Henna na vlasy - áno či nie?

Príspevok v téme: Henna na vlasy - áno či nie?
LanaLou

Dobrý deň,
už dlhšie riešim takú dilemu... Henovať či nehenovať vlasy? Ide totiž o to, že som si vlasy extrémne zničila chemickým farbením a bežné šampóny a olejčeky sú už prd platné. No a keďže o henne čítam samé pekné veci, voľba padla na ňu ako na poslednú možnosť záchrany pre moje vlasy. Problém je však v tom, že moja prirodzená farba je tmavá orieškovohnedá s nádychom do siva a doteraz som si ich farbila výraznou medenou farbou. Nebudem po farbení hennou vyzerať ako úplný debil, keď už mám nejaký ten odrast? A taktiež ma trápi či bude henna chytať aspoň sčasti tak, ako chemická farba... Lebo vraj nenafarbí, len vlasom dodá odlesky v danom odtieni, čo ma dosť desí, keďže chcem aj naďalej ostať ryšavkou a som zvyknutá na výraznú farbu. A mám ešte jednu otázku: dnes sú to presne 4 týždne, čo som si vlasy naposledy farbila chemickou farbou (čo je presne minimálna doba, ktorú odporúčajú medzi chem. farbením a henovaním), ale v piatok idem na dovolenku k moru... myslíte, že je múdre henovať teraz, alebo až po dovolenke? ja som chcela teraz, lebo sú vo fakt hroznom stave a tiež chcem zmierniť ten odrast, aby som na dovolenke nejako vyzerala :D a poprípade henovať ešte raz, po príchode z dovolenky... čo na to hovoríte? a ako často môžem vlastne henovať? lebo ak som to správne pochopila, vlasom časté henovanie nijako neuškodí, práve naopak... nemám sa s kým poradiť, keďže v mojom okolí nikto hennu nepoužíva, tak vopred vďaka za všetky odpovede! :)

eviku7777

henovala som rok kazde 2 mesiace bezfarebnou hennou moje nikdy nefarbene prirodzene blond vlasy. Vlasy mi dost vyrazne stmavli a mastia sa este viac ako bez pouzitia henny prestala som hennovat

jana888

ja na hennu nedam dopustit. v podstate mi zachranila vlasy. mala som ich totalne znicene od chemickeho farbenia. neskor ma zacala az tak trochu palit pokozka hlavy tak som presla na hennu a nelutujem. kazdemu chiti trochu inak a je potrebne skusat. s hennou je trochu viac prace ako s chemickymi farbami ale vysledok stoji zato :) hennu kupite na internete ale aj v obchodoch. zevraj ta v dm nieje moc dobra ale nemam s nou osobne skusenosti. urcite odporucam henne color alebo voono. naposledy som kupila tu www.tany.sk

LanaLou

Repka, kde tú lush hennu kupuješ? dá sa kúpiť aj cez net? lebo z vlastných skúseností viem, že zohnať na Slovensku hennu v bežných drogériách hraničí so zázrakom... :/ a čo také niečo stojí? Inak, čo sa stálosti farby u henny týka, čítala som, že je fajn pridať do nej za lyžicu octu, poprípade si po jej zmytí premyť vlasy octovou vodou, aby sa menej vymývala... máte niekto odskúšané? :)

repka

ja mam odskusanu logonu, hennecolour a lush .. prvu som mala taku ze ohnivu cervenu a mala som oranzovu hlavu a od kurkumi som zanechavala na vsetkom kriklavo zlte flaky. Potom som mala naturalnu cervenu - ta bola uz lepsia, menej oranzova a teraz mam hnedu lush - najlepsia!!! inac hennu odporucam - ja som mala zrednute otrasne vlasy a naspat mi hustnu - ocividne a su lepsie... co sa tyka farby, tak na chemicke to nema - ja mam problem dosiahnut jednoliatu farbu - pri usiach mi to nechyta a ked som mala tu cervenu, tak pri tvari mam svetlejsie vlasy a tie som mala kriklave - zle to vyzeralo.. mne ide hlavne o regeneraciu - ale lush ma prekvapila aj co sa tyka farby - len ako vsetky sa rychlo vymyva! ..a tiez ked sa das na henovanie, tak sa priprav, ze s tym je babracka - mna osobne to ale bavi :) a na hlave je najlepsie ak to nechas aj viac ako 6 hodin..

LanaLou

Dnes som KONEČNE zohnala medenú hennu, fakt kráásny odtieň, a hádajte čo! musím ju vyhodiť :( Ono to totiž nie je čisto prírodná henna v prášku, ale taká tá "chémia" v tube len s prídavkom výťažku z henny... To by nebol problém, veď je to určite lepšie než čistá chémia a navyše táto neobsahuje peroxid ani amoniak. Problém je, že obsahuje nejakú nebezpečnú látku, ktorá vyvoláva alergie a trvalú precitlivelosť pokožky. Podľa informácií z netu mala byť táto farba už nejaké 2 rok stiahnutá z trhu. Som naštvaná, ako také niečo môžu stále predávať??! A aby toho nebolo dosť, z číreho nadšenia som si pre istotu kúpila hneď dve, ja sprostá :( Týmto Vás chcem upozorniť pred kúpou tejto farby, aby ste si nemuseli hlavu o múr byť ako teraz ja... Volá sa HENNA COLOR značky Venita

zuz.ana

ja som doteraz mala len naturálnu a medenú hennu. s bordovou skúsenosti nemám, ale použitím tých správnych postupov sa dá zrejme aj pri nej docieliť mierne ryšavý äa menej výrazne bordový odtieň).

odporúčam stránku dlouhevlasy. cz, kde je množstvo trikov, ako docieliť výraznejšie odtiene. ja pridávam citrón, kurkumu (tá podporuje ryšavú farbu, rovnako ako aj kyslé prostriedie), niekedy zalievam kyslým čajom. aj teplota robí svoje, ale v tom sa zatiaľ celkom neorientujem :) experimentovanie mi nevadí, aspoň je to zakaždým trošičku iné

LanaLou

Baby ďakujem pekne za rady, budem nútená s henovaním počkať až po dovolenke, lebo teraz som aj tak medenú hennu nikde nezohnala... Mali však bordovú a tak mi napadlo niečo si o nej pohľadať na nete... a kdesi som sa dočítala, že tá bordová nie je vôbec taká tmavá, ako na obrázku na obale, ale chytá vraj na peknú ryšavú... Máte niekto skúsenosti? Ak chcem dosiahnuť medený odtieň, musím zháňať origoš medenú hennu, alebo to môžem risknúť aj s tou bordovou? A ak máte nejaké tipy na zvýraznenie oranžovej farby, budem vďačná ak sa s nimi podelíte... :)

lekno009

no ja by som ti radila tiež henovat,a su aj pekne farby henny,a jasne že henna neškodí,uzdraví ti pekne vlasy,len musiš byt trpezlivá.ja si pridavam do ehnny aj lyžicu kondicionera,niekto škoricu,niekto sladku papriku-ale daj si ten kondiš,aby vlasy nezostali suché.Olej som ešte nedavala,aspon si nepamatam.tak nech sa tvoje vlásky uzdravia,bud trpezlivá.nechaj si ju aj 3 4 hod.a pekne si nakremuj čelo,a okolie vlasov,myslím pokožku,aby ti nezostala škvrna nikde.lebo mne sa to stalo,a už sa tej škvrny asi nezbavím.:)