Ako obnoviť hlasivky

Príspevok v téme: Ako obnoviť hlasivky
Niko339

Dobrý deň prajem,
chcel by som sa spýtať, že ako by som mohol obnoviť hlasivky.
Ide o to, že pred niekoľkými mesiacmi(v novembri) som dostal anorexiu i bulímiu a potom som začal ešte fajčiť, ale teraz akosi necítim svoj terajší hlas. Neviem už spievať tak, ako som vedel a vysoké tony sú mi na obtiaž, ak to mám tak povedať...
Na rozlúčkovej v roku 2012 v júni som spieval dosť ťažkú pesničku Within Temptation All I Need a to bolo tak naposledy čo som spieval. Ale ako vravím, potom u mňa prepukla anorexia a aj bulímia naraz a ešte som začal fajčiť.
Ale ako fakt, ak niekto viete nejaký domáci recept alebo nejaký liek na obnovenie kvality hlasiviek, prosím napíšte. Budem moc vdačný :)

Niko339

Viem že by som mal prestať fajčiť, ale to je hnusný problém. Ked som začal, všetko to bolo také iné... proste sa mi páčilo to, že som konečne schudol a cigareta ma dokázala často odtrhnúť od nejakého jedla, ale teraz ju vnímam len ako utíšovadlo od všetkých tých depresií, ktorými denne trpím.
A tak zasa, ja som dosť dobre vedel spievať hlavne ženské tóny, ako napr. Evanescence, WT, Epica či Nightwish.
Najviac na svete by som si asi teraz prial, aby som mal znovu taký hlas, ako predtím. Možno že ho mám teraz taký iný kvôli tomu, že som ešte stále chorý (asi od marca v kuse mám niečo s hrdlom) a tak ked mi to prejde, tak možno sa vráti do normálu, ale čo som čítal, tak treba piť hlavne veľa vody, jesť med, poprípade piť vajce (fuj, nechutné je to!). Ale rozmýšľam, že ak by nič nefungovalo a aj ked by som prestal fajčiť, tak žeby som asi šiel na operáciu hlasiviek. Síce mám len za chvíľu 17, no chcem sa venovať spevu a to takému, aký sa mi páči a nie tomu dnešnému "hitu" kde spievaš jak štetka a potom ti to upravia a znieš ako pán dokonalý.
Inak, ako tak, ked si spievam, tak počujem, že som o niekoľko tónin nižšie než obvykle som býval. Síce sa nevenujem spevu profesionálne, ani nechodím na nejaké krúžky, no spievať som vedel, ale fakt mám strach, že sa mi už hlas nevráti.

agartio

To by aj mna zaujimalo.

Snad niekto poradi, ako si vylepsit hlas. Nech sem pisu vsetci, co nieco vedia.

Za mna Ti len poviem, ze musis urcite prestat fajcit, cistit sa, a liecit si aj zdravie, lebo to s tym suvisi.
Napriklad, ked mam oslabenu pecen z niecoho, citim to, a citit to aj na speve. Nejde tak spojit branica, nieco akoby blokovalo to, co chce vyvriet zvnutra, a samozrejme vsetko pocut na hlase. Mne pomohlo aj ocistovat sa od parazitov a odhlienit sa. S tym sa vylepsil hlas, samozrejme, je to logicke.

Takze za mna, treba sa cistit, a trenovat, aspon pol hodinku-hodinku denne. Ale nejake dalsie figle by sa urcite zisli.