Psychická únava

Príspevok v téme: Psychická únava
lorinnes

Dobrý deň, potrebovala by som vašu radu.
Posledné obdobie som mala nejaké dosť vyčerpavajuce, problemy s priatelom, vela stresu a do toho akoby na potvoru všetci priatelia mali nejake svoje problemy, ktore mi dennodenne vešali na noc, aby som im poradila a podobne. Ja sa vždy snažím každemu pomocť, ale nejako sa to už vo mne zlomilo a začalo ma to hrozne otravovať, každy den jednoducho 2-hodinovy telefonat od kamaratiek čo ich frajer ako zle robí, čo je na nom zle, ake maju problemy. Kazdy druhy den na kave a proste furt ma niekto otravoval. A už od pondelka mam normalne taký pocit, že nechcem nikoho počuť, chcem byť uplne sama, nič neriešiť. Lenže to nie je možne (praca a nechapaví kamarati). Už sa necitim tak vyčerpane len psychicky, ale normalne nemam chuť ani len vstat z postele. Zda sa vam toto normalne? Alebo to je len bežná depka, ked potrebujem trochu odpočinku?

vebe

Tourette, to co opisuje lorinnes, to nie su kamaratky, to su baby co neustale zatazuju svoje okolie svojimi problemami, su bezohladne, lebo dokazu 2 hodiny mliet to svoje a stazovat si a nie su schopne postrehnut, ze osoba ktora ich ma pocuvat je napriklad mozno chora alebo unavena alebo ma sama problem. Ja osobne mam pojem kamaratka vyhradeny pre celkom ine osoby, co v mojom zivote aj nieco znamenaju a nieco mi aj vedia dat (nemyslim hmotne veci), nie tie co si neustale len beru a oberaju ma o energiu.
Lorinnes drzime ti palce, dobre si odychni, nadychaj sa cisteho vzduchu, naber energiu a nedaj si ju potom vziat tvojimi pseudokamaratkami. Sama pripustas, ze ta uz vlastne trapia nie tvoje ale ich problemy, to signal, ze musis nieco zmenit

lorinnes

vebe lepšie sa to napísať hadam ani nedalo..uplne som sa v tom našla..presne poradím im, snažím sa, stále je to dokola o tom istom a oni si aj tak urobia po svojom..citim sa preto už fakt zle...včera som len ležala na posteli a v hlave mi lietali cudzie problémy..ked som sa zamyslela v podstate ja ani také velké problemy žiadne nemám...len stale riešiť čo maju druhí...až mi je z toho normalne zle..chcem mať od toho sväty pokoj
jedulka...zvážila som všetko a povedala som našim že pojdem s nimi na 5 dni na dovolenku aj ked som povodne nechcela, ale myslim že by mi to mohlo pomocť :-)

dsaf

"Haloooo, dochadza mi baterka, halo nepocujem ta..." A vypnut telefon, to je taky problem? Treba to urobit parkrat a pochopia :)

tourette

Co ja by som zato dal keby som sa mal s kym porozpravat . Bud rada ze mas kamaratky , keby si ich nemala bolo by ti este horsie

ambrozia

No ja trpím ťažkou depresiou a po prečítaní tvojho problému si myslím, že potrebuješ vypnúť. Ak máš dostatok financií, tak choď aspoň na pár dní na dovolenku alebo niekam, kde načerpáš nové sily. No a nechápavým kamarátkam si povedala, že máš nejaké problémy? Treba s nimi komunikovať, ak im povieš, čo je vo veci, tak snáď to pochopia.

jedulka

vebe má pravdu v každém slově.Snad bych přidala, protože nezmiňuješ rodinu, jestli by jsi nemohla odject na dovolenou a vypnout mobil.Odpočineš, vždyť to nemusí být u moře,přijdeš mezi jiný lidi,pozor na tu vrbu, aby jí nedělala zase jinde,a pěkně se zregeneruješ.Oni tě utahají jako kotě, to mi věř!

vebe

Musis sa naucit sa branit 2-hodinovym vycerpavajucim telefonatom ci vysedavaniu na kave, ktore ta vycerpava. Ti druhi ta budu len pouzivat, ty sa musis branit. Bud si ista, ze aj tak tim druhym moc nepomozes, vyrozpravaju sa, pouziju ta na to, ze prenesu na teba svoje problemy, ty im poradis a aj tak si spravia po svojom. Tak to totizto byva, su to tzv energiticki upiry. Ty ich nezaujimas, ked budes mat ty problem, zrazu ich nebude. Urob si aktivny program- chod si zacvicit, zabehat, kukni si pekny a pozitivny film, proste aktivity ktore ti dodaju pozitivnu energiu a ked tu energiu naberies, rozmysli si ci sa o nu nechas obrat tvojimi kamaratkami alebo ju investujes do niecoho co ta obohati. Musis zmenit svoje spravanie, aby z tvojho spravnia bolo jasne, ze ty nie si duta vrba ani linka pomoci cez telefon. Telefon sa da napriklad aj vypnut, to uz mnohi aj zabudli, ked ides von, nechaj telefon doma, aj to je normalne. Toto musis ale urobit ty sama. Hadam nebudes kvoli kamaratkam depkovat, na to je zivot prilis kratky