Beh alebo rýchla chodza?

carey

katka005 ja mam tiez taky problem ako ty, a tiez som zacala s rychlou chodzou tak hodinku a pol + schody a trosku cvicim doma cviky tak uvidime..ale nezabudni ze 70 % je strava, drzim palce

katka005

a baby ešte jedna otázka, môžem piť kávu ked chcem znížiť trošku hmotnosť? pijem nescu s polotučným mliekom bez cukru...dakujem :)

katka005

Ďakujem za rady. Ja som sa pýtala preto, pretože mám dosť tučné stehná pred polrokom som schudla 8 kg, ruky brucho som mala ako vychrtlina a z nôh mi moc neubudlo, ved vlastne ubudlo bolo to vidieť ale mohlo viac. Asi to máme v rodine širšie boky a stehna. ešte by som chcela cvičením dať dole nejakých 4-5kg a bola by som spokojná :)

RNG

Mnozstvo spalenych kalorii zavisi nie od rychlosti behania, ale celkovej drahy co prejdes. Beh velmi otriasa vnutorne organy a naraza chrbticu, preto zasadne vzdy odporucam rychlu chodzu, v dobre odperovanych topankach na chodzu. Bezecka sportova obuv ma prilis tenku podrazku tj netlmi narazy tak dobre.
Rychla chodza so znacnym pohybom ruk je najlepsia, lebo zaroven podporuje dychanie/okyslicovanie a cirkulaciu krvi a najma lymfy.
% km staci, aby to nastartovalo spalovanie tukov pocas celeho dna.

A spravne, telo tvori tuky najma z prebytocnych nespalenych cukrov, z ktorych fruktoza je najhorsia.

poPotvorka

kazde rano ,alebo kazdy vecer ,ak postupne dospejes k tomu ,ze zabehnes 10km ...proste ten pocit je na nezaplatenie .... takze urcite beh !!

odpovedam

Cim viac sa namahas, tym je to ucinnejsie. Uz je davno prekonany mytus o tzv. strednej pulznej frekvencii, ktora pali tuky. Pravda je taka, ze aj ked behas rychlejsie, tuky sa spaluju, samozrejme aj cukry. takze daj si radsej beh, idealne intervalovy trening. Nech trva aspon 45 minut.

Co sa tyka stravy, tak vypusti co najviac sacharidov. V skutocnosti su nebezpecne cukry, nie tuky. Nahrad ich v strave bielkovinami a zeleninou.