Domaci tvaroh

0vecka

2 agartio je clovek ktory je natolko vyzrety ze nejake fyzikalne zakony ho nezaujimaju :) tak sa radsej nestrapnuj svojimi pozemskymi vyrokmi :)

Milky

agartio
Trosku si uvedom co pises.
Som tu po dlhsom case, ale stale vidim, ze odbornici nevymreli..
Ratanie kalorii je zakladom pri chudnuti. Energeticky prijem, vydaj. Ak to neovladas, radsej sa zdrz komentara.

tvaroh

Kamarátke odkážem, ale myslím, že nebude s tebou suhlasiť, lebo sa jej vdaka počitaniu kalorii podarilo dosiahnuť takmer jej vysnenu postavu :D A ja som sa na to pýtala preto, lebo jej chcem upiecť jednu lahodku a viem, že by to nechcela pokial by nevedela kalorie. Totiž za ten dlhý čas čo sa kamarátime už som si zvykla a akceptujem to :D Každopádne vdaka za info, vobec mi nenapadlo kuknuť v obchode plnotučný tvaroh a podla neho to zistiť :)

agartio

Odkaz kamaratke, ze cez kalorie sa nikdy k zdraviu nedostane. Kalorie su najvacsia blbost, aka existuje.

Tvaroh zjedeny nalacno regeneruje pecen, takze kludne si moze dat ako skoru veceru 100-200g tvarohu, a ist tak spat. Plnotucny je zdravsi nez nizkotucny, lebo mliecny tuk obsahuje vela vitaminov rozpustnych v tukoch, ktore telo potrebuje na spravne travenie mliecneho vyrobku. Domaci tvaroh, to je jeden z najzdravsich mliecnych vyrobkov, tak co riesi?

Inak ked chces vediet tuk a kalorie, tak to sa lisi podla toho, nakolko je "mokry", teda kolko vody z neho dostanes prec. Aj z akeho mlieka je robeny. Ak z plnotucneho, tak vacsinou obsahuje okolo 10% tuku. Kalorie nerataj, ale aj ides do obchodu a pozries si kelimky plnotucnych tvarohov, tak tam to bude napisane. Rovnako aj na nete najdes kaloricke kalkulacky.
Ale opat ti hovorim, ze kalorie su najvacsia blbost a vobec nijak to nesuvisi so zdravim.

tvaroh

My robíme tvaroh z kravského mlieka a naozaj je to velmi chutné, ten tvaroh zbožnujem jesť aj len tak neochutený :), lenže moja kamarátka, ktorá drží špeciálnu dietu, potrebuje vedieť presne čo ktoré jedlo obsahuje, kolko má kalorií a tuku tak preto sa pýtam, či to može aj ona :)

pompom

Domaci tvaroch je vynikajuci a to aj pri cjudnuri neda sa porovnat s tvarohom odtucnenym z obchodu.ked so u babky kupujem si tiez mlieko a pol kg tvarohu ona robi.ten tuk to je ako masli na chleby byt tebou sa tym nezaoberam mliecny tuk je zdravy a dolezity.z mlieka robim kysle mlieko k zemiakom a cibulke.z tvarohu uzasnu pomazanku s cibulou aj ceznak vstruham do toho lebo ja milujem cesnak poriadne zapacham id neho.

Vobec sa nemusis zaoberat tym aky je kaliricky potom z dalsieho jedla menej zjes.