylucili. Bez ohladu na to vsak mi to vyrazne znizuje kvalitu zivota (mam 25 a proste nevladzem uz od rana, bavi ma robit na veciach, ktore studujem/tvorim, ale toto mi uplne zabrzduje tempo a motivaciu... vsetko sa odvija od travenia - ved ani sportovat alebo ist von nevladzem, ked mam kamene v bruchu vkuse, polovicu svojho casu iba cakam na sracku :D) Samozrejme toto ma potom sekundarne dostava do niecoho ako depresia, pochybujem o sebe, pokladam sa za lenivu atd. Neviem, som z toho vazne zufala.

parazit

Tak som sa este predsalen rozhodla si to dat otestovat u lekara (kvasinky) kedze to, ze mi po histaminovej diete bolo lepsie sa dalo vystevlit kvasinkami (vysadzovala som sladke, pretoze vo vacsine co mam rada je nieco s histaminom, takisto alkohol, bielu muku) a fakt mi bolo lepsie. A prekvapko, sice mi sliny klesaju a rozpadaju sa, kvasinky zo stolice boli negativne. Este jedna poznamka, jednu dobu (asi 3-4 roky dozadu) sa mi vyrazne opakovali kvasinkove infekcie v posve - prehnane citliva. Tak to tiez dava zmysel kvoli kvasinkam, ale neviem pochopit, ze stolica je negativna. Uz sa citim ako blazon, ktory spochybnuje vysledky lekarov. ... :/

doubledog

toto ma mnoho ludi, aj ja som mal nieco podobne
bola to akasi epidemia, nejaky cudny virus alebo bakteria kolovala medzi ludmi.
a ludom so slabsou traviacou sustavou to casto preslo do chronickeho stadia, kedy im to napadlo okrem creva aj slezinu, pecen ci pankreas, pripadne ine organy. urcite nastavalo aj o sekundarne zatazenie (tj oslabene telo podlahlo inej nakaze, napr. candide)

chodit s tym k lekarovi je strata casu.

parazit

No vyborne, sliny klesli dole, robia sa z nich povrazky. (bleeh:D)

Takze protikandidova dieta zahajena.

Je mozne ze som kvasinky mala uz fakt takto dlho a neprislo sa na to? (cca 3-4 roky sa to stale zhorsuje)

Diky za pomoc vsetkym

ypsilonka

didy17 - Tiež by som ťa chcela poprosiť meno tej doktorky ktora ti pomohla... Je dosť problém nájsť niekoho v tejto oblasti kto má reálny záujem pacientovi pomôcť. Väčšinou sa tento druh zdravotných problémov odbíja zo strany doktorov ako nejaká vymyslená fikcia, či hľadajú sa radšej rôzne zástupné problémy, alebo sa význam tejto problematiky zámerne bagatelizuje (neviem prečo a pritom to je reálna a doslova každodenná hrozba ktorá významne ovplyvňuje životy ľudi...).
Inak prikladam pre zaujímavosť k tejto téme aj pomerne zaujímavú reláciu Marka Ebena v rozhovore s jedným významným českým parazitológom a evolučným biológom Jaroslavom Flegrom:
www.ceskatelevize.cz

RNG

Dnesny vysoky vyskyt candid je najma spojeny s pouzivanim antibiotik, ktre znicia prirodeneho nepriatela candid a inych beznych mikrobov, nase probiotika v crevach.
Tiez je to z dovodu privela rafinovanych cukrov v nasej potrave, ktore podporuju candidy a plesne, a velkeho nedostatku mikrovlaknin, ktore su zivna poda pre probiotika.
Naviac pri dnesneju uprave jedal sa znicia vsetky zdroje probiotik, tj nemame si ako obnovit probioticku floru.
Dokonca aj v pode su tieto uzitocne mikroby nicene umelymi hnojivami, takze coskoro mozno jediny silny zdroj probiotik budu laboratorne vypestovane

GoFruit

Didy17 mozes dat prosim meno tej dr parazitologicky? To ke ako mozne ze si na taku natrafila? A kde ordinuje? Ooooooo

didy17

ahoj, tiez som mala podobne problemy, nafukovanie, hnacky niekolkokrat denne, bolesti brucha a v podstate vsetko, co opisujes. Podstupila som vsetky mozne vysetrenia, a nakoniec mi zistili parazita. Mala by si zajst za svojim vseobecnym lekarom, nech ta posle k infektologovi. Tak isto mavam problemy s kvasinkami, a doktorka- parazitologicka, mi povedala, ze vsetko ustupi, ked sa preliecim. Lieky by som mala dobrat o par dni, tak dufam, ze to bude konecne pravda. Co sa tyka tvojej psychiky, nenechaj sa presvedcit, ze ti nic nie je. Mne tiez nikto neveril, tiez sa ma snazili presvedcit, ze mam syndrom drazdiveho creva, ze mi sibe, a pomaly som o tom zacinala byt aj sama presvedcena.

A k vysetreniu na parazity- je potrebne ho aj niekolkokrat zopakovat, pretoze parazity maju rozne stadia vyvoja a nemusi ich podarit dokazat na prvykrat. Dokonca mi pani parazitologicka hovorila, ze u jedneho jej pacienta sa podarilo najst dokaz az v 19. stolici!! Takze po prvom negativnom vysledku to urcite nevzdavaj.

Drzim ti palce