Ludia chcu aby som bola ,,ina.. preco?

Príspevok v téme: Ludia chcu aby som bola ,,ina.. preco?
nada5

ahojte. uz dlhu dobu sa tim trapim. svojou povahou. niesom ten typ ..ukecany a ukricany som jemna ,tichsia. a koli tomu sa mi viac ludi za chrbtom smeje a nedokazem nikomu verit. myslim si ze mna nik uz nema rad. preco by ma chceli menit..ked mnej e jedno kto aki je:( . chcela by som byt ina .priebojna , viest tych ludi no citim ze niesom ten typ. mam sa menit nasilu koli niekomu..

jedulka

Mimulus ale jedno vím jistě.Lidi kteří moc přemýšlejí jsou paralyzováni analýzou.Zamysli se nad tím....

Mimulus

Ak mám napísať za seba tak som určite slabý.

,,Ludia chcu aby som bola ,,ina.. preco?,,

Prečo to ľudia chcú? Pretože majú návody, žijú v nejakej spoločnosti, ktorá určuje pravidlá. Každý z tých ľudí má určitú výchovu a určitý svoj životný príbeh, ktorý formoval jeho osobnosť. Ale prečo by si mala robiť to, čo ,,chcú ľudia,,??? Prečo by si nemohla byť inou? Len preto lebo je to tak správne? Len preto, že ti ostatní nerozumejú? Vieš prečo po tom tak túžiš? Pretože to je v tejto spoločnosti takto zaužívané a kto je priebojnejší, veselší, komunikatívnejší...má všade dvere otvorené...kto niekam patrí tak už automaticky nie je sám. Ale čo ak je tento model nesprávny? Popremýšľaj nad tým, či práve ty nie si tým modelom? Prečo by ľudia nemohli byť takí, aká si ty?

jedulka

Mimulus, ne nejsme slabí,já tedy rozhodně ne!Ani ty by jsi neměl být.Tvoje schopnost vidění věcí ze všech stran,jemnost a taktnost tě dělá dobrým člověkem.Vím, že umíš mít dvě tváře, ale alespoň tady jsi tu druhou,tu horší nikdy neukázal.Neubližuješ lidem,přestože by jsi mohl!Tak se narovnej,jdi s hlavou zdviženou a vyser se na to co jiní řeknou!

Mimulus

Normy stanovuje spoločnosť, presne tak isto ako stanovuje čo má človek jesť, aké vzorce správania má praktizovať, čo je podstatné a dôležité nie pre toho konkrétneho človeka ale len a len pre spoločnosť, ktorá si myslí, že práve takto môže ľudí ovládať. Cez strach. A pravdou je, že môže - bohužiaľ sme všetci príliš slabí.

jedulka

Mimulus dobrý a zajímavý pohled,když se nad tím zamyslím, tak máš pravdu.
Mám otázku,proč teda psychologové dělí lidi na tyhle typy?Proč jsme v nějakých škatulkách? Tvůj poslední odstavec je naprosto trefný!Tak to je!

pompoka

sa mi zdá že preto, aspon tak som si to všimla že do takého človeka začnu šprtat alebo takého treba zmenit ostatný chcu kt posobí nesebavedomo, neisto je menej spoločsnký tichý, kt neprejaví názor takého začnu,prv skušaju lebo nevedia na čom su pri nom a to aj vtedy kedy by nič netrebalo zmenit,podstatné že ty sa cítiš dobre v tom v čom si

kdežto

napr aj žena kt vyzerá kým ju nespoznáš bloižšie tak že bolo by čo robit na nej a vyzerá skor ako špata ale kt je priebojná priatelská hlučná spoločneksá do takej sa nepustia lebo pri nej ich snaha nemá efekt ked má sebavedomie čo dáva okoliu na javo tak asi má mat na čo, všimla som si tak to funguje.

iba vtedy ta treba zmenit ak doterajšie fungovanie tvojej osoby je prekážkou v normálnom funngovaní v živote a pritom často ani nejde o zjav ale o povahu, takmer vždy je to tak.