Pasovy Opar - Flaky

Príspevok v téme: Pasovy Opar - Flaky
korte

Dobry den, v prvom rade, precital som si uz mnoho clankov ohladom pasoveho oparu, avsak, nic konkretne ohladom flakov som sa nedocital. Mam 31 rokov a nir jr to tak davno, co som prekonal pasovy opar, dost velkeho rozsahu. Liecil som sa sam, bez akychkolvek antivirotik, bral som zvysene davky vitaminu A, B a C, L - Lyzin, zinok, natieral to nejakym vytazkom z olivovnika - cajovnika, uz si to nepamatam, a fenistil gelom... A samozrejme, mnoho tabliet od bolesti. Od vysevu plizgierikov az po ich zchrastanie a odlupovanie ubehol tyzden a pol, vsetko vyzeralo byt v naprostom poriadku, az na tie bolesti, ktore clovek pri tejto chorobe zaziva, obzvlast, ak ma pasovy opar v oblasti krku a hlavy... A to je podstata problemu, nakolko mam obavy, ze flaky, jazvy, po pasovom opare budem mat na krku dozivotne. Od uplneho opadania chras ubehol viac ako mesiac, no za ten cas nenastalo ziadne zlepsenie, ziadne zostvetlenie pokozky, dokonca by som povedal, resp. napisal, ze fleky su zo dna na den tmavsie. Mate niekto skusenosti s tym, ako dlho moze potrvat, kym sa toho clovek uplne zbavi, ak vobec? Nerobil by som si z toho tazku hlavu, keby som mal flaky/jazvy povezme na hrudniku, chrbte, ale ja mam po pasovom opare zjazvenu celu pravu stranu krku, co ma dost vyrazne obmedzuje nie len ze psychicky, ale nemozem s tym chodit vobec na slnko, aby to este viac nezpigmentovalo... Na sal je uz pozde. Dakujem za Vase postrehy, a dufam, ze sa niekto najde, kto tuto chorobu prekonal a teda bude mat co povedat k tejto teme.

RNG

Korte, kto h;lada, najde. V dnesnom globalnom svete nie je velky problem vsetko objednat cez internet.
A v konecnom dosledku ten krem ta vijde na vahu menej nez lepsia kozmetika, co aj tak nepomoze, lebo nie je navrhnuta na prienik kozou a vyzivovanie podkoznych vrstiev a ich regeneraciu, nech vyrobca slubuje co chce.
Vyziva musia byt latky, co su jedle a rozne uzitocne a nie chemia.

llek

Jarichov roztok mi nepride vhodny. Skor si myslim, ze skus kokosovy olej, alebo konopny olej alebo nieco podobne, co je ciste, bez chemickych prisad a moze pri dlhodobej aplikacii zlepšiť stav tvojej koze. Obsahuje to mnohe vyzivne latky a hlavne ziadne chemicke prisady, ziadne parfemy.

korte

Dakujem za Vase nazory a komentare. Asi pre 5 rokmi som uzival dost silne tablety na akne, doslova a do pismena hnusnu chemiu, pre ktoru keby som sa mal rozhodnut este raz, tak by som do toho nikdy nesiel. Nuz, stalo sa, dal som sa na to, bral ten bordel asi 10 mesiacov, na akne to sice zabralo a akne sa uz u mna ovtedy neobjavuje, ale na druhej strane je moja pokozka odvtedy asi 10x slabsia a citlivejsia ako ta u beznych ludi. Staci sa ma iba dotknut a uz mam cerveny flek, na opalovanie mozem teda zabudnut... Ti, ktori si tym presli, vedia o com pisem. Predpokladam, ze aj to hojenie po pasovom opare bude u mna o poznanie dlhsie a komplikovanejsie, nakolko moja pokozka je velmi slaba a citliva.

RNG - pozrel som na Tvoj odkaz, krem vyzera byt prospesny, len neviem, ci by som pozhanal vsetky prisady.

Co hovorite na Jarischov roztok, moze to pomoct?

tessy00

ja som mala pásový opar v januári, čiže pred 5 mesiacmi a stále mám fľaky, takže tak skoro zlepšenie nečakaj..na vybielenie fľakov môžeš skúsiť citrónovú šťavu, alebo sa skús teraz v lete opáliť, aby ich nebolo tak vidno

RNG

Hojeniu koze a regeneracii sa da pomoct naozajstnou transdermalnou(tj cez kozu) vyzivou a ochranou, pozri cez Google.sk pod rng, prirodna kozmetika.

llek

To co opisujes su pigmentove zmeny po odpadnuti chrast, s tym sa vela neda robit. Zavisi od typu koze, su pacienti, ktori maju dlhodobe pigmentove zmeny na kozi po chrastach po herpese. Daj tomu este cas a ked to bude pretrvavat obrat sa skor na niekoho z kozmetiky