neviem sa vyjadrovať

Príspevok v téme: neviem sa vyjadrovať
armando

mám s tým problém keď mám niekomu volat na telefón, alebo som v strese alebo v spoločnosti viacerých ludí ktorí sa na mna všetci pozerajú, tak znervozniem a prestanem hovorit súvislo, nie je to tak že by som koktal alebo čosi také, ale proste neviem zložiť jednu súvislú vetu, plynulú a hovorím nezmysly a to nehovorím o tom keď mám stresy, tak vtedy aj koktám. Čo robit? Len nehovorte aby som išiel k psychologovi, som si isty ze existuje aj nejaka normalna cesta ako vyriesit, ma niekto podobny problem?

monikka

psychológ je NORMÁLNY odborník, ktorý ti iste NORMÁLNE pomôže. viac ako keď si tu prečítaš pár viet od ľudí, čo ťa vôbec nepoznajú. teda tým chcem naznačiť, že ísť doktorovi-odborníkovi je tá najlepšia (najnormálnejšia) cesta. myslím, že vec slovnej zásoby to nie je, lebo hovoríš, že sa ti to stáva v strese a pred viac ľuĎmi. teda je to psychika.

adelaaaaaaaaaaaa

ty hovoríš za mňa kedysi. Zlepšilo sa to, keď som musela denne práci riešiť problémy prostredníctvom ľudí. Moje prvé telefonáty boli hrúza:))

dalila

Mily Armando,neni som lekar aby som ti urcovala diagnozu ,ale tak sa mi vidi ze mas socialnu fobiu.Tiez si nemyslim ze to je o slovnej zasobe ,ako pise Ariela ale uplne o niecom inom.Clovek to musi zazit na vlastnej kozi aby to pochopil.Odporucala by som psychologicku,ta ti najlepsie poradi ako mas v danej situacii reagovat a co robit.Aj ked viem ze to odmietas ,myslis si ze chodit ku psychologovi je nenormalne?Drzim ti palce,a dufam ze najdes to spravne a normalne riesenie tvojho problemu.

milli

Ja som mal presne tie iste problemy a trochu lutujem, ze som nesiel k psychologovi, urcite by mi pomohol, alebo aspon nejako poradil. U mna to boli komplexy, ale moze tu ist aj o nejaky druh fobie. Knihy su tiez dobra vec - ak vyrazne nepomozu, urcite neuskodia.

fraisee

mozes sa toho pokusit zbavit tym, ze viac zacnes chodit do spolocnosti.. a ked ides nieco povedat, tak si to najskor premysli aby si nehovoril nezmysly. ja sa obcas tiez zakokcem kedy by som sa nemala.

mackousko

Skor chodit viacej medzi ludi. Sam som bol taky. Zacal som pracovat, kde som bol stale v kolektive a zmenil som sa i ked tak ci tak nemusim byt okolo mna plno ludi. Mozno je chyba ze moc premyslas nad tym co ti povies a ako budu reagovat. Skus byt sam sebou a prestat rozmyslat nad tym co mas povedat.