Veľké znamienka

Príspevok v téme: Veľké znamienka
verča1

ahojte... som zufala, pretoze sa mi v lete objavuju stale nove a nove znamienka... na bruchu mam aj take velke, vypukle... neviete, ako sa ich da zbavit? (okrem laseru a vyrezavania.) ak mate nejaku domacku radu ako na to :) nepoznate nejaku masticku na to, pri ktorej sa to znamienko aspon zmensi?

Vopred dakujem... :)

lulu66030

Branislava,
no ja som si zlikvidovala bradavic. znamienko (vypuklé) na prsníku. Veľmi dlho som otáľala čo s ním. Vôbec ma totiž netešila predstava, že mi v tom pomôže chirurg. Kedže začalo mať to škaredé "znamienko" ďalšie (asi dcérske) výrastky, tak som to centrálne zničila - niťou. Podarilo sa. Tie malé potieram úspešne tinktúrou. Zmenšujú sa. ˇUdajne, ak sa zlikviduje hlavné, tie drobné zmiznú ľahko.
Ale aj napriek hanblivosti odporúčam najprv posúdiť lekárom druh a pôvod znamienka, ak by si sa na niečo podobné odhodlala.

Branislava

Ja ám presne taky itý problem na chrbate mam dosť znamienok a su aj vypukle a jedno čo ma trapi znamienko je ktore pri prirodzení je tiež vypukle,len s tym isť ku kožnej lekarke nemam odvahu,som až nadmieru hambliva.

lulu66030

Menej vypuklé bradavičky s jod.tinktúrou - pri niekt. treba byť trpezlivý. Vypuklé niťou. Obyčajné znamienka zverujem do starost. lekára. Niektoré znamienka sú ale bradvice - to som nevedela a lekárka mi to potvrdila. Preto som bola odvážnejšia pri odstranovaní. Neodstranovať v lete, ked je slniečko.

sisi333

ahoj lulu66030

ale to si si takto odstranila len vypukle znamienka teda bradavice? lebo s klasickymi hladkymi sa asi neda nic spravit nie? nemas nejaky navod na tieto?
resp. dobre som to pochopila, tie hladke si si odstranila len tou jodovou tinkturou?

lulu66030

To nebolo od teba pekné poldecák. Myslela som, že tu sa môžeš opýtať na čokoľvek, čo ťa ťaží. Takže pribrzdi.

Verča, je pravda, že znamienka môžu byť veľmi nebezpečné. Preto experimentovať s nimi sa neodporúča. Každé podozrivé znamienko treba dať skontrolovať kožnou lekárkou. Myslím, že pán RNG písal niekde o problematickej pečeni a enzýmoch pri ktorých sa znamienka tvoria, ale to ti Pán RNG určite lepšie poradí.

Ja mám ten istý problém ako ty. A z estetického hľadiska(najmä teraz v lete) mi to dosť vadí. A preto som pátrala na internete a na niektoré som našla spôsob. AVŠAK NAJPRV MI ZNAMIENKA SKONTROLOVALA KOŽNÁ!!! Tie, ktoré označila ako bradavice (hoci mnohé vyzerali ako znamienka),tak som už zlikvidovala: potieraním pravou jódovou tinktúrou, alebo také vypuklé - sterilnou dentálnou niťou som ich obviazala a postupne, po každých 30 - 60 minútach priškrcovala, súčasne som stále dezinfikovala jódovou tinktúrou. Neponáhľala som sa a po takých cca 6 hodinách tie vypuklé bradavicové znamienka odpadli. Bez toho, aby čo i len trošičku krvácali. Poriadne som to vydezinfikovala a prelepila.Každý deň som kontrolovala, či sa nezapálili, potrela jódovou tinktúrou a prelepila. Miesta som nesprchovala cca 2 týždne. Ostala malá značka, ale menšia ako po chirurgii. Ja nemám dobré skúsenosti s chirurgickým odstránením - ostali mi veľké jazvy a mnohé boli zle vybraté a dorástli.

Verča toto nie je návod na postup, uvádzam len moju skúsenosť.
Rozhodne novotvoriace znamienka priebežne ukáž kožnej a ak označí niektoré za bradavice(vyzerajúce ako znamienka), tak je na Tebe, či niektorý z postupov skúsiš. Ale Tvoj celkový problém - tvorenie stále nových znamienok, treba riešiť iným spôsobom. Poraď sa napr. s Pánom RNG.

poldecak

kolko máš rokov? mentálne asi tak 5...ináč by si vedela že so znamienkami velmi opatrne a hlavne na ne neskúšať žiadne domáce recepty. tak si na to kvapni kyselinu alebo si to vyšmirgluj alebo odstrihni.