Vencenie psika pocas prace

Príspevok v téme: Vencenie psika pocas prace
Katarina24

Zaujimalo by ma ako riesite vencenie psika, ked ste dlho v praci? Teraz chodime 3krat denne - rano, okolo obeda a vecer. No od septembra nastupujem do prace, od 8.00 do 17.00, vydrzi psik tak dlho necikat? Je to bisonik, ma skoro 2 roky, chlapcek.
Viem, ze vydrzat vydrzi, ale nema to zly vplyv na jeho zdravie? Ako riesite taketo pripady vy?

jajajaja-

12 hodín ??!!! bože to je týranie !!! chudák pes, uvidíš že bude mať zdr. problémy..obličky, ľadviny, mechúr...a tá samota !!! ach jaj ľudia, vžite sa do kože tých nevinných tvorov :(

Logitech

Mi máme Jack Russell Teriera.
Vydrzí aj 12 hodín. Ak sa ti aj tak pocura dajme tomu po 8 hodinach, nesmies ho za to hresit.
Urcite to nebude pravidlo ze bude doma celych 8 hodin sam (manzel/priatel) ho moze tiez vyvencit.

Nas byva sam tak 4-5 hodin max, ak som ja sluzobne prec tak proste tych 8-9 hodin vydrzat musi.

zuzi74

To je ten problem u viacerych ludi, ze si kupia psika a potom zial zistia, ze uz nemaju na neho tolko casu, lebo musia pracovat a nema sa o neho kto postarat. Som tiez proti tomu dat psa prec, ale keby som nemohla poskytnut mojmu psovi 100%-nu starostlivost, tak to urobim a zozeniem spolahlivu osobu. Tomu psovi bude tak ci tak doma samemu smutno tak dlhy cas a po zdravotnej stranke to tiez nie je v poriadku...osobne by mi bolo luto nechat ho zavreteho v byte.
ta3, mozno tvoj psik nemal problem, ale on nie je jediny na svete. Pes nie je hracka a treba ho vencit castejsie ako po 8-9 hodinach.

wanda...

8-9 hodín bez cikania je strašne veľa. Trpia ladviny, obličky. A sám doma toľko ??? Nebudeš vedieť prečo, ale psík stratí chuť do života. Áno, ked prídeš domov, bude sa päť minut tešiť a vyskakovať, ale potom ráno mu zase zavrieš pred smutnými očami dvere. Asi by som aj v práci na neho myslela. A okrem toho prídeš domov unavená, nemôžeš, že vybehneme von na pár minut a zaľahneme k TV a podobne. Ten psík predsa bude ležať a sať celý deň. Treba sa mu venovať, hrať sa, rozprávať sa s ním, alebo sedieť s ním vonku na lavičke, aby pozoroval okolie. Občas urobiť zmenu a zobrať ho niekde na výlet, do prírody...My chodíme 4-5x venčiť. Ráno, miesto obeda vždy zbehnem domov a vyvenčím, okolo jednej príde mamina ku mne ( miluje môjho psíka a aj on ju ), a ona je s ním do večera. Ale o 16 - tej som už doma aj ja..potom sa hráme a bláznime...A víkendy sú len naše :D...manžel sa smeje, že toho psa lubim viac ako jeho :D no ktovie :D :D :D

Deria

nada5,
to vsak tiez nie je riesenie, dat psa prec ako nejaku vec. ja by som to nikdy neurobila. Ak nezvladas dieta, tiez ho das prec? Pes je ziva bytost, totalne viazana na teba. Mozes mu dat volnost, vybeh, dobre krmivo ale on bude aj tak smutit za tebou. Niektori psi sa tak potom trapia, ze dokonca zo smutku uhynu, hlavne stari.
Samozrejme, ze nie je dobre nechavat psa tak dlho zatvoreneho ale na take veci sa ma mysliet dopredu, pred kupou psa! Ten, kto ma rad svojho psa, riesenie urcite najde aj bez toho, aby ho dal prec. Ja to odsudzujem, je to tragedia a zlyhanie cloveka.
Katarina,
verim, ze sa ho bojis zdoverit cudziemu. Ale mozno mas v tvojom okruhu znamych, ci rodiny, kto by ho vencil. Samozrejme za nieco.:) Len dobre porozmyslaj, snad ta niekto predsa napadne. Vela stastia!

nada5

katka. ked bude sam doma pes cele dni neni to dobre. prides s prace a urcite mas aj inu robotu vecer..ako sa venovat psovi a este utierat obstatu zem odneho. psikovy to neni dobre. ja som musela dat prec psa .

Katarina24

Tak ten moj väcsinu dna aj tak len prespi, takze so samotou by problem urcite nemal. Ale myslim, ze sa mi nepodari naucit ho, aby sa vycikal niekde na plienku v byte, ked od malicka som ho karhala, ked to nahodou urobil. Navyse je to psik, to by som mu musela postavit nejaky strom do bytu, aby mal pri com labku dvihat :)
Uvazovala som, ze si dohodnem nejaku brigadnicku, aby mi ho vzala na obed vonku, no mam velku obavu dat len tak niekomu cudziemu kluce od bytu :(