Čo so šupinatou pleťou?

Príspevok v téme: Čo so šupinatou pleťou?
marry*

Pekný večer prajem, dlhodobo ma trápia šupinky na pleti. Mám aknóznuT-zonu, ktorá sa mastí a leskne no zároveň sa mi tvoria šupinky na nose a najmä okolo vyrážok. Momentálne používam gél Sebium od Biodermy, asi jediný čo mi nesuší tvár, použíjem kokosový olej. Po vsiaknutí nanesiem na T-zonu Biodermu global. Peeleng si robím pravidelne jemnou hubkou no napriek tomu sa mi tvoria šupinky. Pijem dostatok vody, tak kde je problém? ďakujem :)

hchcf

ja som mala presne ten isty problem. velmi mi pomohlo ked som si prestala casto cistit tvar . umyvam ju iba vecer a rano nanesiem krem od la roche effaklar k a makeup. peeling a maskh si robim uziba raz tyzdenne a supinky uz nemam. iba sem tam nad obocim

marry*

skúšala som používať čisto kokosový olej. Asi týžden som vydržala, ale upchával mi pory a nepomáhal. Ak si spomenies na ten krém s rybím tukom, tak prosím napíš.

vitali

Marry, podobne som na tom bola, akne plus supinky. Tie supinky ma boleli, mala som ich cervene, tak som zasla za koznou. Ale to uz je par rokov dozadu. Na oblast cela, kde zacinaju vlasy, obocie, tam som pouzivala Belosalic (cca 10 e), na tvar mi predpisala masticku, ktoru mi spravili v lekarni. Je zlta a je v nej rybi tuk. Zial, neviem jej nazov, ale velmi rychlo mi pomohla a nepotrebovala som ziadne drahe hluposti! A odkedy som si kupila kokosovy olej, ten mi pomohol este viac, uz za jednu noc som citila velky rozdiel (lebo predsa len sa mi sucha pokozka obcas vratila). Tak skusaj len ten, lebo pises, ze ho teda pouzivas, no nemiesaj to s inymi pripravkami nejaky cas, nech vidis jeho samotne posobenie, treba na to cas a urcite si nerob peeling, ved tym to len zhorsis a neliecis. Ja na ten kokosak nedam dopustit, je to maly zazrak prirody :)) A nezabudaj hlavne na vnutorne liecenie tela, to je podstatou problemu, ktore sa ti odraza na pokozke... :)

marry*

Bioderma ma z rady pre aknoznu pleť aj hydratačný krém ale mne vôbec nevyhovuje, nehydratuje a šupinky mam aj tak. Vazelínu som skúšala a vôbec nezaberá :(. Aj hojivý zázrak z oriflame, kokosový olej a podobne.

Lenora

No je to ťažko pre nás, čo na jednej strane máme aknóznu pleť a zároveň sa tvoria šupinky, čo je znak suchej pleti. Sama neviem, ako sa toto dá riešiť, keď si premastíš pleť krémom na suchú pleť, aby si nemala šupinky, no na druhej strane si tým upcháš póry a z toho sa ti zas zapália vyrážky...

Monii

ja mám tiež občas šupinky a vtedy si na noc zvyknem na tie miesta dať vazelínu (v takej malej škatulke z dmky, značka balea) alebo dnes som si dala masku z avonu z tej rady planet spa, konkrétne svetlofialovú s lotosovým kvetom a šupinky mi zmizli :) ale tú masku nemôžem potvrdiť, zatial som ju použila len raz.. :P

Lenora

Aj ja to mám. No myslím si, že peeling škodí. Teda aspoň mne určite, pleť sa mi od toho podráždila, očervenela a šupiniek bolo ešte viac.