Zariadenie pre dlhodobo chorých

Príspevok v téme: Zariadenie pre dlhodobo chorých
Mexy

Mám doma matku chorú na sklerózu multiplex od r. 1998, momentálne je už ležiaca, nohy ochrnuté, ruky čiastočne, sama sa nenaje, treba ju prebaľovať a polohovať. Trvá to s ňou už príliš dlho, zo starostlivosti o ňu sme už po rokoch úplne na dne a nechceme takto ďalej žiť. Máte niekto skúsenosť s podobným prípadom a ako ste ho riešili? Uvažujeme o umiestnení do nejakého zariadenia, viete mi poradiť niečo kde dostane dobrú starostlivosť (žiadne preležaniny), najlepšie v okolí NR, prípadne aký je postup pri umiestnení, ktorý úrad mám navštíviť ako prvý?
Vopred ďakujem za rady

jedulka

potom i já souhlasím, vyhledat co nelepší hospic, vycucne vás to do morku kostí,když se o ní budete starat sami. Bohužel ..je mi líto!

Mexy

jedulka
poberáme na ňu opatrovateľský príspevok , aký sa u nás podľa zákona dáva opatrovateľom takýchto pacientov v hodnote 90€ čo je 2333 kč. Na opatrovateľku máme nárok iba na 8 hod za mesiac, inak príspevok odoberú

jedulka

protože vím a čem je řeč z vlastní zkušenosti, radím dát ji do dobrého hospicu, ale taky vím, že takový najít je skoro až zázrak a docházet tam každý den aby sis to ohlídala je další zátěž.Maminka má určitě svůj ID, když se přihlásíte tedy u nás to tak chodí že se o ní budete starat tak se podle jejího postižení dostanete finanční podporu.U nás je to v takovémhle stavu stupeň 4 tzn.12 000kč.Za tyhle peníze se dá sehnat domácí ošetřovatelka,máš to pod dohledem a starosti necháš na ní.

p.d.

Psycholog ti poradi, aby si ju niekam dal - asertivita.
Knaz by ti poradil, aby si sa staral dalej - laska.
Ja ti poradim, aby si pre nu nasiel vhodne zariadenie a dal si zalezat na tom, aby sa o nu dobre starali.
Ja nie som za to, aby nieco cloveka dohnalo do neznesitelneho stavu.

Ivka 1

Mexy viem,o čom píšeš. My sme sa starali o bezvládneho ocka dva roky a bolo to veľmi veľmi ťažké. Starali sme sa najlepšie tak,ako sme mohli. Hlavná starosť však bola na mojej mamine,ktorá s ním bola vo dne aj v noci a pomaly sme sa začínali obávať aj o jej zdravie...Kto to nezažil, nevie o čom to je. Bohužiaľ dobré zariadenie pre dlhodobo chorých v okolí NR Ti neviem poradiť ale ak maminu budete navštevovať každý alebo každý druhý deň , dokážete si to odkontrolovať a zjednať nápravu.... Myslím,že stačí ak zoberiete mamičkinu zdravotnú kartu a zájdete do niektorého domova sociálnych služieb, poradíte sa s riaditeľkou domova, prípadne s tamojším lekárom. Oni Vás už poradia,ako máte postupovať.

Mexy

kabel
máš pravdu, radia mi to psychológovia aj ostatní ľudia, ktorí mi taký ubíjajúci život neodporúčajú. súčasný stav je len cesta do záhuby

kabel

ja ti radim ako clovek, ktory videl prilis vela vycicanych a zrutenych ludi, ktori sa starali o svojich blizkych v podobnom stave. Nehovoriac o tom, ze si mlada a mas pravo na vlastny zivot bez pocitov viny.