Opuchnutý členok a bolesť šľachy

Príspevok v téme: Opuchnutý členok a bolesť šľachy
RonSwanson

Ahojte,

chcel by som vás popýtať o radu alebo pomoc pri nasledujúcich problémoch:

Opuchnutý členok na ľavej nohe - začalo sa to niekedy pred 8imi týždňami, bol som menšej cyklotúre v Slovenskom raji a mám pocit že keď som niekde zosadal z bicykla tak som asi krivo stúpil a odvtedy som mal členok napuchnutý stále asi také tri týždne, myslel som si, no big deal, ale už to trvá trochu dlhšie. Teraz opúcha len sporadicky, najviac sa to deje pri dlhšom sedení, napríklad 5 hodinová cesta vlakom, potom je obrovský, inak sem-tam napuchne. Ráno po prebudení býva normálny.

Bolesť šľachy? na pravej nohe za kolenom - toto sa stalo asi mesiac dozadu. Bol som si dať ranný easy beh, 8km, a o dve hodiny neskôr sme šli na túru do Slovenského raja, celkom náročnú, a keď sme sa vracali (cesta tam bola prevažne stúpajúca, naspať klesajúca, z kopca) tak som začal pociťovať bolesť tej šľachy, ak to je šľacha teda, foto nižšie. Bolesť narastala čím dlhšie som išiel. Po túre som mal strašný problém s ňou pri napr. vstávaní zo stoličky, bola strašne cítiť, a vždy som ju musel trošku rozhýbať (tú nohu) aby som nekríval a tá šľacha nebolela až tak. To isté pri sadaní si. V noci pri zmene polohy som sa budil na bolesť. Toto sa dialo asi tri dni, potom to prešlo.

Táto vec so šľachou ma vyradila z behania, asi po týždni som si znova vyšiel zabehať ale zhruba pri 4tom kilometri sa bolesť vrátila a tak som sa vrátil domov a ďalšie tri dni som si odtrpel trošku slabší odvar prvej bolesti, o dosť slabší.

Takto som každý týždeň skúšal ako je tá vec na tom, išiel som si zabehať, niekde pri 3 - 4 km som v nej začal cítiť bolesť, prestal som a znova pár dní bolestí. Avšak tie bolesti boli týždeň čo týždeň slabšie.

Včera som bol znova na takomto test behu, bolesť prišla pri 3,40 km, prestal som, ale dnes už odtiaľ necítim žiadnu bolesť.

Fotografie oblastí, lebo si nie som istý či som to správne identifikoval:

Členok: i.imgur.com
Šľacha: i.imgur.com

Fotené po včerajšom behu, ten členok je síce slabo opuchnutý, ale je.

Rozmýšľal som, že tá šľacha je z pretrénovania, ale mal som aj náročnejšie obdobia, napr. polmaratónsky tréning v zime a pod., tak neviem.

Za prípadné rady a príspevky vopred ďakujem.

pompomka

len som chcela povedat mna si obzriet pod zámienkou kupy domu obzriet si mna nikto nepríde, lebo ja sa zatajim ale ako chcete tak si budu ukazovat rukami to je jedno, nikho nevpustim na pozemok

RonSwanson

:) Pobavilo, určite by si mala využiť toto nadanie na beletriu, fantáziu máš dobrú. Ale mne to nijako nepomáha s mojím problémom.

bomb

teraz mi volal váš človek z izraelného čisla ja sa nechcem s nikým stretnut s nikým je to jasné že príde, stále verím e je to vtip že má záujem o dom nechcem sa s nikým stretnut dajte mi pokoj,ja nie som sexbomba ale obyčajná žena, čo o do mna chcete?

RonSwanson

Prečo by som sa mal haNbiť za obrázky? Čo je na tom smiešne? Chcel som dať čo najlepší popis problému, obrázky mi prišli vhodné.

bonbon

kup si žraločiu chrupavku a jedz vela želatiny aby si dal výživu chrupavke ty cocos, dobre ta ešte potrestá............ že sa nehambiš, ale som tamer praskla smiechom

RonSwanson

Ďakujem, Majo28. To je predpokladám k tej šľache, aspoň čo čítam, že? Objednám si to. K tomu členku ťa nič nenapadá?

Majo28

skús nejaké výživové doplnky pre lepšiu regeneráciu a malo by to byť ok. Odporúčam čistý hydrolyzovaný kolagén, ktorý je najlepšie využiteľný telom.