Dysmorfofóbia

Príspevok v téme: Dysmorfofóbia
Flex86

Ahojte. Ani neviem ako zacat.. Jednoducho som sa stal otrokom vlastneho tela. Neustale sa kontrolovanie v zrkadle ci su moje svaly symetricke, ma dohana k sialenstvu. Trpim OCD a citim, ze mam nabeh aj na dysmorfofóbiu. Niekedy, ked som relativne v klude, vyhybam sa zrkadlam, resp. vsetkemu, v com mozem vidiet svoj odraz. Z dvovodu, ze by sa mi znovu zdalo, ako keby mam jeden trapezny sval vacsi od druheho. To vo mne vyvolava silnu uzkost az paniku. Pravidelne posilnujem, znamy mi vravia aku mam dobru postavu, no ja trpim jak jedno hovado! Prosim Vas, ak je tu niekto, kto ma podobny problem ozvite sa. Dakujem.

flex89

Ahoj Daniela, ja sa tiež stále trápim s touto diagnózou :-( je to hrozné voľačo.. Ja užívam cipralex, ale chcem ho zmeniť, lebo mi nezaberá. Táto porucha vnimania výzoru je úzko spojená s OCD, tada aspoň u mňa. A rozmýšľam nad liekmi anafranil, zoloft a parox. Údajne ako sa preukázalo, že práve tieto naozaj zaberaju na OCD.

Daniela 999

ja mám taký istý problém a naozaj z psychofarmatík mi bolo naordinované asi všetko možné,komplexy som mala už od malička,chcela som byť najkrajšia,najlepšia vo všetkom no predovšetkým som sa sústreďovala na tvár,postavu som nikdy neriešila.Mám 26 a tento problém je oveľa horší a horší,večer si idem líhať s tým že ráno budem vyzerať hrozne,ničím s tým okolie a seba samú v krátkosti tento týždeň idem opäť k psychiatričke a som zvedavá či ostanem pri tých istých liekoch alebo skúsi niečo iné momentálne beriem miraklid plus diazepam budem rada ak ostaneme v kontakte

kiko12

ked to citam tak mozno to tak naozaj vyznelo ale ked sa dostamz tychto akne veci zacnej riesit moju postavu to je dalsi ciel ..ale nebudem mat z toho nejake psychicke problemi ako s akne...ale aj tak dakujem za radu :)

dpk1

kiko, tak potom sory, spatne som ta pochopil v tej teme....myslel som ze sa stazujes na akne a to ze si velmi chudy.

kiko12

flex ja som ako keby uz vylieceny len tie nasledky co to zanechalo na mne zopar jazviciek ktore zacinam riesit ale najma ma to poznacilo namoj cely zivot psychicky ...cez pubertu som stratil svoju hrdost , talent v sporte v ktorom som v mladosti vynikal a bol som obdivovany dost kvoli tomu bol som aj trosku namysleny :D....ale teraz je to ako keby prec a je somna troska a sport sa mi znechutil ako cely zivot....thank you acne :/

kiko12

dpk1 ..mna netrapi moja postava...ani nikdy som nemal cas na to aby ma trapila ..som chudy ako chrt ale mi to newadi kedze moj hlavne problem je tvar....

dpk1

Kikovi som uz aj ja radil, aby tvrdo popracoval na svojej postave, ak ho ta trapi...v 20tich este ma sancu genetiku trochu vysponovat, kedze muzske telo sa vyvija v niektorych pripadoch do cca 24 rokov. Potom mu uz definitivne nepomoze nic...maximalne vybuduje svalstvo...ale z kostrou uz nespravi nic.

Flex86

Chlapi, dakujem za podporu.. Luciano, a ty si sa z toho uplne vyliecil? Da sa to vobec? Pocuj, Kiko, neskusal si zmenit stravu? Vyskusaj jest viac zeleniny, ovocia a skus obmedzit mlieko a maso. Kamoska mala ties velky problem s akne, no ked sa zacala zdravsie stravovat akne ustupilo. Ale to je ties individualne..Bohu zial..ked to ma clovek v genoch, nespravi nic. Je to hrozne, co dokaze ta psychika..ako nam to nici zivoty..obera nas to o to najdolezitejsie, o radost zo zivota.

luciano

Popri rôznych psychiatrických diagnózach ako je depresia a schizofrénia som aj ja trpel dismorfofóbiou. Hnusili sa mi vlastné nohy. V ponožkách som aj spával. Pomohli mi lieky na báze antipsychotík konkrétne risperidon. Tento liek spôsobil, že mi nohy boli ukradnuté a prestali sa mi hnusiť.
Ináč asymetrija tela je prirodzená a normálna. Ľudské telo proste také je. Medzi ľavou polovicou a pravou polovicou sú vždy mierne odlišnosti.